Resimlerdeki kirmizi göz hatalarini Gidermek icin Mükemmel bir Photoshop Action u var programin ismi :Red_Eye_Reduction, asagida da bu action u kullanarak düzeltigim bir Kirmizi göz hatasini yolluyorum.

Yukarida bahsi gecmis olan Action u asagidaki linkten download edebilirsiniz:
http://people.freenet.de/ingilizce/down ... uction.zip
kullanimi:
önce zipli dosyayi acin sonra Photoshopta actionlar a clickleyin

resimde 1 ile gösterildi daha sonra 2 ile gösterilen yerdeki butona clicklediginizde acilan yerden Load actions u secin ve acilan ekrana üstten indirdiginiz action u paste yapin ve paste yaptiginiz bu action u secip Load deyin , böylece action kullanilabilir duruma geldi (Not: bendeki Photoshop 7.0 sürümüne göre anlattim)
Kullanirken resmi %300 veya daha fazla büyütün ve gözler üzerine gelin.
sonrasinda Elliptical Marquee tool u secin (sol taraftaki birinci tool, daire seklinde olan, sonra shift tusuna basili tutarak göz bebegi büyüklügünde bir daire olusturun (göz bebeginin tam üstünde olmasi önemli degil, üzerine tasirsiniz) ve tam göz bebeginin üzerine getirin. action umuzun kösesinde yeralan kücük ücgene clickleyelim asagi dogru acilan yazilardan Remove Red eye yi secili hale getirip play selection butonuna clickleyin hepsi bu. alisinca 30 sn den kisa bir sürede göz kirmiziligini giderirsiniz.Kolay gelsin.
Yöntem 2:
Resimlerdeki kirmizi göz hatalarini giderin:

Dijital fotograf makinaniz ile cektiginiz fotograflarinizda nedendir bilemiyorum bazi insanlarin gözleri kirmizi cikar.iste o kirmizi gözleri bu kücük program ile cok basit bir sekilde normale cevirebilirsiniz. Programin download linki alttadir.Setup ve ilac ayni Rar'in icindedir. ilac icin Not: indireceginiz rar dosyanin icindeki iki dosyadan önce setup yazani kurun.Sonra ''Redeye'' adli exe'yi programin kurulu oldugu dizine kopyalayin.Degistireyimmi diye sorar evet deyin programi full kullanin.Saygilar...
------(geçersiz link)------ 4637018/Red_Eye_Remover_v1.8.rar.html
ALINTIDIR (Yöntem 1 Velociraptor tarafindan kaleme alindi)