vista kurulum hatasi (arkadaşlar yardim!!!)

Xp nin takipçisi bu işletim sistemi hakkında bilgi paylaşım alanıdır.
Cevapla
engingunduz2003
Bit
Bit
Mesajlar: 17
Kayıt: 20 Mar 2007, 18:15

vista kurulum hatasi (arkadaşlar yardim!!!)

Mesaj gönderen engingunduz2003 »

arkadslar türkçe vistayi buradan indirdim fakat mavi ekran hatasi verdi kurulum yaparken mavi ekran hatasi verdi (page_fault_nonpaged_area)

arkadaslar bunn sebebi ne acaba? ekran kari degil çünkü baska bir ekran kartiyla da denedim ayni hatayi verdi ?

yardimlarinizi bekliyorum tesekkürler...
Kullanıcı avatarı
PeeRLeeSS
Megabyte1
Megabyte1
Mesajlar: 928
Kayıt: 15 Mar 2006, 18:12
Konum: Osmaniye
İletişim:

Mesaj gönderen PeeRLeeSS »

1. büyük harfle yazı yazma :wink:


2. bu siteleri bir gez..

http://support.microsoft.com/default.as ... -us;171003
http://support.microsoft.com/default.as ... -us;165863


kısacası ram den diyebilirim..
Dert Çekmeye mi Geldik Biz Bu Dünyaya...
engingunduz2003
Bit
Bit
Mesajlar: 17
Kayıt: 20 Mar 2007, 18:15

Mesaj gönderen engingunduz2003 »

rahat okunması maksadıyla büyük yazdım yoksa baska bir amacım yok.. :wink: :wink: :wink:

yardımınız için çok tesekkürler...
Kullanıcı avatarı
PeeRLeeSS
Megabyte1
Megabyte1
Mesajlar: 928
Kayıt: 15 Mar 2006, 18:12
Konum: Osmaniye
İletişim:

Mesaj gönderen PeeRLeeSS »

sen kafanı yorma aslında büyük yazmak yasak benim yetkim olmadıgından düzeltemiyorum burada istersen 2 kelime yaz gene okunuyor sen o yönden süpeye düsme

senin ram kaçlık onu da sölede sorunu sölim..
Dert Çekmeye mi Geldik Biz Bu Dünyaya...
engingunduz2003
Bit
Bit
Mesajlar: 17
Kayıt: 20 Mar 2007, 18:15

Mesaj gönderen engingunduz2003 »

kingston 512 400 mhz cl 3 ram var, bu aralar xp dede çok hata veriyor aynı mavi ekran hatasını xp dede veriyor vistayı hiç kurmuyor, aslında ben bu remi yeni aldım, eskiden 256 spectek 333 cl 2,5 vardı ve sorunsuzdu,bu remi aldım uyumsuz çıktı ve dumura ugradım, eski remi 400 mhz overclock yaparken bu remi 400 de çalıstıramıyorum 333 te çalısıyo sanırım cl 3.0 olması sorun siz ne dersiniz? oyunlarda atma yapıyor sorun ekran kartımda degil çünkü baska bir ekran kartı taktım aynı hataları gene veriyor,anakrttan cl degerini 2,5 a düsürdüm gene vistayı kuramadım, daha bir sürü ram ayarı var biosta ama bilmiyorum nasıl yapmam lazım,vista elimde patladı kısacası, ama bir kere nasıl olduysa kurdum remin yerini degistirmistim,sonra bidaha kuramadım,denemedigim se kalmadı,mavi ekran hatası veriyo hep
anakartım asus p4v8x-x 533 fsb 2.8 islemcim var.
ilgilendiginiz için tesekkürler...
Kullanıcı avatarı
ICEEXOL
Byte2
Byte2
Mesajlar: 79
Kayıt: 30 Nis 2006, 22:21

