Fanatik tepki tutuklatti
Besiktas taraftarinin Fenerbahce deplasmanindaki maca alinmamasina kizan Gökhan Elci, İstanbul Valisi Güler'e internetten hakaret iceren mesaj gönderdi. Tutuklanan Elci'nin 2 yil hapsi isteniyor...
NEZİH GüROL İstanbul
Fenerbahce ile deplasmanda oynadiklari maca alinmamalarina tepki gösteren Besiktas taraftari Gökhan Elci'nin (19), İstanbul Valisi Muammer Güler'e gönderdigi hakaret iceren elektronik postalar basinin derde girmesine neden oldu. Valiligin ihbari üzerine gözaltina alinan ve tutuklanan Elci hakkinda 2 yila kadar hapis istemiyle dava acildi.
İmzasiz e-postalar
Kadiköy sükrü Saracoglu Stadi'nda 26 subat'ta oynanan Fenerbahce-Besiktas karsilasmasi öncesi Vali Güler'in baskanliginda toplanan İl Spor Güvenlik Kurulu, misafir takim taraftarlarinin stada alinmamasina karar verdi. Ancak karara tepki gösteren 29 Besiktas taraftari, Güler'e hakaret dolu isimsiz e-postalar gönderdi. Valilik de bu mesajlari, 23.02.2006 tarihli ihbar yazisiyla Cumhuriyet Bassavciligi'na bildirdi. Savcilik, mesajlarda toplumsal ilerleme ve kisisel gelisimin baslica kosullarindan birini teskil eden ifade özgürlügü ile elestiri hakkinin sinirlarinin kötüye kullanildigi gerekcesiyle sorusturma baslatti. Asayis sube Müdürlügü AR-GE Büro Amirligi İnternet ve Bilisim Suclari Bürosu'nun teknik incelemeleri sonucu, e-postalarin gönderildigi bilgisayarlar tespit edildi.
Valiligin e-posta adresine 22 subat saat 17.50'de gelen ve celiktepe'de oturan Sevim Elci'nin bilgisayarindan gönderildigi belirlenen mesajda su ifadeler yer aldi:
"Sayin Vali, Aziz Yildirim'dan BJK taraftarlarinin stada alinmamasi icin kac para aldinizü Yazik size, 2500 kisiyle basa cikamiyorsaniz. Birakin bu kutsal valiligi, demek ki savas ciksa ülkeyi birakip gideceksiniz. Utaniyorum bu görevi sizin gibi onursuz birisinin yapmasindan! Atalarin gibi mert ol, mert ol ki serefin yürüsün..."
'Bir anlik öfkeyle'
Sevim Elci'nin evine 16 Mart'ta baskin düzenleyen polis, bir bankada özel güvenlik görevlisi olarak calisan oglu Gökhan Elci'yi gözaltina aldi.
Emniyet ve savcilik ifadelerinde mesaji gönderdigini kabul eden Elci, hakaret kasti olmadigini, protesto amaci tasidigini söyledi. "Bilincsizce ve bir anlik öfkeyle hareket ettim" diyen Elci, cikarildigi nöbetci mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Elci hakkinda "kamu görevlisine karsi, görevinden dolayi hakaret" sucundan 2 yila kadar hapis istemiyle dava acildi.
Hakaret icerikli diger e-postalari gönderenlerden, kimligi tespit edilen ancak yasi kücük olanlarin sorusturma dosyalarinin cocuk Bürosu'na gönderildiginin kaydedildigi iddianamede, kimligi belirlenemeyenlerle ilgili sorusturmanin sürdügü belirtildi.
'Tutuklama agir bir tedbir'
Galatasaray üniversitesi Ceza Hukuku ögretim üyesi Doc. Dr. ümit Kocasakal, hakaret davasina konu olayda süphelinin tutuklanmasini "agir ve orantisiz bir tedbir" olarak nitelendirdi. İstenen cezanin, cok agir bir yaptirimi da öngörmedigini vurgulayan Kocasakal, söyle konustu: "Hakaret sucu, tutuklama sebeplerine bakildiginda, kacma süphesinin varsayilabilecegi siralanan suclar arasinda da degil. Bu acidan aslolan tutuksuz yargilamadir. Kaldi ki, yeni yasada tutuklamaya basvurulmadan önce yeni tedbirler var. Haksizliga veya telafisi güc veya imkansiz zarara yol acabilecek bir durum."
Muammer Güler müdahil olmadi
Valilik'e gelen sikayetlerin ilgili kurumlara yönlendirildigini belirten İstanbul Valiligi Basin ve Halkla İliskiler Müdürü Nazir sentürk, söz konusu elektronik postanin da Emniyet Müdürlügü'ne iletildigini söyledi. Emniyet'in de hakaret icerdigini görünce savciliga bildirdigini anlatan sentürk, söyle konustu: "Savci; kamu görevlisine tehdit, hakaret ve saldiri niteliginde bir suc unsuru var ise dogrudan kamu davasi acabiliyor. Burada da bu sekilde hareket edilmis. Mankeme de yargilamis. Vali Güler'in ifadesi su sekilde: 'İsteseydim müdahil olabilirdim ama olmadim.' Dogrudan savcinin degerlendirmesi."
Milliyet 28.03.2006 alintidir
bir bilisim harikasi haber...
PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön
Geçiş yap
- GENEL
- ↳ Duyuru ve Uyarılar (Foruma üyelik)
- ↳ Forumla ilgili istek ve şikayetler
- ↳ Tanışma ve Kaynaşma
- ↳ Teknoloji ve bilim haberleri
- ↳ Cumhuriyet ve Atatürk
- ↳ Cep telefonları
- ↳ Bayanlar için + Aşk Sevgi ve Magazin
- ↳ Yemek Tatlı ve Pasta
- ↳ Kitap