bilgisayar ekranda görüntü hiç gelmiyor neden?

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
tasarımcı77
Megabyte1
Megabyte1

bilgisayar ekranda görüntü hiç gelmiyor neden?

Mesaj gönderen tasarımcı77 »

günaydın. pc ekranı bir anda ince ince kareler oluştu hemen ardından yeşil oldu. pc resetledim. normal açıldı. kısa süre sonra ekran bembeyaz oldu. beyazlığın ardından siyah oldu. sanki pc kapalı öyle bir siyahlık. ekran düğmesini kapattım açtım yine siyah. elektirik ekrana geliyor. kasanın kapağını söktüm. herşey sorunsuz çalışıyor gibi. donanımlara baktım bir sorun yok. kabloları tekrar söktüm taktım. şimdi ekran gitmedi. acaba bu sorun neden olabilir? kis 2011 hata raporunu gönderirken oldu. bu etkenmidir? pc açılırken her zaman ''nonpreset mode ve no signal detected'' bu yazılar çıkıyor. modestus sorun olmazsa kullan demişti acaba buda bir etkenmidir? şimdi pc 35 dk. dır açık ekranda sorun yok. ama yine olma ihtimali illaki vardır. sebebleri nelerdir? ne yapmalıyım?...

tasarımcı77
Megabyte1
Megabyte1

Re: bilgisayar ekranda görüntü hiç gelmiyor neden?

az önce yine oldu. ekran bulanık renkler ve mavili beyaz siyah çizgili dik renkler çıktı. şimdi ekran normal...
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

monitörünüz kablosunda bir sorun var gibi duruyor. yeşil ekran dediniz nasıl bir yeşil ekran ekranı görüyorsunuz ama herşey yeşil renkli mi yoksa hata ekranı gelip yeşil renkte mi geldi?
loveme
Gigabyte4
Gigabyte4
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

Bu durumlarda kablo çok sorun oluşturur.Yeni çalışan bir kablo deneyin olmadı.Garantisi varsa bir an önce garantiye gönderin.Elektronik sorun olmuş olabilir.
tasarımcı77
Megabyte1
Megabyte1

başka kasada deniyom şuan sanırım sorun yok. başka kablo denedim yine yanı. ekran komple yeşil yada farklı renkler alıyor. komple bu renkler ekranı kaplıyor. yeşil,kırmızı,beyaz gibi... bulanık çizgili gibi kareli oluyor ekran komple. sonra farklı farklı renkler ekranı kaplıyor. şuan başka pc imde kasada deniyorum. sorun kasada yada ekran kartında mı deniyorum. şuan ekran da sorun yok ekran ayını kablolar aynı tek kasa farklı. ekran normal. ekran kartı yada kasanın başka bir yerinden olabilir mi?...
loveme
Gigabyte4
Gigabyte4
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

bu durumda çalışan ekran kartı takıp denemelisin.Çalışan monitör denemelisin.Sorun elektronikse garantiye göndermeni tavsiye ederim.
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

ekran akrtından bu şekilde bir sorun oluşmaz. düzgün renkten bir anda bu renklere dönüyorsa ve simgeler büyüyorsa ekran kartının driverı çökmüş demektir. kapatıp açtoığında sorun düzelir.ama simgeler büyümüyorsa sorun ya kablodadır yada ekranda. başka programsal bir neden olamaz.
tasarımcı77
Megabyte1
Megabyte1

şimdi başka kasada ekran da sorun yok hala. bu kadar zaman yeter mi bilmem bir süre sonra yine sorun çokıyor. bu kasada sorun yok gibi. sanki kasadan gibi şimdi tekrar kendi kasasına takçam monitörü. orda no signal delected- check signal cable yazıyordu. kablo takılı olmasına rağmen...
ekranı kasasına taktım. kablo az oynayınca ekranda no signal delected yazıyor. ekran açılıyor. ekran normal. kablonun tam temas etmesinden yada elektiriğin az yada çok gitmesinden de olabilir mi? bir sorun var. bir süre sonra ekran yine renk çübüüşüne dönüyor. beklicem. ekran kartı söksem temizlesem. neyle temizlemeliyim? tekrar kaldırıp kursam olur mu? hala ekran iyi sorun yok yeniden başlatda yaptım sorun yok. anca yarın sabah tekrar bilgi verebilirim. yardımlar için çok sağolun...
tasarımcı77
Megabyte1
Megabyte1