Mesaj gönderen ICEEXOL »

engingunduz2003 yazdı:kingston 512 400 mhz cl 3 ram var, bu aralar xp dede çok hata veriyor aynı mavi ekran hatasını xp dede veriyor vistayı hiç kurmuyor, aslında ben bu remi yeni aldım, eskiden 256 spectek 333 cl 2,5 vardı ve sorunsuzdu,bu remi aldım uyumsuz çıktı ve dumura ugradım, eski remi 400 mhz overclock yaparken bu remi 400 de çalıstıramıyorum 333 te çalısıyo sanırım cl 3.0 olması sorun siz ne dersiniz? oyunlarda atma yapıyor sorun ekran kartımda degil çünkü baska bir ekran kartı taktım aynı hataları gene veriyor,anakrttan cl degerini 2,5 a düsürdüm gene vistayı kuramadım, daha bir sürü ram ayarı var biosta ama bilmiyorum nasıl yapmam lazım,vista elimde patladı kısacası, ama bir kere nasıl olduysa kurdum remin yerini degistirmistim,sonra bidaha kuramadım,denemedigim se kalmadı,mavi ekran hatası veriyo hep
anakartım asus p4v8x-x 533 fsb 2.8 islemcim var.
ilgilendiginiz için tesekkürler...

Anakart'ın zaten DDR ve 400 mhz'e kadar destekliyor...Yani aldıgın ram 'in 200 mhz 'de çalısması lazım ( 200*2 = 400 mhz) ...
CL 'yi düsürmek , RAM performansını arttırır ama bunuda her ram kaldıramaz.CL 'yi 3.0 'da bırak.Daha dogrusu BIOS 'ta memory ayarlarına hiç dokunma.

Birde vista'yı nasıl kuruyorsun.XP üzerinden mi yoksa dvd'yi boot ederek mi.
engingunduz2003
Bit
Bit
Mesajlar: 17
Kayıt: 20 Mar 2007, 18:15

Mesaj gönderen engingunduz2003 »

anakartım 400 mhz destekliyor ama 400 mhz de çalısmıyor bios rem hatası veriyor sizce remde mi bir sorun var dersiniz ??? remin hız ayarını hiç ellemiyorum yani rem hızını auto yapıyorum anakartan fakat bu sefer de bios rem hatası sinyali veriyo ve çalısmıyo, sonra 1-2 defa resetten sonra bios otomatikman fabrika ayarlarına dönüyo ve sonra remin hızını 333 e düsürüyorum ve ancak öyle çalısıyo, ayrıca vistayı boot ederek çalıstırıyorum,dosyları kopyaladıktan sonra "sistem güncelleniyor " yazısı çıktıktan biraz sonra maviekran hatası veriyo veya bu hatayı vermese bile " bilgisayarınız üzerindeki degisiklikler kaydedilemez,windows kayıt defterini güncelleyemedi" diye bir hata veriyor, remi daha yeni aldım sizce geri göndereyim mi? ne dersiniz oyunlardada sorun veriyo carbonda sık sık oyundan atıyo.
vista kurulumunu bir deyükseltme yaparak denedim bu sefer de olmadı,sanırım 512 mb cl 2,5 rem bulmam lazım bir de öyle deneyeyim, sanırım bu rem eni anakarta ve fsb hızına uyumsuz geldi, bilmiyorum belkig yanlıs düsünüyorum siz ne diyorsunuz ?
LaserJet
Bit
Bit
Mesajlar: 1
Kayıt: 10 Şub 2007, 11:07
Konum: Ready Boost

Mesaj gönderen LaserJet »

bence bilgisayarının ram ile bir uyumsuzlugu söz konusu.
Kullanıcı avatarı
lion
Kilobyte3
Kilobyte3
Mesajlar: 438
Kayıt: 15 Mar 2006, 18:11
cinsiyet: Erkek
Konum: Kaldığı yerden
İletişim:

Mesaj gönderen lion »

anakartınız vista uyumlu biosunu bulun ve onu yükleyin ve tekrar deneyin
BİLMEK ,HÜKMETMEKTİR
engingunduz2003
Bit
Bit
Mesajlar: 17
Kayıt: 20 Mar 2007, 18:15

Mesaj gönderen engingunduz2003 »

vista uyumlu bios'u nerden indirebilirim ? asusun sitesinde böyle bisey bulamadım...
engingunduz2003
Bit
Bit
Mesajlar: 17
Kayıt: 20 Mar 2007, 18:15

Mesaj gönderen engingunduz2003 »

arkadaslar sorun çözüldü remden mis, baska rem taktım vista artık kuruluyo ve mavi ekran hatası vermiyo ilgilendiginiz için tesekkürler...
Cevapla