bılgısayarım acılmıyor ram yuzunden YARDIM!!!!!

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
demirci 54
Byte2
Byte2

bılgısayarım acılmıyor ram yuzunden YARDIM!!!!!

Mesaj gönderen demirci 54 »

arkadaslar bende ddr 256 ram vardıı ben onu cıkardım yerıne 256 ddr2 ram taktım... ama bılgısayar acılmadıı... onu cıkardım tekrar eskısını taktımm bılgısayar yıne acılmadıı... bılgısayar hıc acılmıyorr yanıı goruntu gelmıyorr.. bıos a falan gıremıyoruzzzz... yardımm!!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
editci
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen editci »

simdi ram da sorun oldugu zaman açılıs esnasında bip diye bir ses vermesi lazım. ramların hepsini çıkartarak bos olarak aç bakalım bip sesini verecek mi? eger bip sesi vermiyorsa sorun baska bisey mesela rami çıkarırken oradaki kabloları oynatmıs olabilirsin. kabloları yerine tam oturtmayı dene hatta her seyi ekran kartını bile.
Kullanıcı avatarı
Bekir 65
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen Bekir 65 »

belki ddr2 desteklenmiyor,oda olabilir.Bir kere degistirdin zaman hep bozuk olur :(
Kullanıcı avatarı
demirci 54
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen demirci 54 »

editci arkadasım ben herseyı soktum hatta ekran kartını bıle cıkardım 10-15 dk bıle bekledım.. ramsızde calıstırdım bıp sesıde vermedıı yanı dıyorum kı baska yolu varmı yada anakart yanmıs olabılır mıı??
Kullanıcı avatarı
Bekir 65
Megabyte3
Megabyte3

rem´i yanlis takmada...
Kullanıcı avatarı
editci
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen editci »

herseyi söktün ve bip sesi gelmediyse enteresan.
görüntü gelmeyisinin bir sebebi de ekran kartı olabilir. simdi sen diyeceksin ki ben ekran kartına dokunmamıstım. ama ne varki bu tür olaylarla çok karsılasıyorum. bozulması o zamana denk geliyor ondan sonra ara bul.
tekrar söylüyorum. eger ramlarını tamamıyla çıkarıp bilgisayarı açtıgın zaman bip diye bir ses vermeli. aksi taktirde ana kartta sorun olusması dahil hersey düsünülebilir.
Kullanıcı avatarı
feyizz
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen feyizz »

2 kere basıma geldi

ram'leri tam yuvasına oturtmadan çalıstırırsanız saniyede ana kart yanıyor umarım böyle olmamıstır, hatta ben yeni sıfır almıstım ana kart kendiliginden bozuk mus gibi davranıp firmaya geri vermistim :)
Kullanıcı avatarı
ilkeryilmaz
Byte4
Byte4

Mesaj gönderen ilkeryilmaz »

bence senin anakartnın yanmıs olması yüksek ihtimal yoksa ram siz bilgisayarda mutlaka bip sesi gelirdi benim arkadasımın bilgisayrının basınada gelmisti öle bir olay sanırım anakartınızı en yakın zmanda degistirseniz iyi olur
Kullanıcı avatarı
Ensatech
Megabyte2
Megabyte2
Teşekkür etti: 73 kez

Mesaj gönderen Ensatech »

Evet arkadasların dedigi gibi yanmıs olabilir, hatta ses almayı beklerken yongalara elle tutunca ısınma hissettiginiz varmı? özellikle butür durumlarda kuzey köprü yongası 5dk içinde sistem açılmamasına ragmen el yakacak kadar ısınıyosa kart çöpe gidecek demektir
Kullanıcı avatarı
ilkeryilmaz
Byte4
Byte4

Mesaj gönderen ilkeryilmaz »

son aldıgım bilgilere göre bu pc nin anakartı yanmıs geçmis olsun :cry:
Kullanıcı avatarı
Bekir 65
Megabyte3
Megabyte3

tabi ddr2 destekliyormu,ona bagli :D
Kullanıcı avatarı
N2O
Megabyte2
Megabyte2

feyizzci arkadaşım

Mesaj gönderen N2O »

bir anakart ramların yuvaya tam oturmamasıyla yanmaz bana az olmadı yapmayın Allah askına anakart yanmıs o ortada ama bence bı daha bılgı toplamadan farklı turde bı ram takma