Ati mi? Nvidia ?

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
yesilaygunes
Gigabyte2
Gigabyte2

Ati mi? Nvidia ?

Mesaj gönderen yesilaygunes »

Üstatlarım siz hangisini daha çok beyeniyorsunuz veya bu ikisinden başka güzel alternatif var mı :?:
Resim

Kullanıcı avatarı
lord_leo
Megabyte3
Megabyte3

Re: Ati mi? Nvidia ?

Mesaj gönderen lord_leo »

en kaliteli bu ikisi

kabaca şu demek anlamsız olur.
marka dışında modelinede bakmak lazım.
farkı yok bir biri bir öbürü yeni bir teknoloji çıkarıyor. tavsiyem kendine uygun versiyonun en ucuzunu tercih etmektir.
durum berabere yani...
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

Mesaj gönderen modestus »

evet ikisinden birini tercih edebilirsin ama ihtiyacını iyi seç mesela bende hala 256 lık ati radeon var ve memnunum çünkü oyunla işim olmuyor..
Kullanıcı avatarı
ney_bey
Gigabyte2
Gigabyte2

Mesaj gönderen ney_bey »

bende Nvidia var
Kullanıcı avatarı
N2O
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen N2O »

Bu ikisi bu sektörün en büyük firmalarıdır, şu daha iyi vs. demek yanlış olur. İkisininde kendilerine özel teknolojileri ve özellikleri var. Şahsen ben nVidia kullanırım çünkü ayarlarına çok aşinayımdır ve genel sistemle ideal uyumluluk da önemlidir. Fikrimce sende ihtiyaçlarına göre özellikleri belirleyip ekonomik açıdan da değerlendirip seçimini yapmalısın.
Kullanıcı avatarı
yesilaygunes
Gigabyte2
Gigabyte2

Bendeki Ati Xp kullanırken Cd sini atıyordum yüklüyordum. windows 7 ye geçtim windows 7 tüm sürücüleri tanıyor. Xp de Saatin yanında Ati işareti çıkıyordu. windows 7 de bendeki cd ler çalışmıyor. Ati yazılımınna ihtiyacım var mı? Aygıt yöneticisinde herşey yüklü :)
Bana gerekli Ati yazılımını nasıl bulurum. Veya tüm Ati tabanlı yazılımları içeren bir paket var mı :?:
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

atinin sitesine baktınmı?
Kullanıcı avatarı
yesilaygunes
Gigabyte2
Gigabyte2

Baktımda pek anlamıyorum! Ve Ati ye ihtiyaç var mı?
Kullanıcı avatarı
modestus
Gigabyte4
Gigabyte4

kapasitesindeki oyunlarda zorlanmıyorsan yok.
Kullanıcı avatarı
Cem UĞUR
Bit
Bit

Mesaj gönderen Cem UĞUR »

Nvidia.

Neden Nvidia?

Nvidia herzaman önce gelir. Bunu tüm bilişimciler bilir. Çünkü oyunlarda herkes ATI' nin iyi olduğunu bilir ama, ATI herzaman düşük performansta oynatır. Ancak NVIDIA herzaman tam güçle oyunları oynatır. O yüzden ben herzaman Nvidia diyorum.
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

öncelikle ne yapmak istediğinizi iyi bilin. mimar mısınız? oyun canavarı mı? cad cam programları mı kullanıyorsunuz yoksa sadece performans alıp oyun oynayıp ekran görüntüsünü de kaliteli mi istiyorsunuz yoksa hiç biri değilde sadece bilgisayarınızı büyük bir ekrana bağladığınızda net bir hdmi görüntüsü mü istiyorsunuz? bu şekilde ayrıntılı bir bilgiyi kendinize sorun cevaplayın. cevabınıza karşılık seçmeniz gereken ekran kartı aşağıda..

eğer cad/cam uygulamalarına hakimim ve ayrıntılı çizim yapmak zorundayım diyorsanız ATIden şaşmayın. bilgisayarınızın işlemcisini de yükseltmeniz ve RAM takviyesi yapmanız gerekebilir. ATI son zamanlarda tamamen sadece reklam amaçlı chipsetleri değişmeden aynı kartlarla reklamları hızlandırıp oyun canavarlarına yönelik çıkarttıklarını söylüyor ama bu doğru değil. eğer gerçekten iyi bir inceleyici iseniz bunu zaten farkedersiniz. ama tabiki aynı zamanda cad/cam kullanmayı da iyi biliyor olmanız gerekir yoksa aradaki farkı anlayamazsınız.

eğer ben bir oyun canavarıyım derseniz NVIDIA derim. makinanızı kasmaz oyun desteklerini tam verir. sizlerin oyunların tam özelliklerini açsanız bile bilgisayarınıza dokunmadan direk ekran kartınızın ramini kullanır. ama ati bunu yapmaz v sorun da buradan çıkar.

uzun yıllar bunların her ikisinide denemiş biri olarak önemli olan sizin neye ihtiyacınız olduğunuzu bilmeniz gerektiğini düşünüyorum gerisi kolaydır zaten.
Kullanıcı avatarı
lord_leo
Megabyte3
Megabyte3

genellikle yanlış bilinen bir yargıyı ben hatırlatayım.
ekran kartını en fazla zorlayan oyunlar değil multimedya uygulamalarıdır.
yani en fazla ekran kartı performansı isteyen bir oyun bile yüksek çözünürlüklü bir görüntüyü işlemek isteyen bir ekran kartının yanına bile yaklaşamaz.
Kullanıcı avatarı
yesilaygunes
Gigabyte2
Gigabyte2

Lord um örneklendirme yapabilir misiniz :?
Kullanıcı avatarı
lord_leo
Megabyte3
Megabyte3

piyasadaki en fazla kasan oyun bile yüksek çözünürlüklü bir videoyu işlmekten daha az kasar.
Kullanıcı avatarı
N2O
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen N2O »

Örneğin:

nVidia Quadro FX 1800 ekran kartı yaklaşık 1000 TL fiyatla satılır 768 Mb bellek 192 bit özelliğine sahip GDDR3 kartı. Sizce bu para bu özelliklerde bir karta verilir mi? Oyuncuysanız hayır çünkü bu kartla oyun oynanmaz. Fakat Cad/Cam programları (çizim / modelleme) için her gün ismini duyduğumuz o çok iyi kartlar, bunun yanından dahi geçemez. İnce özellikler var yani arada...