Türkiye Facebook’ta en kalabalık 4. ülke konumundayız ( reklam verme konusunda 117.yiz) ve Friendfeed’deki popüleritemizle Bret Taylor’ın yakından tanıdığı bir internet popülasyonuna sahibiz. Anlık mesajlaşma uygulamalarına olan ilgimiz de oldukça yüksek.
Christian Hernandez’in Türk insanına dair Web Summit’te yaptığı kahve kültürü benzetmesinden ileri gelerek online dünyada da konuşmayı seven bir toplum olduğumuzu söyleyebiliriz. Sosyal ağlardaki profilimiz de bunu doğrular nitelikte.
Twitter’ın Facebook ile Friendfeed arasında kendine has bir çizgisi var. Tüm parlak istatistiklere rağmen Twitter’ın ABD ve diğer ülkelerde de bu paralelde çok yüksek olmayan ama özel bir üye potansiyeli olduğunu biliyoruz. Biraz daha derin baktığımızda ise Twitter’ı ayakta tutan kitlenin tüm üyeler içindeki payının oldukça düşük olduğu ortaya çıkıyor. Bu çerçeveden bakıldığında Twitter’ın Türkçe olmasının neleri değiştireceği daha net anlaşılıyor.
Türk insanı karşılıklı konuşmayı daha çok sevdiği için Twitter’da aradığını bulması biraz zor görünüyor. Dolayısıyla Türkçe Twitter’a çarpıcı düzeyde ilgi gösterileceğini söylemek güç. Ünlüler, siyasiler ve geleneksel medyanın itici gücünün Twitter’ı popülerleştireceği bir gerçek, ancak ben dahil bir çok kişi için çok önemli bir değişiklik olmayacağını sanıyorum.
Twitter’ın Türkçe’ye çevrilmesi sadece Twitter standartlarında biraz daha etkili bir konuma geçmemizi sağlayacaktır. Twitter ve markalar açısından bakıldığında ise daha isabetli bir reklam mecrasının bizi beklediğini söyleyebiliriz. Twitter Çeviri Merkezi’nin Facebook gibi suistimal edilmesini ise istenmeyen bir ihtimal olarak potansiyelini koruyan bir durum.
Twitter’ın Türkçe’ye çevrilmesine katkıda bulunmak istiyorsanız translate.twttr.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
http://www.socialbakers.com/facebook-statistics/
türkçe twitter geliyor
PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön
Geçiş yap
- GENEL
- ↳ Duyuru ve Uyarılar (Foruma üyelik)
- ↳ Forumla ilgili istek ve şikayetler
- ↳ Tanışma ve Kaynaşma
- ↳ Teknoloji ve bilim haberleri
- ↳ Cumhuriyet ve Atatürk
- ↳ Cep telefonları
- ↳ Bayanlar için + Aşk Sevgi ve Magazin
- ↳ Yemek Tatlı ve Pasta
- ↳ Kitap