Windows Vista IIS7 (Internet Information Services)

Xp nin takipçisi bu işletim sistemi hakkında bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19976 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Merhaba windowsta olan yenilikler suruyor tabiki programlardada yenilikler ve bir okadarda yeni yapilandirmalar var
Tum yenilikler gun gectikce cesitli internet sitelerinde kullaniciya duyuruluyor bu konuda herkez kendine dusen gorevi ustlenmis durumda zaten.
AspSitem ailesi olarak bizi ilgilendiren bazi yenilikleri ele almak istedik Windows Vista ile beraber IIS yonetimindede oldukca yenilikler ve bir okadarda XP kullanicilarina karisik gelecek ozellikler var Windows Vista ile beraber IIS 7 geliyor bu yuzden hem yeni windows hemde yeni IIS kullanicilari oldukca zorlayacak gibi.

Hemen Windows Vistaya IIS kurulumu ile baslayalim ancak XP de oldugu gibi Vista CD sine ihtiyacimiz yok Vistada bu ozellik hazir halde sadece kurulumu yapilmamis olarak bekliyor
Ilk yapmamiz gereken Denetim Masasi >Programlar >Ozellikleri tiklatmak

Resim

Daha sonra Sol taraftaki menuden Windows Ozelliklerini ac veya Kapat yazan yere tikliyoruz.

Resim

Birkac onay verdikten ve biraz bekledikten sonra cunku cok onay istiyor bu windows kapatma yollari var ama bu bizim konumuz degil acilan pencereden asagidaki resimde oldugu gibi IIS kurulumu icin Internet Information Services ' i tikliyoruz
Not: XP de oldugu gibi sadece tiklayip gecmeyin yani hemen kurulum yapmayin cunku IIS7 de asp ozelligi kapatilmis halde kuruluyor IIS onun icin resimde gordugunuz gibi secenekleri + basarak acin ve ASP secenegini isaretleyin yoksa asp dosyalari calistiramazsiniz.

Resim

Tamam diyerek kurulum basliyor

Resim

Ve iste kurulum bitti hemen ilk yapmamiz gereken Internet Explorer'i acip adres satirina http://localhost yazmamiz eger resimdeki gibi bir goruntu elde ederseniz IIS kurulmus demektir.

Resim

Tebi buraya kadar sadece IIS kurulumu simdi bunun Ust dizin Yollarini etkinlestirmemiz gerekli hatta yazma izni vermemiz gerekli yoksa uygulamalarimizi calistiramayiz dimi isin zor kismida bu tabi deneyimli kullanicilar hemen yapar ama iste biz herkez yapabilsin diye yazdik yaziyi.

Konuya donelim hemen Denetim MasasiYönetimsel AraçlarInternet Information Services (IIS) Yöneticisi programini calistiriyoruz ilk etapta xp kullananlar cok farkli bir arayuz ile karsilasacaklardir
Sol taraftaki menuden Default Web Sitesini tiklatiyoruz (ben tum IIS ye yazma izni verdigim icin boyle yaptim siz isterseniz sadece istediginiz klasore tiklayiniz) ve ardindan ASP secimini tikliyroruz.

Resim

Daha sonra orta konumda acilan seceneklerden Ust yollari Etkinlestir yazan secenegin yanindaki False degerini True yapiyoruz sonrada aktif olmasi icin sag tarafta ustte bulunan Uygula yazan yere tikliyoruz.

Resim

Boylece Ust Yollari etkinlestirmis olduk sira geldi yazma izninin verilmesine yine ortada olan seceneklerden Kimlik Dogrulama secenegine giriyoruz.

Resim

Kimlik dogrulama acildiginda orta konumda 3 secenek var bizim degisiklik yapacak oldugumuz Anonim Kimlik Dogrulamasi sag tiklayarak yada secili iken sag taraftaki menuden Duzenle secenegini secmemiz gerekiyor

Resim

Duzenle secenegini actigimizda asagidaki resim gelecektir burada belirli kullanici secili durumda biz bunu belirli kullanici degilde alt taraftaki Uygulama Havuzu Kimligi olani secip tamam bastiktan sonra IIS yonetimini kapatiyoruz.

Resim

Tum islemler bukadar tabi ben bircok ayarlarida degistirdim bunlari bulana kadar kendimce gerekli tum ozelliklerini actim IIS yonetiminden sizde biraz kurcalayarak kendinizce istediginiz ozellikleri acip kapatabilirsiniz

Artik hazir scriptlerinizi XP de oldugu gibi C:inetpubwwwroot dizinine atip deneyebilirsiniz
Not : Tum islemlerden sonra Bilgisayarinizi yeniden baslatmaniz yaptiginiz degisikliklerin aktif olmasini saglayacaktir ayni islemi bilgisayari yeniden baslatmadan Default Web Sitede iken Sag taraftaki Yeniden Baslat secenegindende yapabilirsiniz

Bu yazi kaynak gosterilmek uzere istenilen herkez tarafindan paylasilabilir dagitilabilir
kaynak: aspsitem.com
Kullanıcı avatarı
drog_1
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen drog_1 »

abi iyi ki bir vista kurdun ha
yine tur bindirme sevdası :D