Event ler icin bana günlük mail gelsin

Windows 2000,ME,98 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 9985 kez

Event ler icin bana günlük mail gelsin

Mesaj gönderen velociraptor »

Soru:
Security günlügüne yazilan belli bir olay(event) icin bana günlük mail atilsin istiyorum. örnegin Event ID`si 644 olan ve kullanicilarin hesabinin kilitlendigini belirten olaylar bana günlük mail olarak gelsin istiyorum. Bu islemi gerceklestirebilirmiyimü
cözüm:
Bu islemi Event ID'sini bildiginiz herhangi bir olay icin gerceklestirebilirsiniz. Bunun icin asagidaki programlara ihtiyaciniz olacak. - Windows 2000 Resource Kit icinde bulunan Dumpel.exe (Dump Event Log) programi (Bu programi
http://www.microsoft.com/windows2000/te ... mpel-o.asp
adresinden indirebilirsiniz.)
- Internetden freeware olarak indirebileceginiz ve komut satirindan mail yollamaya yarayan Blat programi. (Bu programi da
http://www.interlog.com/~tcharron/blat.html
adresinden indirebilirsiniz. Bu programlardan Dumpel.exe programi, basitce Event Viewer'daki kayitlarin bir text dosyaya alinmasini saglar. Programi bir cok parametre ile kullanilabilir ve bu parametreler yardimiyla olay günlügündeki sadece belli olaylari text dosyaya alabilirsiniz. Komutun temel kullanim parametreleri söyledir. dumpel -f file [-s \\server] [-l log [-m source]] [-e n1 n2 n3...] [-r] [-t] [-d x] Eger Event Viewer'daki kayitlar icinde sadece sizin belirlediginiz Event ID'ye sahip olanlarini bir text dosyaya almak istiyorsaniz bu durumda dumpel.exe'yi asagidaki parametreler ile birlikte kullanmalisiniz. Ben asagidaki örnekte Event ID'si 644 olan ve kaynagi da Security olan olaylarin C'nin altinda olusturulacak event644.txt dosyasina alinmasini istedigimden komutu su sekilde yaziyorum. dumpel -f c:\event644.txt -l security -m security -e 644 Bu programin parametreleri hakkinda daha genis bilgiyi programin kurdugu klasördeki dumpel_d.html dosyasinda bulabilirsiniz. ikinci programimiz olan Blat ise bizim belirledigimiz bir dosyayi yine bizim belirleyecegimiz bir mail adresine yollama isini yapan ve komut satirindan calistirilan bir program. Bu program da disaridan bir cok parametre kabul ediyor ve gercekten oldukca kullanisli bir program. Ben örnegimizde dumpel.exe tarafindan olusturulan ve C'nin altindaki event644.txt dosyasinin halil@turkmcse.com adresine yollanmasini istiyorum. Bunun icin önce Blat tarafindan kullanilacak SMTP server'i ve mail hesabini blat'a bildirmemiz lazim. Bu islemi gerceklestirmek icin asagidaki komutu giriyoruz; blat -install mail.turkmcse.com turkmcse@turkmcse.com Buradaki "mail.turkmcse.com" blat'in kullanacagi SMTP server'in adresini, turkmcse@turkmcse.com'da kullanacagi mail hesabini belirtiyor. Bu ayarlari yaptiktan sonra sira blat'a bizim belirledigimiz dosyayi mail atacak sekilde parametre girmeye geldi. calistiracagimiz komut su seklide olacaktir. blat c:\event.txt -subject "Günlük Event Viewer Mesaji" -to halil@turkmcse.com Blat'in kullanimi hakkinda detayli bilgiyi programla birlikte gelen readme.txt dosyasinda bulabilirsiniz. Yukarida yaptigimiz islemlerin belirli zaman araliklarinda otomatik olarak gerceklestirilmesini istiyorsak yukarida kullandigimiz komutlari birer bat dosyasi yapip Zamanlanmis Görev olarak bu komut dosyalarinin calistirilmasini saglamak. Bundan böyle olay günlügüne yazilan ve Event ID'si sizin tarafinizdan belirlemis olan olaylar yine sizin belirleyeceginiz zaman araliklarinda size mail ile bildirilecektir.
ALINTIDIR