Xp'nin Baslangıçta Kasması

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
sercy
Bit
Bit

Xp'nin Baslangıçta Kasması

Mesaj gönderen sercy »

Her XP'yi açısımda pc donuyor ve 20-25 sn bekledikten sonra düzeliyor fakat bu eskiden olmuyordu acaba nedeni ne olabilir ? Sorunsuz oldugu zamandan bu yana hiçbir antivirüs programı vb... yüklenmemistir.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 20191 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Hic Xpspeed i kullanip sonrada manuel ayarlari yaptinizmi=?
Kullanıcı avatarı
sercy
Bit
Bit

Mesaj gönderen sercy »

Xpspeed'i son formattan sonra hiç yüklemedim...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

en azindan orada manuel ayarlarda anlatilan ayarlari yapmaniz Pc nizi rahatlatacaktir , ayrica ccleaner adli yazilim ile birkac registry temizleyicisi kullanmanizi öneririm , hepsinden önce de iyi bir virüs taramasi yaptirin
Kullanıcı avatarı
sercy
Bit
Bit

Mesaj gönderen sercy »

xpspeed i yüklesem düzelme olasılıgı varmıdır peki ?
uzman
Bit
Bit

Re: Xp'nin Baslangıçta Kasması

Mesaj gönderen uzman »

sercy yazdı:Her XP'yi açısımda pc donuyor ve 20-25 sn bekledikten sonra düzeliyor fakat bu eskiden olmuyordu acaba nedeni ne olabilir ? Sorunsuz oldugu zamandan bu yana hiçbir antivirüs programı vb... yüklenmemistir.
Bu sorunu yasadıgınıza göre kesin sp2 kullanıyorsunuz.Sp2 deki bu soruna bu güne kadar efet sundan dolayı öyle yapıyor diyebilen birileri olmadı.
sp2 yi sorunsuz bir sekilde yükledikten sonra eger bolca program yükler heleki update lerini düzenli olarak yaparsanız mutlaka bu sorunla karsılasırsınız. Lisanslı sp2 lerde bu sorun çok sonradan çıkıyor ve çıkmadıgıda çıkanlara göre oldukça az.Kopya kullanıyorsanız kısa bir zamanda karsı karsıyasınız.
Bunu asmak için teorik olarak önce sisteminizi temizlemeniz gerek.Sonrasında adware/malware lere karsı koruma almanız ve en önemlisi baslangıç yükünü almanız gerekli.
Baslat/çalıstır/msconfig/baslangıç
burada tavsiye cftmon harici hepsinin tik ini kaldırarak restart edin.
bir iki kez sorunsuz açılacagı kesindir ama fazlası baslangıçı ne kadar bos bıraktıgınıza kalmıs.
Sp2 yi manuel olarak tekrar yüklerseniz buda sizi yine bayagı bir süre götürecektir.
kolay gelsin..
Kullanıcı avatarı
PeeRLeeSS
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen PeeRLeeSS »

uzman anlatımın için tesekkür ederim ama xpspeed registerdeki bir çok ayarı degistirerek pc nin hızlanmasını saglıyor ve bir çok yeri temizliyor diger dedigin adaware /spy temizligicileri de kullanması lazım her kullanıcının..
Kullanıcı avatarı
sercy
Bit
Bit

Mesaj gönderen sercy »

Tamam çok saolun msconfig ile çözdüm ben sorunu.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

iste xpspeed manuel ayarlari derken , icinde msconfig dahil , baska ayarlari da kastetmistim , msconfig isin sadece bir kismi :wink:
Kullanıcı avatarı
madthing
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen madthing »

bugüne kadar bu konuda çok arastırma yaptım ama kesin bir sonuç alamadım sistem sıfır format cıkmıs hiçbir program yüklenmemis sp2 li sistemde bile oluo orjinalde olsa korsanda olsa farklı makina farklı ayrı degiski sistemlerde çok gördüm bu sorunu fakat çogu yerde bu soruyu sormalarına ragmen kullanıcıların çogu kisi ya soruyu anlamıo ) yada kendisi hiç sp2 kullnamamıs tabi her sp2 lerde oluo diyemeyiz ve her taraftada aynı sekil cevap verilo iste antivirüsle sisteminizi taratın falan ve sahıslar site adminler site yardımcıları üzülüoruz bunları görünce eski uzman sahıslar kalmadı simdi kendini bos mesaj yazarak kendi uzman gören yazan sahıslar var her tarafta üzücü gerçekten..
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Benim üzüldügüm ise sp2 nin bunu yaptigini düsünen kullanicilar 1000 den fazla sp2 li sistem kurdum hicbirinde dediginiz olay olmadi , sp2 yi entegre edin diye buradan yillardir bagiriyoruz , anlayana , uzmanlik egerki kullanicin inandigi batil inanca evet demekse bizim forumda bunu bulamazssiniz , biraz daha arastirin sonucu bulursaniz biz ve bizim gibi diye tanimladiginiz diger türm türk Pc forumlarini aydinlatiniz
ibanez
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen ibanez »

Sp2 yüklü kasma filan da yok..registry i haftada bir temizlerim ve registry'yi defrag ederim..baslangıç ayarları bildiginiz firewall ve virüs dısında normal ayarlar..olay tamamen bilgisayarınızda neyin çalıstıgını bilmemekten kaynaklanıyor bence. Sistemimde P4 3.0 ve 512 ram. Forum sordumda verilen bilgilere de güvenim tam.

Saygılar.
Kullanıcı avatarı
mavigece
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen mavigece »

ibanez yazdı:olay tamamen bilgisayarınızda neyin çalıstıgını bilmemekten kaynaklanıyor bence.
Saygılar.
sana katılıyorum arkadasım.
ve bu arkadasıma ek olarak diyecegim sey.
"eger uyumsuz bir bilgisayar toplanmıs ise parçalarınız ne kadar yüksek olursa olsun verim alamazsınız...
Kullanıcı avatarı
madthing
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen madthing »

mavigece yazdı:
ibanez yazdı:olay tamamen bilgisayarınızda neyin çalıstıgını bilmemekten kaynaklanıyor bence.
Saygılar.
sana katılıyorum arkadasım.
ve bu arkadasıma ek olarak diyecegim sey.
"eger uyumsuz bir bilgisayar toplanmıs ise parçalarınız ne kadar yüksek olursa olsun verim alamazsınız...
arkadasım eft donanım uyumsuz olursa sorun olabbilir ama bu sorun donanımsal bi sorun degil aynı bilgisayara sp1 kurdugumuz zaman nie sorun cıkarmıo sp2 bir çok farklı sistem farklı makinalarda olmasına ragmen hepsinde diyemeyiz ama çogunda olabilio orjinal sıfır sp2 sistemde bile yapıo programlar baslangıçı kasıyo onun etkisi tabiki olabilir ama sıfır sistem sp2 hiç program kurulmamıs sistemde bile açılmada sorun oluo çogu kisi donanımsal sorun olabilir die sorun tam ne oldugunu anlamadan cevap vermesi sorunumuzu çözemez... voleciraptor dedigin gibi belkide sonradan sp2 entegre edersek sorun çözebilir ama tam olarak çözerde diyemeyiz...