İnternetten film indirmeye hapis
Teknolojinin telif haklarini cignemesine Almanya'da "dur" denildi. Yasadisi sitelerden film ve müzik parcasi indirenler 2 yil hapis istemiyle yargilanacak
Almanya'da önceki gün kabul edilen yeni bir yasayla yayimladiklari eserlere telif ücreti ödemeyen yasadisi internet sitelerinden, kisisel kullanim icin film ya da müzik parcalari indiren kisiler, 2 yil hapis istemiyle yargilanacak. Zanlilarin indirme eylemini ticari amacla yaptigi belirlenirse, hapis istemi 5 yila kadar cikarilabilecek.
Times gazetesinin haberine göre Avrupa'nin en büyük film endüstrisine sahip olan Almanya'da film yapimcisi sirketlerin büyük capli kampanyasi sonucunda kabul edilen yasa, kita genelinde yaptirim acisindan emsal teskil ediyor. 1 Ocak 2007'de yürürlüge girecek olan yasaya, tüketici haklarini savunan örgütler siddetle karsi cikiyor.
Yilda 20 milyon film
Almanya'da her yil ortalama 20 milyon film internet üzerinden indiriliyor. ülkede 1998 yilindan bu yana bandrollü müzik CD'si satislari yüzde 45 düstü. 2005'te 439 milyon müzik CD'si yasadisi yoldan kopyalandi.
Milliyet-25.03.2006 ALINTIDIR...
internetten filim indirmeye hapis...
- drog_1
- Megabyte3
- PeeRLeeSS
- Megabyte1
- İletişim:
ben almanyadan birini taniyom :D tarkan bey adamin arsivi filim mp3 vb. ilk onu götürürlerse adminsiz kaliriz ama bence ilk beni ögtürrüle 20 gb ta yakin filim var :D 40 gb a mp3 var ihi itiraf ediyorum gelin götürün :D bence onu bulamzlar ama su İP varya camasir ipi degil ha :D onla bulurlarsa bulurlar :D :wink:
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 7388 kez