pc açıldıktan bir zaman sonra no signal delected yazıyor. ekran siyah oluyor. kablolara dokunuyorum ekran gelmiyor. pc yi kasadan reset yada kapatıp açıyorum. ekran geliyor. belirli bir zamandan sonra ekran bulanık renkler birbirine girmiş gibi oluyor. ardından tekrar no signal delected yazıyor. kapatıp açıyorum. bu hep böyle oluyor kapatıp açıyorum ekran gelip gidiyor. sanırım artık sorunu belli etmiş olurmuyum? en azından şu diye bilirmisiniz? farklı kabloda da yaptı. kasadan yada ekranın pin düğmeleri zarar görmüşde olabilir mi? üç ihtimal birincisi kasa, ekran kablosu ekranın pin yeri hasarlı olabilir mi? en son ihtimal virüste yapar mı?...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 2915 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

1. ekran kartin harici ise kasadan cikar söyle bir iki üfle (tozlu ise ) , yuvasi icinde aynini yap , sonra dikkatlice yerine tak ,
2. en son driverini indir ve yükle
3. Bunlari yaptiktan sonra , Everest veya benzeri bir yazilim ile ekran kartinin sicaklik derecesini bir müddet gözlemle (genellikle kartin isi derecesi cok arttiginda buna yolacabilir)
tasarımcı77
Megabyte1
Megabyte1

velociraptor-tarkan bey iki ayrı ekran da hem eski lcd hem crt monitörde denedim olmuyor. ekranda tuhaf renkler komple hakim. ekrankartını cihaz ile üfledim işlemciye ve e.kartına macun sürdüm olmadı başka e.kartı taktım. yine aynı. büyük olasılık e.kartı yada anakart bir yerde elektirik gitmiyor. bu gün çok denedim çok yol denedim ama olmadı son ihtimal pc den elektiriği kestim elektirik bir statik olsun kasada elektirik bir bitsin birde öyle denicem. sistem artık hiç açılmıyor. artık yarın pc tamircisine getircem. sizinde ilginize sağolun...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 2915 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

baska ekran kartindada aynini yapmasi anakart ile ilgili bir ariza olabilecegi ihtimalini kuvvetlendiriyor , umarim size masrafa yolacmaz
tasarımcı77
Megabyte1
Megabyte1

sağolun. umarım fazla masraf açmaz. ben bu pc yi yeni aldım. ikinci el toplama bir pc sırf kendimi pc için eğitmek için aldım. pc ci bunun anakartını değiştirdim dedi. yeni taktım dedi. foxconn. çok ilginç. hayırlısı...
tasarımcı77
Megabyte1
Megabyte1

velociraptor ekran bir anda yine renk çümbüşüne dönüyor. bu anakart değilde ne? ekan hızlı hızlı tamamen karışık renklere dönüyor. üç farklı ekranda da denedim yine sorun vardı. allaha aşkına bu neyin nesi? sorun ekran kartıymış. pc den geldi pc mavi ekran indi. pc donuyor. virüs programını kaldırdım belki ondandır diye yine donuyor. tekrar bu yazdıkların doğrultusunda bilgi verebilirmisiniz? ekran yine aynı ya olabilir yada yada pc donabilir. hızlı hızlı yazıyorum. ayrıca ekran çözünürlüğünü ya en son ya da en büyük çözünürlüğe geliyor.iki seçeneği ayarlaya biliyorum olmuyor pc yaptırmıyor...
tasarımcı77
Megabyte1
Megabyte1

sayın velociraptor pc imde artık sorun yok. pc nin bozuk dediği ekran kartını yaptım. hem e.kartına hem işlemciye macun sürdüm 1 günden beri e.kartı sorunsuz çalışıyor. oyun oynuyom arada pc yi yormak için gayet güzel şuan. adam bana ben 15 yıllık pc yim bana mı öğretiyon dedi işi?!... sen daha iyi biliyon dedim pc ye. hep fazladan para aldı. yok ben senden format parası aldım demişti. format atmadınki dedim. baktı ayını. adam pc ye format atılıp atılmadığınıbile bilmiyor. hem onu uyardım asla format atma dedim. dün yanına gittim e.kartı çalışıyor yaptım dedim. hiç bir şey deyemedi...