ide kablosu yetersizliği sorunu
- casualty_russia
- Byte2
ide kablosu yetersizliği sorunu
bilgisayarımda sata olmayan biri 40'lık biri 160'lık iki tane harddiskim var,bunun dısında bi cdwriter'ım var,bir de üstüne simdi dwd_writer aldım,fakat pcme bunuda koymak için yeterli ide kablosu yok,bende su anlık dwd_writer'ı taktım ve cd_writer'ım bosta duruyor,fakat ben ikisinide kullanmak istiyorum,bunun için sizce ne yapmalıyım,ide çoklayıcıların oldugunu duydum,bunların fiyatları nedir,bileniniz var mı,ya da bunun dısında ne gibi bi çözüm önerirsiniz,yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 6465 kez
viewtopic.php?t=6491
sanirim burak bu konuda yardimci olacaktir , cünkü coklayiciyi almis ve kullanmis , benim aklima gelen bir baska cözüm ise Cd yazici icin hic bu tür seylerle ugrasmadan Portable (tasinabilir) yapmak , nasil oluyor diyeceksin; Bilgisayarciya gidip ben Cd yazicimi tasinabilir yapmak istiyorum bunun icin sizlerde bir hazir kasa oluyormus de onlar anlarlar , sonrasinda takarsin Cd yazicini usb girisine kullanirsin
sanirim burak bu konuda yardimci olacaktir , cünkü coklayiciyi almis ve kullanmis , benim aklima gelen bir baska cözüm ise Cd yazici icin hic bu tür seylerle ugrasmadan Portable (tasinabilir) yapmak , nasil oluyor diyeceksin; Bilgisayarciya gidip ben Cd yazicimi tasinabilir yapmak istiyorum bunun icin sizlerde bir hazir kasa oluyormus de onlar anlarlar , sonrasinda takarsin Cd yazicini usb girisine kullanirsin
- casualty_russia
- Byte2
- Ensatech
- Megabyte2
- Teşekkür etti: 64 kez
Bende ceptelefonundan bakiyim dedim girdigim yok neyse bana su kisim garip geldi 2 ide harddiskiniz var bunlar tek kabloya takili olsun ,cdyazici da ikincil ide kanalindaki kabloda bagli olsun, bu kabloda dvd yaziciyi baglamak icin 1 bos olmasi gerek ,ide kablolari 3 soketli oluyo bir ucu anakartta ,simdi dvdyi takmaya neden yer yok anlayamadim ,kablo teklidir belki ama :S ozaman kablo almak grk.
- editci
- Megabyte3
- Kripteks®
- Terabyte1
- İletişim:
bilo sölemisitim ben sana ide çoklayıcı lasım ama çok saglıklı olmayabilir ayrıca pc ciler kendimden bilirim kazıklamayı sever hocamızın dedigi gibi gidip te hazır bissile isteme ayrıca board da 2 tane ide slotu var ide-1 ide-2 bir tanede floppy zaten standart birine 40 giga hdd baglı ve 160 hdd aynı ide kablosun dan 2 hdd yani anlayacagınız diger ide kanalına ise dvd writable baglı
- casualty_russia
- Byte2
sagol hasan kardesim,masaallah benim pc'yi benden daha iyi biliyon :DHSNC yazdı:bilo sölemisitim ben sana ide çoklayıcı lasım ama çok saglıklı olmayabilir ayrıca pc ciler kendimden bilirim kazıklamayı sever hocamızın dedigi gibi gidip te hazır bissile isteme ayrıca board da 2 tane ide slotu var ide-1 ide-2 bir tanede floppy zaten standart birine 40 giga hdd baglı ve 160 hdd aynı ide kablosun dan 2 hdd yani anlayacagınız diger ide kanalına ise dvd writable baglı
- Kripteks®
- Terabyte1
- İletişim:
- casualty_russia
- Byte2