Soru:
Bilgisayarım her açıldıgında "yeni islemci takıldı" uyarısı alıyorum
Geçenlerde islemciyi söküp tekrar takmıstım. O günden sonra bilgisayarı her açısımda "yeni islemci takıldı ayarları yapmak için F1'e varsayılan ayarlarla devam etmek için F2'ye basın" seklinde uyarı alıyorum. Bilgisayar her açıldıgında BIOS ayarları sıfırlanmıs oluyor. Bazen de "CMOS ayarları yanlıs: Hatalı sistem tarih ve saati" yazıyor ve sistem saat ve tarihi sıfırlanıyor. Özellikle saat ve tarihi sıfırlaması çok kötü oluyor çünkü bilgisayarı yanlıs tarihte baslatınca ag baglantılarında baglantı gözükmüyor ve internete baglanamıyorum. Her seferinde elle düzeltmek zorunda kalıyorum.
Bu sorunu nasıl çözebilirim acaba?
Anakart: ASUS P4P800
İslemci: P4 2.6 HT
Cevap:
Ne pil ne de bios update ise yaramadı ama sonunda sorunumu çözdüm arkadaslar.sorun jumperlardaymıs. Jumper'lar 1-2'deydi ama anakartın kitapçıgında cmos ayarlarını sıfırlamak için pili çıkarıp bu jumperları 5-10 saniye 2-3'te beklettikten sonra tekrar 1-2'ye takın yazıyordu. Ben de yazılanları aynen yaptım. su an sorunsuz baslıyor.
ALINTIDIR
Her acilista "yeni işlemci takıldı" uyarısı
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 20201 kez
Her acilista "yeni işlemci takıldı" uyarısı
En son velociraptor tarafından 25 May 2007, 05:09 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
- Sawyer
- Kilobyte2

Re: Her acilista "yeni işlemci takıldı" uyarısı (v
Size katılıyorum güzel ve ise yarayacak bir bilgiKripteks yazdı:güzel ibr bilgi saolun
- Kripteks®
- Terabyte1

- İletişim:
Re: Her acilista "yeni işlemci takıldı" uyarısı (v
Warning CPU has been changed,or Ratio change fail.
Please re-enter CPU settings in the CMOS setup and remember to save before quit.
aynı hata dimi?????
Please re-enter CPU settings in the CMOS setup and remember to save before quit.
aynı hata dimi?????
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 20201 kez