Xp fiesta

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 12465 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

silvershadow yazdı:Ana kart özel isletim sistemi degil ama sorun çıkarabiliyor bazı sistemlerde onu demeye çalıstım... Sanırım firmaların isletim sistemlerini kendi sistemlerine göre çaıkardıgını unutuyosunuz bu konuda :)
Ne yazikki cok yanlis bir bilgi , microsoft sadece isletim sistemi yazar , yani bu yazilan isletim sistemi diger donanim üreticilerinin cikardigi parcalarla uyumlu olmak zorundadir , (son zamanlarda is tersine döndü nedense, önce isletim sistemi cikiyor sonra donim üreticileri ona uygun hardware cikarmaya calisiyorlar ) fakat bunun da bir danisikli dövüs oldugunu hemen belirteyim
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

dogru danısıklı dönüsüklü neler karısıtırıyorlar kimbilir.
Kullanıcı avatarı
silvershadow
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen silvershadow »

Sanırım benim dedigimi yanlıs anladınız. Ben kısaca anlatmaya çalısayım...

Bu sistem yapılırken elde bulunulan sistemlerle test edilerek yapıldı... Yani bütün bilesenlerle test etme imkanı olmamıstır. O yüzden bazı sistemlerde sorun verebilmektedir. Çünkü içeriginde 1000e yakın driver bulunmaktadır. Bazı driverlar çakısmaya neden olabilmektedir... Ve hata verebilmektedir.

Diger konuya gelince; örnegin bi hp firması size 2 veya 1 cdlik isletim sistemi verir. Bunu baska makinalarda kullanmanız zor yada imkansızdır... Çünkü hpnin kendi donanımına göre ayar yapılmıstır... Benim demek istedigim budur.

sunu unutmayınki hiçbirsey kusursuz degildir... Windows bile sürekli güncellleme, yama çıkarmaktadır... O yüzden herseye kötü gözle bakılmamalıdır....

Saygılar...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 12465 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

paylasimin icin tesekürler , biz sadece fikrimizi belirttik :wink:
JustKaan
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen JustKaan »

uhh ortalıgı karıstırdım imi :) walla ozurdılerım
bu aptal bılgısayar calıstırsaydı ıı olcaktı
Kullanıcı avatarı
silvershadow
Byte1
Byte1

Bilgisayarla alakalı bir sorun oldugunu zannetmiyorum... O yüzden sisteme aptal demene gerek yok... Sadece bu sistemde amaçlanan daha hızlı bir bilgisayar ve sürekli kullanılan programları tekrar kurmaya gerek kalmadan isletim sistemi ile beraber gelmesidir. Ayrıca öyle ahım sahım temada eklenmemistir...
JustKaan
Byte1
Byte1

bnm sistemi yazmıstım bı oncekı sayfada okumusundur heralde o kaldırmaz mı ya :(
Kullanıcı avatarı
silvershadow
Byte1
Byte1

Kaldırmama gibi bir imkanı yok ben sadece mavi ekran hatasının olası nedenini söyledim...
JustKaan
Byte1
Byte1

hay sansıma yaa ikii bi ıstedım yaa of neyse
tskr ederm