İki müzik arası zamanlama
-
- Petabyte4
İki müzik arası zamanlama
Dosyadaki iki müzik arasındaki çalma zamanı baya uzun ayarlanmış..Ben bu zamanı nasıl kısaltabilirim.. 

- Mendenn
- Gigabyte2
Re: İki müzik arası zamanlama
Zamanında kasetten riplenmiş bir mp3 ise yapan insan şarkı biter bitmez işlemi sonlandırma gecikiyor, o zamanda parçanın sonunda en az 5 saniye en fazla 40 saniyelik bir süre boşluk oluşuyor.
o boşluğu almanın tek yolu Goldwave tarzı ses editleme ( düzenleme) programları ile alabilir.
bir iki şarkı ise nette online olan bu işi yapar sitelerde de mevcut abi.
Ama program yapmak için bilgim olsun der isen, kısa bir açıklama:
Ses dalgaların olduğu grafiktir. Grafikte düz kısımlar sesin olmadığı kısımdır. o kısımları silerek parçanın hem daha az mb kaplaması hemde şarkı bittiğinde gereksizce beklemeden kurtulursun abi.
Seçi yapmak için: fareyi Düz çizginin olduğu bölgeye getirerek sol tuşa basılı tut ve düz çizgi içine alacak bir dikdörtgen çizerek alanı seç. sonra sağ tıkla -- cut de -- sonra File dan -- Save as -- Dosya türünden mp3 seç -- Kaydet....

ama yok gerçkten bir ayar gerikiyor ise winamp için:

o boşluğu almanın tek yolu Goldwave tarzı ses editleme ( düzenleme) programları ile alabilir.
bir iki şarkı ise nette online olan bu işi yapar sitelerde de mevcut abi.
Kod: Tümünü seç
http://www.mp3cut.net/
Ses dalgaların olduğu grafiktir. Grafikte düz kısımlar sesin olmadığı kısımdır. o kısımları silerek parçanın hem daha az mb kaplaması hemde şarkı bittiğinde gereksizce beklemeden kurtulursun abi.
Seçi yapmak için: fareyi Düz çizginin olduğu bölgeye getirerek sol tuşa basılı tut ve düz çizgi içine alacak bir dikdörtgen çizerek alanı seç. sonra sağ tıkla -- cut de -- sonra File dan -- Save as -- Dosya türünden mp3 seç -- Kaydet....

ama yok gerçkten bir ayar gerikiyor ise winamp için:

En son Mendenn tarafından 21 Kas 2010, 09:00 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
-
- Petabyte4
-
- Petabyte4
AIMP2..lordlevent yazdı:player nedir hepsinde ayrı yerden ayarlanıyor.
- Mendenn
- Gigabyte2
-
- Petabyte4
Sağol menden oraya hiç bakmamışım..Teşekkürler.. :)
Edit''sonraki parçaya otomatik geç''Bendede işaretli.. :!:
Edit''sonraki parçaya otomatik geç''Bendede işaretli.. :!:
-
- Petabyte4
Goldwave indirdim..Kestim..Kontrolunuda yaptım..Tamam..Ama kaydet dediğim zaman aşağıdaki uyarıyı veriyor..Kaydetmiyor..İng.olduğu için anlamadım.. :!:

- Mendenn
- Gigabyte2

Bu ayar sanırım sorununu çözer abi. Yoksa olmaz ise diğer ayarları da denersin olmadı. Yeni bir sürümünü indirip bakarsın. Bence bu ayar.
Ama bu ayar sende pasif durumda ise;

sorun bu ayardan kaynaklanıyordur. o zaman bu değeri sıfır yap abi yada sıfıra yakın bir değer.

- Mendenn
- Gigabyte2
Abi o uyarı programın veri tabanındaki codec eski ise güncelleme yapmak istiyor. bende aynı uyarıyı verdi. Download de otomatik olarak codec i indirip kurar. sonra ses dosyasını istediğin gibi işleyebilirsin.
-
- Petabyte4
Codec yüklenmediği için önce .wav olarak kaydettim.Sonra Format Factory ile MP3 e çevirdim.. :)
Sağolsun menden yardımlarını esirgemedi..
Teşekkürler.. :)
Sağolsun menden yardımlarını esirgemedi..
Teşekkürler.. :)