adsl kolay bir soru
- Specialcafe
- Byte3

adsl kolay bir soru
Arkadaslar bugün 31 Mayıs ve benim kotam doldu.Bugün 600 mb lık bir dosya indirmem gerekiyor, eger indirirsem Mayısamı yoksa haziran ayınamı fatura yazar
acil bildirirseniz sevinirim...
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 20053 kez
- feyizz
- Kilobyte1

Hesap kesim dönemleri vardır
En bilindik hesap kesim 21'i dir
Ancak söyle bi durum var hesap kesim tarihi her ne olursa olsun ayın 1'inden itibaren tazelenmis kota baslar.
Bunun net açıklamasını 444 1 444 Müsteri hizmetlerini arayıp ögrenebilirsiniz..
Yarın itibariyle indirmeye baslasanız bence sizin için en saglıklısı olur..
hmmmm ayrıca ADSL KOTA hizmetleri sayfasından limit asımıyla ilgili kota hesabınıza baktıgınızda her ayı net olarak baz aldıgını göreceksiniz
Mesela sunu demez: ayın 21'inden itibaren kullandıgınız vb..
Nisan Ayı - Mayıs Ayı - Haziran Ayı Net olarak verir
En bilindik hesap kesim 21'i dir
Ancak söyle bi durum var hesap kesim tarihi her ne olursa olsun ayın 1'inden itibaren tazelenmis kota baslar.
Bunun net açıklamasını 444 1 444 Müsteri hizmetlerini arayıp ögrenebilirsiniz..
Yarın itibariyle indirmeye baslasanız bence sizin için en saglıklısı olur..
hmmmm ayrıca ADSL KOTA hizmetleri sayfasından limit asımıyla ilgili kota hesabınıza baktıgınızda her ayı net olarak baz aldıgını göreceksiniz
Mesela sunu demez: ayın 21'inden itibaren kullandıgınız vb..
Nisan Ayı - Mayıs Ayı - Haziran Ayı Net olarak verir
-
ibanez
- Byte3

Arkadasım genelde kotalı hesaplarda ayın son günü hesap kesiliyor. FAKAT kota raporları belirli saatlerde alınıyor.. Dikkat ettiysen 17.30-31 gibi bir saatte raporlama yapılıyor. Yanı mayıs ayının kotasını adamlar 31 mayı 17.31 deki kota tutarından hesaplıyor. Bu saatten sonrakiler diger aya kalıyor. Ben 2 aydır takip ediyorum ya 17.3o larda ya da 02.00 lerde kota raporlaması yapılıyor.. mesela bugün 16:21 raporlaması yapılmıs, mayıs ayının faturası da buradan çıkacak büyük ihtimal. yani bekleyip tam gece 12.00 de kota çekmiyorlar galiba. Benim simdiye kadar ki gözlemim bu, tabi onlar böyle olsa da böyle oldugunu söylemeyebilirler. Ben buna göre davranıyorum çünkü Nisan ayında ilk raporlama günü MB olarak yüksek gelmisti ondan dikkat etmistim. Rİsk yine de sizde unutmayın :)
-
ibanez
- Byte3

Arkadasım ben öyle yapıyorum fakat arkadaslar da 12 de alınır diyorlar, bu gün bakacagım yine; bize gösterilen kota raporu ile haziran 1 raporlamasını karsılastıralım. Bakalım gerçekten 12 de mi yapıyorlar, bunu ölçmek için 12 ye kadar indirme ve surf yapayım bakalım yarınki ilk kota raporu 0 mı çıkacak. Sen en iyisi 12 yi bekle simdi indirirsin sonra kota asımından fiyat artarsa üzülürüm.Punisher yazdı:@ibanez simdi ben çok önemli seyler indircem netten..
indirebilirmiyim...
- Kripteks®
- Terabyte1

- İletişim:
Re: adsl kolay bir soru
@Gokhanoval gece 12 den sonra indirmen gerekiyor ki haziran ayına yansısın su an indirirsen bu aya yansır ha fatura kesildigi için bu ay 29 ytl ödresin ancakgokhanoval yazdı:Arkadaslar bugün 31 Mayıs ve benim kotam doldu.Bugün 600 mb lık bir dosya indirmem gerekiyor, eger indirirsem Mayısamı yoksa haziran ayınamı fatura yazaracil bildirirseniz sevinirim...
haziran ayında 29 degil 600 mb geçtiysen 35 ytl ödresin
1 GB=10 YTL
- burak_dalkir
- Gigabyte2

- İletişim: