windows xp usb-flash diski görmüyor neden?
-
- Megabyte1
windows xp usb-flash diski görmüyor neden?
win xp usb-flash diski kasanın hem ön hem arka kısmından takıyorum hiç görmüyor neden? bios tan usb-f.disk açma-kapama ve regeditten kapatma-açma kapatılmış olur mu? hem regedit hem bios tan açma kapama nasıl yapılır bilgi verirmisiniz? her iki kısımdan da usb-f.disk açık oluğu halde görmüyorsa sebebleri ne olabilir?...
- modestus
- Gigabyte4
Re: windows xp usb-flash diski görmüyor neden?
biosda açıksa ve regeditten sorun yoksa voltaj ile alakalıdır bunu anlamanın en iyi yolu usb klavye yada fare varsa takın çalışıyorsa voltaj sorunu yok demektir.
flash diskinizi başka bir bilgisayarda deneyin çalışıyorsa bilgisayarda sorun var demektir çalışmıyorsa flashınız arızalıdır.
regeditten açmak için:
kod içindekileri txt dosyasına kopyala txt olan uzantıyı reg yap,üzerine tıkla soruya tamam de,
yukardakileri dene cevabını yaz ona göre devam edelim.
flash diskinizi başka bir bilgisayarda deneyin çalışıyorsa bilgisayarda sorun var demektir çalışmıyorsa flashınız arızalıdır.
regeditten açmak için:
kod içindekileri txt dosyasına kopyala txt olan uzantıyı reg yap,üzerine tıkla soruya tamam de,
Kod: Tümünü seç
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\USBSTOR]
"Start"=dword:00000003
-
- Megabyte1
modestus sağol. bilgi ve sorunların bir çoğu kendimin yada arkadaşlarımın bunu belirteyim. usb-f.d sorunu arkadaşımın. sanki kendi başımdan geçmiş gibi yazıyorum. en azından bilgi almak istiyorum. pc nin biosu markası phoenix-awardbios cmos setup utility. txt dosyasını akşam yanına gidince yaparım. bios tan açma kapama nasıl oluyor?...
- modestus
- Gigabyte4
biosa girince zaten usb ile ilgili seçenekleri orada görürsün başında usb yazan seçeneklerin hepsini enable yaparsın.
-
- Megabyte1
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 2915 kez
Daha gecen gün benzeri basima geldi , 120 GB lik harici HDD imi Laptopum bir türlü görmüyor , ilk aklima voltaj sorunu geldi sonrasinda bir arkadasim kücük bir sorun icin laptopunu getirdi onda denedim yine görmüyor , Harici HDD in icini acip göz atmistim , bir yanik veya anormallik yoktu , fakat sorunun kablodan olabilecegine pek ihtimal vermiyorum , cünü cok az kulanildi ve asla kirilmadi neyse benim kafam hep karmasik sorunlara gidiyor , arkadas yahu sunu bendeki kablo ile denese dedi , dedim yaninda varmi , cebinden cikardi , ve bingo calisti , bir kablo aniden durdugu yerde hic ellenmeden nasil bozulur akil alir gibi degil ama sorun kabloda idi , demekki durdugu yerde kablolarda bozulabiliyormus
-
- Megabyte1
modestus kasadaki kabloları sökmüşler onda görmüyormuş...
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 2915 kez