Evet arkadaslar basliktan da anliyacaginiz gibi LCD monitör alirken dikat edilmesi gereken en önemli unsur Monitörde "öLü NOKTA" bulunup bulunmadigi...
cogu Firma Bu ölü nokta denen we ekranin herhangi bir yerinde bir pikselin ölü olmasi (yani o pikselin ekrana yansitmasi gereken rengi yansitmamasi olayi) olayinda pek de dostca yaklasmiyor...
Ve de bu yüzden bir takim kurallar koymuslar kendilerince...
Bu ölü Noktalar 3 Adet weya 3 den az ise garanti kapsami disinda kaliyor ürün, fakat 3den fazlaysa direk olarak degistiriolar...
Ben de gecen cuma günü (14.10.2005) 19" Philips bir LCD aldim ve ewde denedigim esnada ekranin orta kisminin alt hizasinda bir adet öLü NOKTA bulundugunu gördüm.
Ertesi gün Almis oldugum yere giderek ürünün paketinin acilmis oldugunu ve ürünü acilmamis bir ürün ile degistirmek istedigimi söyledim.
Bunu yapmamdaki amac öLü NOKTAdan hic bahsetmeyip dikkati baska yöne cekip sanki sorunum bu degilmis gibi dawranmakti...
Elemanlar da dogal olarak hicbirsey diyemeyip ürünü direk olarak degistirdiler...
Anlatmak istedigim su ki; Eger siz de böyle bir olay yasarsaniz, ürünü geri götürüp "Monitörde ölü Nokta cikti" falan diye konuya girmektense baska bir sebepten dolayi degistirilmesini talep edin...
ürünü satan firma hem sözlü olarak, hem de yazili olarak gereken uyariyi Ambalajin disinda etiket olarak koyuyor zaten ve size bu yönden fazla sans vermiyor...
Eger sizin de bu yönde bir sorununuz olduysa yazin ve tartisalim
LCD Monitör Alirken D i K K A T Edin ! ! !
- PeeRLeeSS
- Megabyte1
- İletişim:
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 11239 kez
Allahtan burada öyle bir sorun yok , sadece hosuma gitmedi dense yetiyor, hatta birkac defa alman saticilardan söyle teklifler bile aldim , birkeresinde RAm e ihtiyacim vardi , adam al su rami kullan ama ambalajini atma 2 hafta sonra getir begenmedim dersin parani alir gidersin , hem bu arada isin hallolmus olur dedi , gecenlerde de 3 Gün Samsung LCD monitör ü kullandim ve hicbir kusuru yoktu hatta design mükemmel di fakat icime sinmedi iste ve web designi icin sanki renkleri yapmacik gibiydi götürdüm hosuma gitmedi dedim ve parami iade ettiler, Umarim TR de de bu tür uygulamalari gelecek binyillarda görürüz
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 11239 kez
Cep telefonu, televizyon gibi cihazlarin LCD ekranlarinin icindeki sivi maddenin, ekranin kirilmasiyla akmasi halinde, deri ve agizla temasinin engellenmesi gerektigi vurgulaniyor.
Selcuk üniversitesi Kimya Bölümü ögretim üyesi Yrd. Doc. Dr. Ersin Güler, likit kristal ekranlarin (LCD), görüntü kalitesinin yaninda bazi saglik risklerini de beraberinde getirdigini söyledi. LCD ekranlarin en önemli riski, ekranin icindeki metal bazli sivi madde.
LCD ekranlarin iki cami arasindaki metal özellikleri tasiyan sivi görünümlü likit kristal maddesi, cep telefonu, hesap ve fotograf makineleri televizyonlarda artik sikca kullaniliyor. LCD`nin en büyük özelligi, diger tip ekranlara göre daha az parlama yapmasi, daha net ve dingin bir görüntü saglamasi. Ancak, Dr. Güler likit kristal sivisinin bazi saglik risklerini de beraberinde getirdigini belirtiyor.
EKRAN KIRILMASINA DİKKAT
LCD`nin icindeki likit maddenin, birden fazla sivi metalin, pek cok cesit kimyasal maddeyle baglanmasiyla elde edilen, özel bir karisim oldugunu söyleyen Dr. Güler, âSivi metallarin kimyasal maddelerle baglanmasi sonucu, civa örneginde oldugu gibi, saglik icin ciddi riskler tasiyan tehlikeler ortaya cikabilir. Bu risk, ancak LCD ekranin kaza sonucu kirilmasi ve icerdeki sivinin disariya bosalmasiyla olusurâ diye konustu.
EL VEYA GöZE TEMAS TEHLİKELİ
Dr. Güler, LCD ekranin kirilmasiyla akacak olan sivinin deriyle temas etmemesi veya agiz yoluyla vücuda girmemesine dikkat edilmesi gerektigini vurguluyor. Bu maddenin deride tahris veya agiz yoluyla alinmasiyla da zehirlenmeye yol acabilecegini söyleyen Dr. Güler, LCD ekran kirildigi zaman, kullanicilarin sivi maddeye kesinlikle dokunmamasi gerektiginin altini ciziyor.
Kullanicilarin yanlislikla likit maddeye dokunmalari halinde ise, Dr. Güler siviya temas eden bölgenin sabunlu suyla iyice temizlenmesini ve sonrasinda da doktora basvurulmasi gerektigini kaydetti.
Kaynak: AA / NTV-MSNBC
Selcuk üniversitesi Kimya Bölümü ögretim üyesi Yrd. Doc. Dr. Ersin Güler, likit kristal ekranlarin (LCD), görüntü kalitesinin yaninda bazi saglik risklerini de beraberinde getirdigini söyledi. LCD ekranlarin en önemli riski, ekranin icindeki metal bazli sivi madde.
LCD ekranlarin iki cami arasindaki metal özellikleri tasiyan sivi görünümlü likit kristal maddesi, cep telefonu, hesap ve fotograf makineleri televizyonlarda artik sikca kullaniliyor. LCD`nin en büyük özelligi, diger tip ekranlara göre daha az parlama yapmasi, daha net ve dingin bir görüntü saglamasi. Ancak, Dr. Güler likit kristal sivisinin bazi saglik risklerini de beraberinde getirdigini belirtiyor.
EKRAN KIRILMASINA DİKKAT
LCD`nin icindeki likit maddenin, birden fazla sivi metalin, pek cok cesit kimyasal maddeyle baglanmasiyla elde edilen, özel bir karisim oldugunu söyleyen Dr. Güler, âSivi metallarin kimyasal maddelerle baglanmasi sonucu, civa örneginde oldugu gibi, saglik icin ciddi riskler tasiyan tehlikeler ortaya cikabilir. Bu risk, ancak LCD ekranin kaza sonucu kirilmasi ve icerdeki sivinin disariya bosalmasiyla olusurâ diye konustu.
EL VEYA GöZE TEMAS TEHLİKELİ
Dr. Güler, LCD ekranin kirilmasiyla akacak olan sivinin deriyle temas etmemesi veya agiz yoluyla vücuda girmemesine dikkat edilmesi gerektigini vurguluyor. Bu maddenin deride tahris veya agiz yoluyla alinmasiyla da zehirlenmeye yol acabilecegini söyleyen Dr. Güler, LCD ekran kirildigi zaman, kullanicilarin sivi maddeye kesinlikle dokunmamasi gerektiginin altini ciziyor.
Kullanicilarin yanlislikla likit maddeye dokunmalari halinde ise, Dr. Güler siviya temas eden bölgenin sabunlu suyla iyice temizlenmesini ve sonrasinda da doktora basvurulmasi gerektigini kaydetti.
Kaynak: AA / NTV-MSNBC