Slax Linux 6.0 RC3

Linux ve Unix tabanli isletim sistemlerini hep beraber tanıyıp öğreneceğiz.
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Slax Linux 6.0 RC3

Mesaj gönderen Kripteks® »

Tanıtım:
Üreticinin Açıklaması :
SLAX, Linux isletim sistemi barındıran küçük bir çalısan CD' dir.
Herhangi bir kuruluma ihtiyaç duymadan CD (veya USB) üzerinden direk olarak çalısır.
Sözkonusu çalısan CD, Slackware Linux dagıtımı tabanlıdır ve bu web sitesinden ISO dosyasi indirilebilir.
Bütün komut dosyaları ve kaynak kodlarına erisilebilir ve kendi çalısır CD' nizi yaratmak için kullanılabilir.

Evdeki, okuldaki veya isyerindeki herhangi bir bilgisayarda, favori Linux dagıtımınızı çalıstırabilmeyi hayal edin. Yolda yürürken, tüm bunu yapmak için ihtiyaç duydugunuz tek seyin, cebinizde tasıdıgınız 8cm CD oldugunu düsünün. Bu duyguyu tatmayı istemezmiydiniz?

Bilgisayarınız çalısan CD ile açıldıgında, ilk olarak çekirdek yansısı (kernel image) (vmlinuz) yüklenir.
Bundan sonra bilgisayarınızın belleginde 4 MB büyüklügünde bir BellekDiski olusturulur. Üçüncü olarak, olusturulan Bellek Disk üzerinde kök disk yansısı (rootdisk image) (initrd.gz) açılır ve kök dizin olarak monte edilir.
/usr gibi büyük dizinler direk olarak CD üzerinden çalısacak sekilde monte edilir.

SLAX is fast and beautiful Linux operating system which fits on small (3.14") CD-ROM disc. It runs directly from the CD (or USB) without installing. The Live CD described here is based on the Slackware Linux distribution and uses Unification File System (also known as unionfs), allowing read-only filesystem to behave as a writable one, saving all changes to memory.

Imagine the ability to boot your favorite Linux distribution whether you are at home, at school, or at work. Imagine walking on the street and carrying the only thing you needed in life - the 8cm compact disk with your Live Linux CD.

When your computer boots from the LiveCD, the first step is loading the kernel image (vmlinuz). After this, a 4 MB ramdisk is created in the computer's RAM. The rootdisk image (initrd.gz) is then unpacked into it and mounted as a root filesystem. Large directories (like /usr) are mounted directly from the CDROM.

SLAX CD contains:

- Linux Kernel 2.4.28-pre4 with SATA support
- KDE 3.3.1
- KOffice 1.3.3
- KDE games
- MPlayer 1.0pre5 with KPlayer
- kopete ICQ/AIM/Y!/IRC
- midnight commander
- rdesktop (rscp in KDE)
- hotplug support
- cdrtools
- k3b burning GUI for KDE
- mutt email client
- wget

size:196 Mb

Download

Kod: Tümünü seç

ftp://ftp.slax.org/SLAX-6.x/rc3/slax-6.0.0rc3.iso
Alıntıdır

Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
Ensatech
Megabyte2
Megabyte2
Teşekkür etti: 73 kez

Mesaj gönderen Ensatech »

Evet tek eksigi kendi video isleme yazılımının olmaması diyebiliriz ,ancak NTFS den dosya okuyabiliyor, cd yazabiliyor, 4 ayrı masaüstüne sahip oluyorsunuz açılırken sırasıyla k.adı ve sifre ye root / toor yazarak önyüklemeyi tamamlıyoruz.

Not: XP li hdd ye sahip makinalarda win açılırken scandisk yapıyor.
kullanmıstım ordan biliyorum
kolay gelsin...
Kullanıcı avatarı
Re@lite
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen Re@lite »

paylasım için tesekkürler :wink:
Kullanıcı avatarı
Ensatech
Megabyte2
Megabyte2