Dos ortaminda ekran goruntusu alinabilirmi?
- samatya
- Byte2
Dos ortaminda ekran goruntusu alinabilirmi?
Dos modunda ekran görüntüsü alabilecegimiz bir program ya da yöntem ariyorum. ögrnegin norton ghostu kurarken ekran görüntülerini almak icin.
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 11239 kez
- burak_dalkir
- Gigabyte2
- İletişim:
- Mighty Mouse
- Kilobyte1
print screen tusunun görüntüsünü windowsta paint e yapistiricaksiniz fakat siz bu tusa bastiginizda yani ghost menusu acikken windows kapali olacak ve bu fonksyonu kullanamazsiniz ama ghost degilde ms-dos ekrani pencere konumunda acikken print screen tulunu kullanarak ekranin fotografini cekebilirsiniz.
- samatya
- Byte2
Olayi ikiye ayiralim. (Foto almak icin)
1-Sistemde, windows yüklü iken (ya da herhangi bir sistem)
2-Sistemde, herhangi bir isletim sistemi yüklü degilken.
Ben her iki sistem icin de yöntem ariyorum (Digital foto makinasi da dahil)
1nci yöntemde sistemimizde windows yüklü ve diyelim Ghost ile hdd de bir bölümün (mesela C sürücüsünün) ghost unu alacagiz. Sistem yüklü olmasina ragmen ghost alirkenki ekranda sistem aktif degil. Bu durumda PrtScn görüntüsü farkli bir bölüme past edilemezmi.
Ya da makinada VMware yüklü ve cift isletim sistemi olsa (Ayni bölümde) yine de görüntü almanin bir yolu olmazmiü
1-Sistemde, windows yüklü iken (ya da herhangi bir sistem)
2-Sistemde, herhangi bir isletim sistemi yüklü degilken.
Ben her iki sistem icin de yöntem ariyorum (Digital foto makinasi da dahil)
1nci yöntemde sistemimizde windows yüklü ve diyelim Ghost ile hdd de bir bölümün (mesela C sürücüsünün) ghost unu alacagiz. Sistem yüklü olmasina ragmen ghost alirkenki ekranda sistem aktif degil. Bu durumda PrtScn görüntüsü farkli bir bölüme past edilemezmi.
Ya da makinada VMware yüklü ve cift isletim sistemi olsa (Ayni bölümde) yine de görüntü almanin bir yolu olmazmiü