1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

LCD'nin babası öldü

Gönderilme zamanı: 24 May 2007, 15:16
gönderen Bekir 65
Pierre-Gilles de Gennes hayata veda etti

LCD teknolojisinin yaratıcısı Pierre-Gilles de Gennes 74 yasında hayata gözlerini yumdu.

Resim

Günümüzün en popüler görüntüleme teknolojilerinden LCD'nin (likit kristal ekran) yaratıcısı Fransız bilim adamı ve fizikçi Pierre-Gilles de Gennes 74 yasında vefat etti.

Sıvı kristal ve polimerler üzerine yaptıgı çalısmalarla dikkat çeken ünlü bilim adamı, 1991 yılında Nobel fizik ödülüne layık görülmüs ve bilirkisiler tarafından "Günümüzün Isaac Newton'u" olarak tanımlanmıstı.

Fransa cumhurbaskanı Nicolas Sarkozy, Gennes'i, Fransa'nın en büyük bilim adamlarından biri ve müstesna bir fizikçi olarak anarken, Basbakan Francois Fillon ise cömert ve mümükemmel bir arastırmacı olarak tasvir etti.

1932 yılında Paris'te dogan Pierre-Gilles de Gennes, elit kesime hitap eden Ecole Normale Superieure okulundan mezun olmus, likit kristaller, manyetizma ve nötron dagılımı konularında çalısmalarda bulunarak, teknoloji alanında günümüz standartları arasında yer alan LCD'nin önünü açmıstı.

Gennes'in 1974 yılında yayınlanan "Likit Kristallerin Fizigi" (The Physics of Liquid Crystals) kitabı, bir basucu kaynagı olarak nitelendiriliyor.

Alintidir

Gönderilme zamanı: 24 May 2007, 16:01
gönderen AykutT
Allah rahmet eylesin.
(Biliyorum çok sade bir mesaj oldu).

Kolay gelsin.

Gönderilme zamanı: 25 May 2007, 00:20
gönderen Kripteks®
hakikaetn üzücü bir vaziyet

Gönderilme zamanı: 25 May 2007, 00:27
gönderen daddy_cool
wayybee Gerçekten Allah Rahmet Eylesin diyelim walla.Yoksa bu adam olmasaydı simdiki Monitörüm olmazdı. :D