Printer'ı yükleyemiyorum.

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
nitroiso
Bit
Bit

Printer'ı yükleyemiyorum.

Mesaj gönderen nitroiso »

Arkadaslar merhaba. PC'me "TUX Edition XP" yükledim. Bütün donanımlarımın sürücülerini yükledim ve bilgisayarım oldukça hızlı çalısıyor. Fakat HP 1410 yazıcım var, bunu tanıtmak için beraberinde gelen CD'sini takıyorum, yükleme baslıyor fakat çok geçmeden yükleme duruyor. Yüklemenin durmasına sebep olan sorunlar olarak 2 adet kayıt anahtarını mevcut olmadıgını ve yüklemenin devam etmesi için bu anahtarların bulunması gerektigini söylüyor. Bu anahtarlar:
1) sccbase.dll
Kayıt Anahtarı: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Cryptography\Defaults\Provider\\Infineon SICRYPT Base Smart Card CSP
Üretici: Microsoft

2)slbcsp.dll
Kayıt Anahtarı: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Cryptography\Defaults\Provider\Schlumberger Cryptographic Service Provider
Üretici: Microsoft

Bu .dll dosyalarını internette buldum fakat bulunmaları gereken yere nasıl yükleyecegim bilmiyorum. Bana acilen yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Saygılar
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 12499 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Bu tarz Dll ler genellikle
C:\WINDOWS\system Dosyasinin icine atilir (eger beraberinde gelen text te baska birsey yazmiyorsa), o nedenle indirdiginiz bu dosyalar zipli ise unzip edin ve her iki dll yi secip copy deyip üstte mavi ile belirttigim yere paste (yapistirin)
Yine klasik Bir HP yine sorun , Degerli arkadaslar HP den Köpek yavrusu bile almayiniz
Bu arada Dll ler icin ben genellikle asgidaki siteyi kullaniyorum:
http://www.dll-files.com/
Kullanıcı avatarı
nitroiso
Bit
Bit

Maalesef bu yöntem ise yaramadı. Bir de HP'nin sitesindeki diger yükleme dosyalarını deneyecegim. Yine de tesekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Registry anahtarlari eksik oldugundan ise yaramamis olabilir , registry anahtarlarini olusturdunuzmu=?
En son velociraptor tarafından 23 Mar 2007, 22:23 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
nitroiso
Bit
Bit

Evet olusturdum ve sorunum çözüldü. HP konusundaki paylastıgın düsüncene katılıyorum ama artık yapacak birsey yok, bir hatadır oldu. Yardımın için gerçekten çok tesekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Gecmis olsun fakat sunu da belirteyim ki kullanicilarin %90 i bu hata karsisinda teknik servise yada saticiya giderdi ,
Yineliyorum Lütfen HP markali birseyi yolda bulsaniz dahi almayiniz , fakat yerleri kirletmesin diye kaldirip cöpe atiniz
Kullanıcı avatarı
root
Kilobyte3
Kilobyte3

Mesaj gönderen root »

profesör benim kasa HP dir aklinizin alamayacagi kadar format attim yine sapasalam hepsinin nedenide benim yok hack yapicam yok msn cokertcem cokertiyim derken cokertildik :!: