Hangi siteler daha güvenli.........

PC güvenliği konusundaki bilgi paylaşım alanıdır.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Mu®aT
Kilobyte4
Kilobyte4
Mesajlar: 762
Kayıt: 01 Nis 2007, 11:36

Hangi siteler daha güvenli.........

Mesaj gönderen Mu®aT »

"İnternet kazalarının" önlenmesi amacıyla kullanıcılara sitelere girmeden önce o adresin güvenli olup olmadıgı uyarısında bulunan bir sistem gelistirildi.

Amerika’da yapılan bir arastırmada, internet arama motorları üzerinde yapılan her 5 aramadan birinin saldırgan, yasadısı ya da güvenli olmayan bir siteye yönlendigi sonucu çıktı. İnternet güvenlik sirketi Scansafe, Google, MSN ve Yahoo gibi milyonlarca popüler arama motoru üzerinde yaptıgı arastırmada, çok sık aranan kelimeler ardından çıkan sonuçlar arasında M.o.r.n.ografi, virüs ve korsan yazılım içeren sitelerin çıktıgını duyurdu.

Ünlü fotografları ararken zararlı yazılım çıkabilir

Paris Hilton, Britney Spears gibi ünlüleri ya da ücretsiz duvar kagıdı resimlerini ararken kullanıcıların bir anda kendilerini, virüsler ya da baska zararlı yazılımlarla bilgisayarlarına zarar verebilecek sitelerin içinde bulabilecegi uyarısında bulunulan arastırma sonucunda, internet kullanıcılarına bir öneride de bulunuldu.
Arastırmayı yapan ScanSafe sirketi tarafından kurulan Scandoo.com sitesi internet kullanıcılarına, bir siteye girmeden önce o sitenin güvenli olup olmadıgını görme imkanı verdigini duyurdu.

Sistem nasıl çalısıyor?

Normal bir arama motoru gibi hizmet veren internet sitesi, aranılan kelime yazıldıktan sonra çıkan sonuçların yanında, o sitenin güvenli olup olmadıgına dair bir isaret koyuyor.
Güvenli sitelerin yanına yesil bir tik isareti koyan sistem, emin olmadıgı sitelerin yanına sarı bir isaret, güvenli bulmadıgı sitelerin yanına ise kırmızı bir çarpı isareti koyuyor.
Sistem ayrıca içeriginde zararlı yazılımlar olmasına kesin gözüyle bakılan sitelerin yanında ise bir böcek resmi yerlestiriyor. Böylece internet kullanıcıları, bir siteye girmeden önce o sitenin bilgisayarlarına zarar verip vermeyecegini görebiliyor.

Bazı siteler bilmeden zarar veriyor

ScanSafe sirketi kurucularından Eldar Tuvey, yeni sistemlerinin tanıtımında yaptıgı açıklamada "Pek çok internet sitesi zararsız görünüyor ve biz de aldıgımız sonuçlara güveniyoruz ancak gerçek su ki bugünlerde internette bir arama yapmak zar atmaya benziyor. Bir adrese tıklamadan onun ardından ne oldugunu bilemiyorsunuz" dedi Tuvey, günümüzde bazı internet sitelerinin farkında olmadan zararlı yazılımlar içerebilecegi uyarısında da bulundu.

alıntıdır...
Cevapla