"System Volume Information" klasörünün üzerinde iken,
"sag tus-properties{özellikler}-security{güvenlik}[*bakınız NOT 2]" tıkladıgınızda, "Group or User Names{grup veya kullanıcı adları}" kutusunda sadece SYSTEM grubunun bu klasöre erisim hakkı oldugunu göreceksiniz.
Eger buraya kendi kullanıcı adımızı eklersek, klasöre girebiliriz.
Bunun için "add{ekle}" ye basın.
Buradan "advanced{gelismis}" e basın.
"Find now{simdi bul}" a basın.
Sisteminizdeki kullanıcı ve grup adları listelenecek.
Listeden kullanıcı adınızı seçin ve "ok{tamam}" a basın.
"ok{tamam}" a basın.
"ok{tamam}" a basın.
simdi klasörün içindeki dosyalara erisebilirsiniz.
NOT 1: Ben administrator olarak denedim. Limitli kullanıcı hesabınızla denerseniz izin vermeyebilir.
NOT 2: Eger Security(güvenlik) sekmesini göremediyseniz asagıdaki islemi yaptıgınızda görünecektir;
Windows gezgini menüsünde,
"Tools{Araçlar}-Folder Options{Klasör Seçenekleri}-View{Görünüm} sekmesinde-Advanced settings{Gelismis ayarlar} kutusunda-Use simple file sharing(Recommended){Basit dosya paylasımını kullan(Tavsiye edilir)} seçenegi isaretli ise, isaretsiz yapın ve "ok{tamam}" a basın.
NOT 3: Daha sonra olumsuz bir durum olmasın diye eklediginiz kullanıcı veya grubu kaldırın. Sadece SYSTEM kalsın eskisi gibi.
bir forumdan alinti yaptim hocam ama bu klasore pek dokunmani tavisye etmiyorum sen zaten kendi hesabini user grouplara ekledikten sonra anti-vir le bir daha tarat o silsin ne silecekse. olmadi karantinaya atar
ONEMLI NOT: ha diceksin klasor gorunmuyor pardon onu atlamisim. bilgisayarimi actiktan sonra yukardaki menuden "araclar->klasor secenekleri->gorunum->" bu alanda asagidaki listede "korunan isletim sistemi dosyarlini gizle var (tavsiye edilir)" gibi bir yazi var. o kutucuktaki secenegi kaldirirsan c' deki o klasoru gorebilirsin. ingilizceyse windowsun "tools->folder options->view->hide protected operating system files (recommended)" yaziyor. insallah isine yarar.
Alıntıdır
Saygılarımla