Power Fan Gösterge Hatası
-
ibanez
- Byte3

Power Fan Gösterge Hatası
Arkadaslar kasada power fan hariç 2 adet fan var. Ben bunlardan birini çok ses çıkardıgı için devre dısı bıraktım. Fakat anakartın yazılımı ile baktıgımda power fan çalısmıyor diye uyarı veriyor halbu ki çalısıyor o. Power fan dedigi güç girisinin oldugu yerdeki fan degil mi? Bu sekilde olunca bir zararı olur mu?

-
ibanez
- Byte3

Evet haklısın galiba. Isı degerlerinde bir degisme olmuyor, dedigi gibi olsa degisirdi sanırım.
Aklıma geldi eger uymsuzsa ısı degerlerini de yanlıs gösteriyor olabilir bu. Anonim bir yazılım yok mu hem ısı, hem de fanları görebilecegim? Anonim dedigim yani anakart modelini sorun etmeyen.
Cevapların için tesekkür ederim Kripteks.
Aklıma geldi eger uymsuzsa ısı degerlerini de yanlıs gösteriyor olabilir bu. Anonim bir yazılım yok mu hem ısı, hem de fanları görebilecegim? Anonim dedigim yani anakart modelini sorun etmeyen.
Cevapların için tesekkür ederim Kripteks.
-
ibanez
- Byte3

su linkteki programı kurdum.
viewtopic.php?t=8737&highlight=s%FDcakl%FDk
Temperature Sensor(s)
Board Temperature : 30.0°C / 86.0°F
CPU Temperature : 39.5°C / 103.1°F td
Power / Aux Temperature : 54.0°C / 129.2°F
Anakart ısısının yüksek oldugunu söylüyor ki yüksek mi ki?
Power/Aux basına da ünlem isareti koymus. Bu yüksek bir sıcaklık mı?
Bilen anlayan bir zahmet cevap arkadaslar.
viewtopic.php?t=8737&highlight=s%FDcakl%FDk
Temperature Sensor(s)
Board Temperature : 30.0°C / 86.0°F
CPU Temperature : 39.5°C / 103.1°F td
Power / Aux Temperature : 54.0°C / 129.2°F
Anakart ısısının yüksek oldugunu söylüyor ki yüksek mi ki?
Power/Aux basına da ünlem isareti koymus. Bu yüksek bir sıcaklık mı?
Bilen anlayan bir zahmet cevap arkadaslar.
- Kripteks®
- Terabyte1

- İletişim:
o da olabilir bir de speedfan ı dene derim ben sana bu arada islemcin 39 derece çok iyi ama o soketten algılanan sıcaklık degeridir iyi bir sogutma sistemin yok ise normal stok fanla 39 derecede bir islemci çok zor bulunur anlatabildim dimi
anakart normal 30 derece
psu baya sıcak ama güç kaynagı oldugu için sorun yok
bu arada hiç bir yazılıma güvenmiceksin hiçbiri %100 deger vermez en saglıklı deger bioslarda ki degerdir..
sistemin de xp çalısırken oyun oynarken sürekli mavi ekran hataları alıyormusun kitlenmeler donmalar oluyor mu????
Saygılarımla
anakart normal 30 derece
psu baya sıcak ama güç kaynagı oldugu için sorun yok
bu arada hiç bir yazılıma güvenmiceksin hiçbiri %100 deger vermez en saglıklı deger bioslarda ki degerdir..
sistemin de xp çalısırken oyun oynarken sürekli mavi ekran hataları alıyormusun kitlenmeler donmalar oluyor mu????
Saygılarımla
-
ibanez
- Byte3

Yok hiç bir zaman mavi ekran hatası almıyorum.
İslemci P4 3Ghz, sogutma için ekstra hiç bir sey yapmıyorum, yani normal islemci fanı bu.
Dedigim gibi sadece ses yaptıgı için 2 adet olan kasa fanlarından birini devre dısı bıraktım o kadar. Ondan önce islemci ısısı 33C anakartta 28 C oluyordu. simdiki degerlerle ilgili bir sorun yoksa böyle devam edeyim ben. Olmazsa yeni bir kasa fanı alıp takayım 2. yerine.
Pc yanmasında 6 ay bir seye para harcayamam, en iyisi ben gidip sessiz bir fan alayım.
Yardımlarınız için çok tesekkür ederim, iyi ki varsınız sagolun.
İslemci P4 3Ghz, sogutma için ekstra hiç bir sey yapmıyorum, yani normal islemci fanı bu.
Dedigim gibi sadece ses yaptıgı için 2 adet olan kasa fanlarından birini devre dısı bıraktım o kadar. Ondan önce islemci ısısı 33C anakartta 28 C oluyordu. simdiki degerlerle ilgili bir sorun yoksa böyle devam edeyim ben. Olmazsa yeni bir kasa fanı alıp takayım 2. yerine.
Pc yanmasında 6 ay bir seye para harcayamam, en iyisi ben gidip sessiz bir fan alayım.
Yardımlarınız için çok tesekkür ederim, iyi ki varsınız sagolun.
- daddy_cool
- Megabyte3