XP Home kullanicilarinin yetki verme sorunu

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 12575 kez

XP Home kullanicilarinin yetki verme sorunu

Mesaj gönderen velociraptor »

Soru:
bir FORUM da Win XP Home kullanicilari istedikleri Klasörü istedikleri Kullaniciya Paylasima acamiyorlarmis diye okudumü ve forumda verilen cevaplarda Win XP Home da böyle bir özellik olmadigi idi. Win XP HOME sürümünü hicbir zaman kullanmadim/kurdugum sistemlerde tercih etmedigim icin tam olarak ben de bu olayi garipsedigim icin bu sorunu paylasmak istedim. Yaksa gercekten dogru mu bu olayü
Cevap:
Yanit Evet, Win XP home sürümünü diz üstü bir bilgisayarda kisa bir süre kullandik. Network ortaminda bircok eksigi var. Tercihen Prof. sürümünü tavsiye ederim (zaten bir süre sonra sürümünü Prof. SP1'e yükselttim). Diz üstü bilgisayardaki veriler icin dosya paylastiramama sorunu yasamadim, yani uzaktan laptop'a erisilebiliyordu, ama aga giris sorunlari nedeniyle laptop kullanicilarinin uzaktaki paylasimlara erisim sorunlari oluyordu. Temel sorun network kullanicilarini tanima özelligi yok home sürümünde. Bu nedenle paylasimlara network kullanilarindan secimle izin ayarlama özellgide yok. Yerel kullanilar icim mümkün ama ag kullanicilarinda yok ayrica:ve kesinlikle domaine logon olamiyorlar .professionallar domaine logon olabildikleri icin kullanici listesini serverdan alabiliyor ve kullanici tabanli paylasimlar verebiliyorlar . . .
ALINTIDIR

En son velociraptor tarafından 11 Nis 2009, 06:00 tarihinde darbelendi.