ide kablosu yetersizliği sorunu

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
casualty_russia
Byte2
Byte2

ide kablosu yetersizliği sorunu

Mesaj gönderen casualty_russia »

bilgisayarımda sata olmayan biri 40'lık biri 160'lık iki tane harddiskim var,bunun dısında bi cdwriter'ım var,bir de üstüne simdi dwd_writer aldım,fakat pcme bunuda koymak için yeterli ide kablosu yok,bende su anlık dwd_writer'ı taktım ve cd_writer'ım bosta duruyor,fakat ben ikisinide kullanmak istiyorum,bunun için sizce ne yapmalıyım,ide çoklayıcıların oldugunu duydum,bunların fiyatları nedir,bileniniz var mı,ya da bunun dısında ne gibi bi çözüm önerirsiniz,yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 6465 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

viewtopic.php?t=6491
sanirim burak bu konuda yardimci olacaktir , cünkü coklayiciyi almis ve kullanmis , benim aklima gelen bir baska cözüm ise Cd yazici icin hic bu tür seylerle ugrasmadan Portable (tasinabilir) yapmak , nasil oluyor diyeceksin; Bilgisayarciya gidip ben Cd yazicimi tasinabilir yapmak istiyorum bunun icin sizlerde bir hazir kasa oluyormus de onlar anlarlar ;) , sonrasinda takarsin Cd yazicini usb girisine kullanirsin ;)
Kullanıcı avatarı
casualty_russia
Byte2
Byte2

sagolun velociraptor adminim,siteye geldiniz ve sorumu cevapsız bırakmadınız :D
Kullanıcı avatarı
Ensatech
Megabyte2
Megabyte2
Teşekkür etti: 64 kez

Mesaj gönderen Ensatech »

Bende ceptelefonundan bakiyim dedim girdigim yok neyse bana su kisim garip geldi 2 ide harddiskiniz var bunlar tek kabloya takili olsun ,cdyazici da ikincil ide kanalindaki kabloda bagli olsun, bu kabloda dvd yaziciyi baglamak icin 1 bos olmasi gerek ,ide kablolari 3 soketli oluyo bir ucu anakartta ,simdi dvdyi takmaya neden yer yok anlayamadim ,kablo teklidir belki ama :S ozaman kablo almak grk.
Kullanıcı avatarı
editci
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen editci »

yeni tür anakartlarda daha çok tek IDE dirisi bulunuyor. sanırım takamama nedeni o. en ideal IDE çoklayıcı görünüyor ama dikkat etmek lazım. çünkü tek IDE ile çoklu IDE arasında veri transfer farkı olabilir. alırken bunuda sormak lazım.
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

bilo sölemisitim ben sana ide çoklayıcı lasım ama çok saglıklı olmayabilir ayrıca pc ciler kendimden bilirim kazıklamayı sever hocamızın dedigi gibi gidip te hazır bissile isteme ayrıca board da 2 tane ide slotu var ide-1 ide-2 bir tanede floppy zaten standart birine 40 giga hdd baglı ve 160 hdd aynı ide kablosun dan 2 hdd yani anlayacagınız diger ide kanalına ise dvd writable baglı
Kullanıcı avatarı
casualty_russia
Byte2
Byte2

HSNC yazdı:bilo sölemisitim ben sana ide çoklayıcı lasım ama çok saglıklı olmayabilir ayrıca pc ciler kendimden bilirim kazıklamayı sever hocamızın dedigi gibi gidip te hazır bissile isteme ayrıca board da 2 tane ide slotu var ide-1 ide-2 bir tanede floppy zaten standart birine 40 giga hdd baglı ve 160 hdd aynı ide kablosun dan 2 hdd yani anlayacagınız diger ide kanalına ise dvd writable baglı
sagol hasan kardesim,masaallah benim pc'yi benden daha iyi biliyon :D
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

dostun ana okulundan beri arkadasız dostuz bilmezmiyim..

İyi ki varsın :)

Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
casualty_russia
Byte2
Byte2

HSNC yazdı:dostun ana okulundan beri arkadasız dostuz bilmezmiyim..

İyi ki varsın :)

Saygılarımla
sende iiki varsın sagol :D