Ses cikaran fanlara kesin cözüm !
Not: Bütün marka ve model fanlarda gecerlidir. (yapabilene)
1) Ses cikaran fanimizi bagli oldugu yerden söküyoruz.
2)Daha sonra Fanin "HAREKETSİZ" göbegindeki stickeri cikartiyoruz.

3)Eger fanin tam merkezinde bir cukur ve onun da ortasinda metal mil belirmemisse bir toplu igne yardimiyla onu da gizleyen plastik jontayida cikariyoruz.
4)ve onun icine damlatabilecegimiz bir madde damlatiyoruz bu makine yagi olabilir nalburlardan 50 kurusa alabilirsiniz. eger zor gelirse gidin mutfaga bir damla aycicek yagi damlatin sakin cok kacirmayin stickeri yerine kapatmakta zorlanirsiniz. Bana sorarsaniz en profesyonel karisim bir miktar ucucu madde ile makine yagidir. Bende bir damlalik icinde zippo benzini ile makine yagi karisimi bulunmakta örnegin. tabi tiner fln da olabilirdi bu.
6)simdi stickeri kapatin ve fani yerine takip calistirin, eger fan 2 kabloluysa disaridan bir adaptörle deneyip takmayla ugrasmadan önce basarinizdan emin olabilirsiniz. eger 3 kabloysa bu kablo rpm i anakarta bildirmek icindir 4 kabloysa akilli fandir ve bu kabloda anakartin fanin rpm ini yönetmesi icindir. siz + ve - leri degilde bu kablolardan birini baglarsaniz fani bozarsiniz ve eger bu fani anakarta takarsaniz anakartida (artik anakartin fan cikisi fani döndürmüyor direk power sup tan almak zorunda kaldim )
Tabi fanin kanatlarini dis fircasiyla temizlemeniz gerektigini fln yazmaya gerek duymadim ama bu anlattigim isi en son yapin yani tekrar yagladiginiz cillop gibi rulmani toza dumana katmanin bir alemi yok degil miü
Not: Bu yazinin her bir harfi klavyeye basmak suretiyle olusturulmustur. ve hatta burada anlatilanlar dahi bizzat benim tarafimdan tecrübe edilmis olup sagdan soldan bulma bilgiler degildir.
Not2: Bu is belki 2$ lik bir kasa fani icin fazla ugras vericidir ama bahsettigimiz fan boyutlari standartlardan farkli bir ekran karti fani, fanini degistiremeyeceginiz bir power supply veya yüksek performansli bir islemci fani ise (cooler master vs.) bu verdiginiz ugrasa degecektir.
ALINTIDIR
Not: Sözkonusu yazidaki bir kelime tarafimdan editlenmistir