Youtube video kliplerini winampta seyretmek

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
AykutT
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen AykutT »

Sanırım format çakısmasından hata vermis..
Uzantıyı elle degistirmek belki hata verir.
Ama videodan (flv) sese (wma) çevirmek biraz abes.
wmv'ye çevirmeyi deneyin.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 12420 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

ben mahsus denedim zaaten , keske format cevirmek bukadar kolay olsaydi :D
Kullanıcı avatarı
AykutT
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen AykutT »

Degil mi ama? :D

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen daddy_cool »

Peki bu Riva FLV Encoder Total Video Converter Programından Daha iyi derken Ne gibi? demek istiyorsun.Çevirdigi videoların görüntü kalitesi Total Video Converter den daha mı yi demeye çalısıyorsun?

Ayrıca merak ettigim bisey daha var.Bu interneten video çevirme olayı hakkında.Msla bi you tube video sunu internetten Avi ye çavirdimiz anda video daha kaliteli halde mi iniyo.Yoksa O da bizim bilgisayarda yaptıgımız gibi FLV yi direk Avi ye mi çeviriyo.ki Sanırım Bende böle oldugunu tahmin ediyorum.Ve Kotalı internete kullanıcılarının isine hiç yaramayan bisey bu.Çünkü Flv yi interneten avi ye çevirttiginiz zaman Orjinal FLV video dosyasının 2-3 katı kadar Dosyanın boyutu artıyo.Ki bu da tabi dolayısıyla daha dazla kota demek.Bence en yiyisi Her zaman Kendi bilgisayarınd çevirmek. :wink:
En son daddy_cool tarafından 12 May 2007, 15:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 12420 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

bire bir katiliyorum
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

aynen adminim.. :wink:
Kullanıcı avatarı
AykutT
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen AykutT »

O zaman biraz biraz açıklamaya çalısayım.
Madem sordunuz.. :)

Riva FLV Encoder neden daha iyi?
->Riva FLV Encoder'ın Total Video Converter'a göre daha basit bir arayüzü var.
-> Kullanımı kolay. Videoyu seçiyorsunuz, dosya adını ve uzantısını yazıp Encode'a tıklamakla isiniz bitiyor.
-> Total Video Converter gibi sizi asagıdaki diyalogları kurmak zorunda bırakmaz:
- Hangisini seçeceksin, bunu mu?Buysa bu seçenekde var?
+ Yahu hiçbirini seçmeyecegim, sen suna çevir yeter.
- Yok olmaz illa birini seçmen lazım, yoksa olacaklara karısmam..
+ Seçmeyecegim yahu.
- O zaman bende çevirmem.. Çeviremedi, çeviremedi.. :)
+ @#$*+-&%
-> Ayrıca görüntü kalitesi orijinal videonun kalitesiyle aynıdır. Kaliteyi korur yani.. Ayrıca isterseniz sonradan kalitesini (bitrate) artırabiliyorsunuz.
-> RAM kullanma sekli çok iyi. TVC'de masallah bir çevirmeye basladınız mı, RAM miktarınız düsükse, bilgisayar kullanılmaz oluyor.

Riva FLV Encoder, neden TVC'den daha kötü?
-> Riva FLV Encoder, TVC gibi her türlü formatı desteklemiyor. Sadece 3 format (FLV, AVI, MPG) arasında islem yapmanıza izin veriyor. Ancak bu bence o kadar büyük bir sorun degil. Bu 3 dosya türü her türlü isinize yarıyor. Neden mi?
- FLV dosyalarını AVI'ye çevirirseniz Windows Media Player veya Winamp'ta rahatça izleyebilirsiniz. Ancak avi'leri VCD'ye atarken zorlanırsınız. Nero kullanıyorsanız belli bir süre çevirme isleminden geçirecektir dosyayı. Ama bunun da çözümü:
- FLV dosyalarını MPEG'e (MPG) çevirirseniz çok rahat bir sekilde VCD yaratabilirsiniz.
- Bu 3 format haricindeki bir format fazladan kodek paketi, program vs gerektiriyor. Ne diye ugrasacaksınız ki..
-> Diger bir baska kötü tarafı çevireceginiz dosyanın türünü, adını elle yazmanız gerekiyor. Ama 3 harflik bir sey yazsanız parmagınız kırılmaz herhalde degil mi? :)

Belli baslı yönlerini yazdım. Seçim yapmak size kalmıs..
Baska bir konu:
Ayrıca merak ettigim bisey daha var.Bu interneten video çevirme olayı hakkında.Msla bi you tube video sunu internetten Avi ye çavirdimiz anda video daha kaliteli halde mi iniyo.Yoksa O da bizim bilgisayarda yaptıgımız gibi FLV yi direk Avi ye mi çeviriyo.ki Sanırım Bende böle oldugunu tahmin ediyorum.Ve Kotalı internete kullanıcılarının isine hiç yaramayan bisey bu.Çünkü Flv yi interneten avi ye çevirttiginiz zaman Orjinal FLV video dosyasının 2-3 katı kadar Dosyanın boyutu artıyo.Ki bu da tabi dolayısıyla daha dazla kota demek.Bence en yiyisi Her zaman Kendi bilgisayarınd çevirmek.
Bu dediginizden pek bir sey anlayamadım ama eger sormak istediginiz:
- Riva FLV Encoder, çevirme islemini internet üzerinde mi yapıyor? ise cevabı hayır . Çevirme islemi, sizin bilgisayarınızda kaydettiginiz videolarla, kendi bilgisayarınız üzerinde olur. Herhangi bir kota yeme durumu söz konusu degildir.
-> İnternetten AVI'ye çevirmek daha kaliteli yapar demek biraz abes olur. Burada kalite sizin çevireceginiz videonun kalitesine baglıdır. Kendi elinizle düsürür, yükseltirsiniz o ayrı. Ama internette çevirmissiniz yada internet üzerinden çevirmissiniz, bu bir seyi degistirmez. AVI her yerde AVI'dir..
Umarım açıklamalarım yeterli olmustur.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Açıkladıgınızı için tesekkürler ama Son demek istedigim bu degildi.Gliba pek anlatamadım biraz karısık oldu.İnternetten Avı ye çevirip bilgisayara AVI seklinde indirince video nun kalitesi artıy mu diye sormustum.Nedeni de İnternetten direk avi ye çevirip indirirken Video nun orjinal kaynagından AVI ye çevirip de indirmek daha kaliteli olur diye düsünmüstüm ama sanırım bu olay benim dedigim gibi degil.

Kullanıcı video yu siteye yüklerken Video ister DVD kalitesinde olsun video yu siteye yüklerken Video FLV formatına dönüsüyo sanrım. Ki zaten Video FLV Formatına dönüstügü zaman da isi bitiyo.Çünkü FLV formatı az yer kaplıyo çünkü kaliteden ödün veriyo.Bu youtube gibi sitelerde de FLV formatnın kullanılma sebebi bu sanırım.Çünkü herkes yüksek kalitede video yu oldugu gibi siteye koymaya kalkarsa hem daha fazla depolama alanı gerekecek hem de serverlar tıkanacaktır. O yüzden Video yu siteye yüklerken video FLV formatına dönüsüp sitede yerini alıyo.

Anlatmak istedigim de buydu.Ben Video direk oldugu gibi Hiçbir dönüstürme islemine falan ugramadan siteye yükleniyo ve Bunu o sekilde AVI ye çevirip (İnternet ortamında) indirmek daha kaliteli olur diye düsünmüstüm ama sanırım öyle degilmis.çünkü Online FLV çeviricilerde Video yu FLV olarak ele alıp AVI ye çeviriyolar...

Bütün anlatmak istedigim buydu...
Kullanıcı avatarı
AykutT
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen AykutT »

-> İnternetten bir videoyu AVI'ye çevirip bilgisayara indirme zahmetinde hiç bulunmadım ama internette çevrilip bilgisayarlara indirilenlerin daha kaliteli olacagını hiç sanmıyorum. Kalite, site üzerindeki videonun kalitesiyle ilgili bir sey. Eger kaliteliyse bilgisayarınızda da çevirseniz kaliteli, kalitesizse kalitesiz olur. Videonun orijinal kalitesi korunur yani.
-> YouTube videoları, siteye yüklendigi zaman görüntü kalitesinden birsey kaybetmezler.
Videonun kapladıgı alanın (boyut) küçük olması FLV video formatının bir özelligi..
-> Video, siteye yüklendigi zaman otomatik olarak FLV'ye çevriliyor evet..

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Ewet iste Bende bunları diyordum.Dediklerim Dogruymus...
Kullanıcı avatarı
nemesis_35
Kilobyte2
Kilobyte2

Mesaj gönderen nemesis_35 »

bilgiler için sagolun
uçs
Petabyte4
Petabyte4

Mesaj gönderen uçs »

Açıklamalar doyurucu,tesekkürler.. :)
Kullanıcı avatarı
iekara
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen iekara »

Birincisi ben yanlıs yazmısım (wma) diil (wmv) yazacaktım wma ya cevırmek için abes terimi olabilir ama bende hala oluyo ındırıyorum klasor seceneklerınden uzantısı bılındık dosyalrın uzantısını sakla tıkını kaldırıyorum uzantıyı *.flv olan uzantıyı *.wmv ypıyorum ve hala oluyor sunu bırdaha denemenızı rıca edıcem bende nasıl oluyo onu cozelım bari tesekkurler...
uçs
Petabyte4
Petabyte4

Mesaj gönderen uçs »

iekara yazdı:Birincisi ben yanlıs yazmısım (wma) diil (wmv) yazacaktım wma ya cevırmek için abes terimi olabilir ama bende hala oluyo ındırıyorum klasor seceneklerınden uzantısı bılındık dosyalrın uzantısını sakla tıkını kaldırıyorum uzantıyı *.flv olan uzantıyı *.wmv ypıyorum ve hala oluyor sunu bırdaha denemenızı rıca edıcem bende nasıl oluyo onu cozelım bari tesekkurler...
.flv olan uzantıyı wmv olarak degistirdikten sonra Winamp yada media playerde çalmayı denedinizmi :?:
Kullanıcı avatarı
iekara
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen iekara »

ewet denedım nedemek keyıfle seyredıyorum hepside oluyo hala burda yok olmaz bu isler bukadar kolay diil dendıgınden berı kontrol amacıyla yaptıgım en az 10ncu video hala calısıyor media plyr ile izliyorum xp kullanıyorum sp2 hanı bı fark olurmu bılmem ama burda uc dort kısı denese ogrenecez aslını mesela velociraptor yapmis olmamıs bırılerı daha denemelı kı gorelım ben daha onceden yukledıgım codeclerdende olbılır dıye suphelenıyorum amasuanda yuklu farklı bı codecde yok merak oldu walla :)