Wide Screen (Geniş Ekran) LCD Monitör
- tsavasci
- Bit
Wide Screen (Geniş Ekran) LCD Monitör
Selam genis ekran LCD monitör kullanan arkadaslara bir kaç sorum olacak.
Çözünürlük degerleri ne civarda yani normal kullanımda...(600x800 veya 1024x768 gibi)
1) Fotograf düzenlemede veya göstermede problem çıkıyor mu? Mesela 1024x768 fotografları tam ekran yaptınızda nasıl bir görünti çıkıyor? Aynı sorum film izlerkende geçerli.
2) Oyunlarda bir problem çıkıyor mu? Çözünürlik ayarları destekleniyor mu?
3) Kullanan arkadaslardan ricam. Kullandıkları monitör modellerini ve eksi yönlerini de yazarlarsa (artı yönlerini zaten firmalar reklamlarda veriyor...)
Çözünürlük degerleri ne civarda yani normal kullanımda...(600x800 veya 1024x768 gibi)
1) Fotograf düzenlemede veya göstermede problem çıkıyor mu? Mesela 1024x768 fotografları tam ekran yaptınızda nasıl bir görünti çıkıyor? Aynı sorum film izlerkende geçerli.
2) Oyunlarda bir problem çıkıyor mu? Çözünürlik ayarları destekleniyor mu?
3) Kullanan arkadaslardan ricam. Kullandıkları monitör modellerini ve eksi yönlerini de yazarlarsa (artı yönlerini zaten firmalar reklamlarda veriyor...)
- root
- Kilobyte3
mesaji okuldan yaziyorum bu yuzden makinanin markasini sonra soylerim
600x 800 olarak kullaniyorum
Foto da problem yok normal tam ekran verince bazi resimlerde,o da bana oyle geliyorki foto da bisey vardir ondan bazen tam ekranda sarsila bilir yani zoom yapinca falan.
Oyunlarda sorun yok cozunurluk super.
:D :D kolaygelsin
600x 800 olarak kullaniyorum
Foto da problem yok normal tam ekran verince bazi resimlerde,o da bana oyle geliyorki foto da bisey vardir ondan bazen tam ekranda sarsila bilir yani zoom yapinca falan.
Oyunlarda sorun yok cozunurluk super.
:D :D kolaygelsin
- editci
- Megabyte3
1440 X 900. bu 19 inç genis ekran bir monitörün en üst degeri ve gayet güzel. daha çok montaj ydaa photoshop gibi görüntü ve resimlerle ugrsasan kisiler için çok ideal. interneti açtıgında yan tarafta winamp veya alternatif programlar koyabiliyorsun üstü üste gelmiyor. ekran driverlerin güncel ie en üst çözünürlügü kullan çok iyi ben samsung 19 in. BW940 kullanıyorum. en üst deger kullanmaı tavsiye ederim. belki yazılar sana küçük gelebilir 2-3 gün sonra alısıyorsun ben yıllarca en üst çözünürlüklerde çalıstım.
suna dikkat et. hangi monitörü alırsan al lcd olarak ekran piksellerinde ölü nokta olmasın. pek rastlanmıyor ama yinede olsun.
tekrar söylüyorum. resim düzenlemede birebir. sadece montaj programlarında (premierrei edius) gibi ekran yatay oldugu için digerlerine göre bir kaç cm kısa ama o kısalık yan tarafa verilmis. adı üstünde genis ekran. ben sadece bunu gördüm diger türlü baska bir eksi yönünü görmedim ayrıca memnunum. normal monitör isim bunu gibi görmedi mesela.
yinede kararını kullanacagın yöne göre ver. ne de olsa bir defa alacaksın.
kolay gelsin.
suna dikkat et. hangi monitörü alırsan al lcd olarak ekran piksellerinde ölü nokta olmasın. pek rastlanmıyor ama yinede olsun.
tekrar söylüyorum. resim düzenlemede birebir. sadece montaj programlarında (premierrei edius) gibi ekran yatay oldugu için digerlerine göre bir kaç cm kısa ama o kısalık yan tarafa verilmis. adı üstünde genis ekran. ben sadece bunu gördüm diger türlü baska bir eksi yönünü görmedim ayrıca memnunum. normal monitör isim bunu gibi görmedi mesela.
yinede kararını kullanacagın yöne göre ver. ne de olsa bir defa alacaksın.
kolay gelsin.
- tsavasci
- Bit
Yorumlar için tesekkürler. Tepki sürelerine kimse deginmemis. Piyasadaki ekranların tepki süreleri 2ms ile 12ms arasında. Oyunlar esnasında uzun tepki sürelerinin pek iyi sonuç vermedigini duymustum. Bir baska hususda kontrast oranları... Evdeki televizyonum 51 ekran Samsung 16:9 LCD, kontrast oranı 20.000:1 fakat baktıgım PC monitörleri 750:1 - 1.000:1 civarında. Neden? yani bu oranlar neden düsük
Son olarak almayı düsündügüm monitör ACER AL1916WS. Bu ürünü (veya markayı) kullanan arkadaslar var mı?
Son olarak almayı düsündügüm monitör ACER AL1916WS. Bu ürünü (veya markayı) kullanan arkadaslar var mı?
Kod: Tümünü seç
http://www.bimeks.com.tr/product.jsp?productId=10014&categoryId=1038&path=1000:1037:1038&ref=007.1
- editci
- Megabyte3
- ilkeryilmaz
- Byte4
- Kripteks®
- Terabyte1
- İletişim:
- burak_dalkir
- Gigabyte2
- İletişim: