bılgısayarım acılmıyor ram yuzunden YARDIM!!!!!
- demirci 54
- Byte2
bılgısayarım acılmıyor ram yuzunden YARDIM!!!!!
arkadaslar bende ddr 256 ram vardıı ben onu cıkardım yerıne 256 ddr2 ram taktım... ama bılgısayar acılmadıı... onu cıkardım tekrar eskısını taktımm bılgısayar yıne acılmadıı... bılgısayar hıc acılmıyorr yanıı goruntu gelmıyorr.. bıos a falan gıremıyoruzzzz... yardımm!!!!!!!!!
- editci
- Megabyte3
simdi ram da sorun oldugu zaman açılıs esnasında bip diye bir ses vermesi lazım. ramların hepsini çıkartarak bos olarak aç bakalım bip sesini verecek mi? eger bip sesi vermiyorsa sorun baska bisey mesela rami çıkarırken oradaki kabloları oynatmıs olabilirsin. kabloları yerine tam oturtmayı dene hatta her seyi ekran kartını bile.
- demirci 54
- Byte2
- editci
- Megabyte3
herseyi söktün ve bip sesi gelmediyse enteresan.
görüntü gelmeyisinin bir sebebi de ekran kartı olabilir. simdi sen diyeceksin ki ben ekran kartına dokunmamıstım. ama ne varki bu tür olaylarla çok karsılasıyorum. bozulması o zamana denk geliyor ondan sonra ara bul.
tekrar söylüyorum. eger ramlarını tamamıyla çıkarıp bilgisayarı açtıgın zaman bip diye bir ses vermeli. aksi taktirde ana kartta sorun olusması dahil hersey düsünülebilir.
görüntü gelmeyisinin bir sebebi de ekran kartı olabilir. simdi sen diyeceksin ki ben ekran kartına dokunmamıstım. ama ne varki bu tür olaylarla çok karsılasıyorum. bozulması o zamana denk geliyor ondan sonra ara bul.
tekrar söylüyorum. eger ramlarını tamamıyla çıkarıp bilgisayarı açtıgın zaman bip diye bir ses vermeli. aksi taktirde ana kartta sorun olusması dahil hersey düsünülebilir.
- ilkeryilmaz
- Byte4
- ilkeryilmaz
- Byte4
- N2O
- Megabyte2
feyizzci arkadaşım
bir anakart ramların yuvaya tam oturmamasıyla yanmaz bana az olmadı yapmayın Allah askına anakart yanmıs o ortada ama bence bı daha bılgı toplamadan farklı turde bı ram takma