-Oynatımların (animation) ve AeroGlass’ın kapatılması
Kullanıcı Erisimi Denetimi’nin (User Access Control) bazı karsılastırma deneylerini çalısırken duraklatmasını engellemek için devre dısı bırakılması.
-İsletim sisteminin bosta duran uygulamalara görev atamasının saglanması, onların etkin hale getirilmesi.
-Sistem geri yüklemenin kapatılması
-Bütün uygulamaların bilgisayara yüklenip birkaç kez (her seferinde bilgisayarı yeniden baslatmak suretiyle) çalıstırılması: Böylece SuperFetch onların sık kullandıgınız gerekli yazılımlar oldugunu bilecek.
-Bilgisayarı yeniden baslattıktan sonra SuperFetch alıstırmasının yapıldıgı zaman dilimi boyunca sistemi kullanmayın: Bu yolla, Vista SuperFetch’i kullanacagınız uygulamalarda hayata geçirmek için gerekli zamanı bulmus olacaktır.
Eger bilgisayarınızın kod çözümleme, kod çevrimi veya yaratımlama (rendering) gibi birçok yogun islemlerin altından daha kısa zamanda kalkabilmesini istiyorsanız Vista’dan uzak durun; XP ile kalın. Fakat kısa bir süre içinde isinizi bitirmek zorunda degilseniz, asagıdaki üç maddeyi dikkate almanızı öneriyoruz:
Vista daha fazla servis çalıstırıyor ve bu sebeple biraz daha fazla kendi kaynaklarını kullanıyor. Tabii ki dizinleme, baglanabilirlik ve kullanıslılık gibi vazgeçilmez özelliklerin bir bedeli oluyor.
Bugünlerde birçok seviyede CPU basarımlarına sahip olmanız mümkün! Gerçekten hızlı çift çekirdekli islemcilerimiz var ve hatta bu senenin ortasında daha hızlı dört çekirdekliler piyasaya damgasını vuracak. Vista’ya geçis yaptıgınızda biraz basarım düsümüyle karsılasacak olsanız da bugünün donanımları dününkilerden çok daha hızlı ve yarının islemcileri ise daha da hızlı olacaklar.
Yeni Windows sürümlerinden hiçbirisi, bir öncekinden daha fazla uygulama basarımı sunamıyor.
Uygulama basarımı bahsettigimiz zorluklara sahip olsa da Windows Vista’nın yeni basarım iyilestirme özellikleri olan SuperFetch ve ReadyDrive, Vista’nın daha seri ve hızlı çalısmasına katkıda bulunuyorlar.
Microsoft, yeni isletim sistemini “Windows Vista” adı altında satısa sunacak. Firma içinde Windows Vista, Windows’un 6.0 sürümü olarak tanımlanıyor. Yani burada, Windows 200′in bir güncellemesi olarak görünen Windows XP’nin tersine tamamen yeni sürüm bir isletim sistemiyle karsı karsıyayız.
Vista sistem stabilizasyonu
- PeeRLeeSS
- Megabyte1
- İletişim: