bizim agdaki bir makine açılmıyor. (P4 2 GHZ, 512 ram) ekran kartından düsündüm. ama açtıktan 1 dk sonra setup ekrana geliyor. ekran kartından degil. USB aygıtları çıkardım yok. ramdan düsünecegim ama ekran hiç açılmazsa fikir yürütebilirim ama 1 dk sonra setup'un gelmesi durumu gariplestiriyor.
ooff off teknoloji yenilendikçe sorunlarda degisiyor.
normalde cogu bilgisayarda acılırken cd-rom'u gormez bunun ıcın bıos ayarlarına girip orda baslangıc olarak hardisk sonra cd-rom secılıdır cd-rom 1.sıraya tasırsanız acılısta cd yı okur
ben PC´yi acarkene cd-rom´U okuyor ama cok sürmüyor.
Bence sen cok bios veya PC kompile acip RAM ve diger Hardware`larla kurcalama. Yoksa bakarsin bi yanlis ayar yaparsin (bilmeden) ozmana ayvayi
yedin.
arkadasımın dedigi gibi önce bios'tan 1. sıra yükleme noktasını cd yap
daha sonra bulabilirsen 2000 cd'ci bul ve yeniden baslat
ilk siyah ekranla beraber bir mesaj çıkar
"press any key to boot from cd" diye
bir tusa dokun ve 2000 ile açmaya çalıs derim...
simdi normalde bilgisayarın agzında girer burnundan çıkarım da buna benzer sorunlar yasadım bu farklı geldi. sanırım HD sorunu ama bunu çözecem ve sonucunu buraya yazacam. bakalım elmi yaban benmi :)
iyice kararttım bulucam bu sorunu.
hepinize tesekkür ederim bekleyin cevabı da yazacam. Tabii bulunca :D
arkadaslar çözümünü buldum. islemci fanı sagolsun tozdan tıkanmıs ve islemci ısınmıs sistem otomatik olarak açmaya alısırken kapanıyor. siz siz olun toz içinde siz çalısamıyorsanız islemcide çalısamaz. çözümü belki basit ama akla gelmiyor iste.
iyi çalısmalar
adminim benim de basıma ilk defa geldi makine kendimin olmadıgı için bunu tahmin edememistim. kasayı açıp parçaları söktüm. islemci gerçekten çok ısınmıstı. yanma bile yanabilirdi. zaten 70 derecenin üstüne çıktıgında heran kapanabilir.
Bircok tozlanma durumu ile karsilastim , hepsinde Pc acildiktan bir müddet sonra ne bileyim 5dk 10 dk veya daha uzun Pc aniden kapaniyordu , zaaten aniden kapanan Pc olaylarinin %90 i tozdan dir , fakat hicbirinde CD yi görmemezlik durumu yoktu oyüzden Cd ile islemci faninin tozlanmasi arasinda baglanti kuramazdim, ayrica bakiniz: