Ne yazikki cok yanlis bir bilgi , microsoft sadece isletim sistemi yazar , yani bu yazilan isletim sistemi diger donanim üreticilerinin cikardigi parcalarla uyumlu olmak zorundadir , (son zamanlarda is tersine döndü nedense, önce isletim sistemi cikiyor sonra donim üreticileri ona uygun hardware cikarmaya calisiyorlar ) fakat bunun da bir danisikli dövüs oldugunu hemen belirteyimsilvershadow yazdı:Ana kart özel isletim sistemi degil ama sorun çıkarabiliyor bazı sistemlerde onu demeye çalıstım... Sanırım firmaların isletim sistemlerini kendi sistemlerine göre çaıkardıgını unutuyosunuz bu konuda :)
Xp fiesta
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 12465 kez
- silvershadow
- Byte1
Sanırım benim dedigimi yanlıs anladınız. Ben kısaca anlatmaya çalısayım...
Bu sistem yapılırken elde bulunulan sistemlerle test edilerek yapıldı... Yani bütün bilesenlerle test etme imkanı olmamıstır. O yüzden bazı sistemlerde sorun verebilmektedir. Çünkü içeriginde 1000e yakın driver bulunmaktadır. Bazı driverlar çakısmaya neden olabilmektedir... Ve hata verebilmektedir.
Diger konuya gelince; örnegin bi hp firması size 2 veya 1 cdlik isletim sistemi verir. Bunu baska makinalarda kullanmanız zor yada imkansızdır... Çünkü hpnin kendi donanımına göre ayar yapılmıstır... Benim demek istedigim budur.
sunu unutmayınki hiçbirsey kusursuz degildir... Windows bile sürekli güncellleme, yama çıkarmaktadır... O yüzden herseye kötü gözle bakılmamalıdır....
Saygılar...
Bu sistem yapılırken elde bulunulan sistemlerle test edilerek yapıldı... Yani bütün bilesenlerle test etme imkanı olmamıstır. O yüzden bazı sistemlerde sorun verebilmektedir. Çünkü içeriginde 1000e yakın driver bulunmaktadır. Bazı driverlar çakısmaya neden olabilmektedir... Ve hata verebilmektedir.
Diger konuya gelince; örnegin bi hp firması size 2 veya 1 cdlik isletim sistemi verir. Bunu baska makinalarda kullanmanız zor yada imkansızdır... Çünkü hpnin kendi donanımına göre ayar yapılmıstır... Benim demek istedigim budur.
sunu unutmayınki hiçbirsey kusursuz degildir... Windows bile sürekli güncellleme, yama çıkarmaktadır... O yüzden herseye kötü gözle bakılmamalıdır....
Saygılar...
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 12465 kez
- silvershadow
- Byte1
Bilgisayarla alakalı bir sorun oldugunu zannetmiyorum... O yüzden sisteme aptal demene gerek yok... Sadece bu sistemde amaçlanan daha hızlı bir bilgisayar ve sürekli kullanılan programları tekrar kurmaya gerek kalmadan isletim sistemi ile beraber gelmesidir. Ayrıca öyle ahım sahım temada eklenmemistir...
- silvershadow
- Byte1