1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

235 Patent İhlali

Gönderilme zamanı: 14 May 2007, 17:45
gönderen Bekir 65
Microsoft: Patentlerimiz ihlal ediliyor

Microsoft'tan Brad Smith ücretsiz yazılımların, firmanın 235 patentini ihlal ettigini öne sürdü

Resim

Fortune dergisi ile yaptıgı bir röportajda konusan Microsoft bas hukuk müsaviri ücretsiz yazılımların, firmaya ait tam 235 adet pantenti ihlal ettigini belirtti.

Bu baglamda Linux çekirdeginin 42 ve Linux görsel arabiriminin ise 65 adet patenti ihlal ettigini açıkladı. Açık kaynak kodlu ofis paketi Open Office'in firmaya ait 45 fikri barındırdıgını ve yine bir e- posta programının da 15 fikri ihlal ettigini sözlerine ekledi. Smith yine, kalan 68 patentin farklı ücretsiz yazılımlar tarafından ihlal edildigini belirtti.

Firmanın bu durum karsısında nasıl bir tutum sergileyecegi ise henüz belirsiz. En azından Novell ürünlerini satın alanların içi rahat olabilir zira firmanın Microsoft ile yaptıgı anlasma sonucu patentlerde sorun yasanmıyor.

Alintidir

Gönderilme zamanı: 14 May 2007, 17:51
gönderen velociraptor
sanirim patent ihlali konusunda konusmasi gereken son firma microsofttur

Gönderilme zamanı: 14 May 2007, 20:02
gönderen gülşen
patent ihlali mi artık bilmiyorum ama
firmaların rekabet adına birbirlerinden biseyler çalmalarına sasmamalı

Gönderilme zamanı: 15 May 2007, 01:21
gönderen ibanez
Linüx çekirdeklerine kızıyorlar patent ihlali diye, fakat MSn serverlarında linüx kullanıyorlar.
Tekel olmak için ellerinden geleni yapıyorlar.Gıcıksın Microsoft gıcık.