en iyisi mozilla mı?
- Quarentina
- Kilobyte3

en iyisi mozilla mı?
arkadaslar Internet explorer gibi arama web programımı desem ne desem tam adını milmiyorum ama mozilladan daha ii program varmı onun gibi??
- Quarentina
- Kilobyte3

- Oxygen
- Kosovalı

-
dreamer
- Bit

Fissi nickli arkadasımın verdigi ankete baktım. 14 oyla Firefox birinci.
Ancak gelin görün ki, bu ankette Firefox'a oy veren arkadasların %99'u Opera kullanmamıstır. Kullanmıssa da söyle kullanmıslardır:
Adını yeni duymuslardır. İndirmislerdir. Adını begenmeyip silmislerdir.
Ve bu arkadaslar emin olun neden Firefox'a oy verdiklerini, bu oylamayı neye göre yaptıklarını anlatamazlar. Anlatırlar ama söyle anlatırlar:
"E çünkü güvenli"
Benim yorumum: Neye göre güvenli, kime karsı güvenli? Madem o kadar "güvenli" neden o kadar tarayıcı içinde en çok güvenlik açıgı Firefox'tan çıkıyor?
"E çünkü fazla RAM yemiyor"
Benim yorumum: Firefox tarayıcısı'nın kullandıgı RAM oranı %40 civarındadır. Bu küçümsenecek bir oran degildir. "Firefox, IE gibi degil, IE çok RAM yiyor" derken kurdukları Firefox'un IE'den daha çok RAM yedigini bilmiyorlar.
Halen daha "Firefox çok az RAM yiyor" diyenleriniz varsa ben baska bir sey söylemeyecegim.
"E çünkü popüler"
Kime göre popüler, neye göre popüler? Bunun cevabını bir verin ondan sonra bir daha popüler olup olmadıgına bakalım. "Ben kullanıyorum o halde popülerdir" diyorsanız hatırlatırım:
Dünya'da en çok kullanılan web tarayıcı %80 gibi bir oranla Internet Explorer'dır. Firefox kullanımı sadece %3'tür. Belki %3.1 olmustur.
"E çünkü süper eklentileri var"
Firefox'a sonradan eklenti yoluyla kazandırılan özelliklerin %70'i kendiliginden Opera'da var oluyor.
"E çünkü her yerde sorunsuz çalısıyor"
Hızlı Cevap modülü'nün kurulu oldugu bir phpBB foruma bir girin bakalım, o modülle cevap yazabiliyor musunuz? Cevap yazmayı da geçtim, o modülü açabiliyor musunuz?
Bu sekilde yaptıgınız yorumlara mantıklı bir sebep açıklayabiliyorsanız, Firefox kullanmaya devam edin.