Airties WUS300 wireless adaptorumle ınternete gıremıyorum

Windows 7 hakkinda bilgi , ipucu ve tecrübe paylasim alanidir
JustKaan
Byte1
Byte1

Airties WUS300 wireless adaptorumle ınternete gıremıyorum

Mesaj gönderen JustKaan »

Yaa arkadaslar sımdı ben onceden yukledıgım bı ılacla oda loader dı ama versıyonunu falan bılmıyorum
bununla updatelerı guvenlık duvarını vs. herseyı kapatmam gerektıgını soyoledıler bana
bende wın7 ye cok uzak oldugumdan dolayı kapatamamısım o yuzden 3tane update yapmıs bılgısayar
ogunden berı Airties WUS300 wireless adaptorumle ınternete gıremıyorum
bende zyxel ın nwd271N modelını aldım kı wın7 de bırdaha sorun yasamam dıye fakat onunda wın7 desteklı versıyonunu yuklememe ragmen bır turlu calıstıramıyorum.
sımdı ne yapmam gerekıyor bana bırı acılen yardımcı olurmu allah askına

wın7 yı tekrar yuklemem mı gerekır yoksa duzgun bı ilaç ıle ılaçlayıp
sonradan hıcbır aygıt problemı cekmezmıyım lutfen acılen bana yardımcı olun
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19127 kez

Re: Airties WUS300 wireless adaptorumle ınternete gıremıyorum

Mesaj gönderen velociraptor »

öncelikle asagidakilerden uygun olanini indirip sisteminize bir kurun derim:
viewtopic.php?f=65&t=104678

eger updateler neticesi calismamaya devam ederse verdigi hatayi da yazin ve cözüm önerilerine devam edelim
JustKaan
Byte1
Byte1

ben soyle anlatayım
Airties 300 win7 uyumlu olmadıgı ıcın kurdugumda calıstıramadım ınternetcafe den win7 icin cikan driver ini indirip kurdum calıstırdım 1kere baglanabıldım ve o dedıgım 3 update den sora bırdaha baglanamadım sorun derken wireless adaptor hıcbır bağlantıyı gormuyor en son X işareti cıkıyor sora sorun gider e bastıgımda Wireless Adaptorumun yazılımının yada surucunun bozuklugu tarzı bırsey yazıyo
velociraptor yazdı:öncelikle asagidakilerden uygun olanini indirip sisteminize bir kurun derim:
viewtopic.php?f=65&t=104678

eger updateler neticesi calismamaya devam ederse verdigi hatayi da yazin ve cözüm önerilerine devam edelim
ustad pekı ben updatelerı de ınternet uzerınden yapabılmek ıstıyorum gereklı ilaç suanda varmı uygunmu yanı yapabılırmıyım yoksa boyle sız topluca verdıkce yuklemekmı mantıklı.

yasak kelimeleri kullanmayalım..modestus
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

sahsen ben olsam Microsofta güvenmem her cikan ilaci inceliyorlar ve birsonraki update de isteseler aninda bu ilaci etkisiz hale getirirler , benim yaptigim sekilde Updateleri nasil indirip exe yapacaginizi da anasayfada anlatacaktim , lakin 500 baslik calininca sayfadaki bilgileri de sildim vermeyi düsündügüm binlerce el degmemis bilgi de öylece kaldi , konumuza dönersek , updateleriniz kapali olsun derim , windows 7 ye uygun driver yoksa Vista icin cikmis olanini deneyin , o da yoksa yapacak birsey yok , fakat birkez baglanmis olmaniz , temiz bir kurulumdan sonra tekrar baglanabilecegi sinyalini veriyo . öncesinde bu yamalari denemenizi istememin sebebi , bir düzelme olup olmayacagini sinamakti
JustKaan
Byte1
Byte1

Ustad yok
denedigim asamaları soyle sıralayayım;
-Format atıp tekrar win7 kurdum
-Sora sizin onerdıgınız updateleri kurdum
-Ardından ilaç ledim
ve surucuyu win7 için onerileni yukledım ( http://www.zyxel.com/web/support_downlo ... 0418095338 )
ve usb adaptoru takıp calıstırdım fakat yok hıcbır turlu ne cevredeki wireless modemleri goruyor nede baglantı denemedıgım yol kalmadı
2. olarak dedıgım gıbı dıger eskı wireless adaptorum olan Airties WUS300 u taktım bırde onu yukledım
onda da cevredkı modemlerı goruyor fakat bır turlu baglantı saglıyamıyor
en sonunda xp yukledım suanda fakat win7 kullanmak için can atıyorum
zyxel ın sıtesinde calısıcagı yazıyor fakat ben boyle problemler yasıyorum napmalıyım bana yardımcı olun
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

ne yazikki butür driver sorunlarini birtek driver üreticelieri cözebilir
JustKaan
Byte1
Byte1

bu sorunlarımı zyxel e mail lesemmi acaba?
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

denemekte fayda var
JustKaan
Byte1
Byte1

Tamam ustad tesekkur ederım yardımlarından dolayı
Kullanıcı avatarı
serwo
Byte1
Byte1

Mesaj gönderen serwo »

sorunun windows 7 ile alakalı değil bi bakima.. windows 7 ilaç ile senin wus 300 ün alakasi yok.. windows 7 ilaç olayını anlatmiş üstad zaten.. senin sorunun wus 300..
önce olan wus driverinı kaldır. temizlensin arızalı driver.sonra cd sinden yada airties sitesinde wus300 driverını indir kur.
cihazi tak.sonrada aşağıdaki yönergelerle cihazi tanıtıcaksın.direk tanımaz.generic bluetooth filan die görür.

1- wus 300 ü aygit yöneticisinden bul.(generic bluetoot vs) sağa tıkla üzerinde ,sürücüyü güncelleştir dedikten sonra bilgisayarimda ara seçeneğini seç.
2-sonra yine bu seçenekten el alttaki seçeneği yani bilgisayarimdaki aygit surucusunu ben seçeyim kısmını seç.
3-uyumlu donanımlarda wus300 ü görebilmen lazim ki görülüo zaten :) ama olurda göremezsen disketi war bölümünü seç..orda wus 300 driverinin klasörünü göster (setup deilse)..yada cd sini göster. otomatik görücek dosyayı..

normal kurulumla windows 7 algilamio. kendin yerini göstermelisin sürücünün.sadece cd sindeki yada sitesinden indirdiğin sürücü dosyasi ile bunu görebilio. ( windows 7 32 bit)

64 bitler için sürücüsü yok.denedim biliorum..

beceremezsen tekrar yaz..daha detaylı anlatirim.
JustKaan
Byte1
Byte1

Dostum bu soyledıklerının hepsını yazmamıştım ama kelımesı kelımsıne yaptım olmadı :S
sezden
Bit
Bit

Mesaj gönderen sezden »

önce sitesinden en güncel driverı indir.. ingilizce versiyonu WUS300_7.2.2.45 türkçe versiyonu WUS300_7.2.2.43... zipli dosyayı aç... içerisindeki exe dosyasını çalıştır ve bu sırada wus 300 PC'ye takılı olmasın... kurulum bittikten sonra otomatik olarak yazılımı yüklemeye çalışabilir.. sen bunu kapat sonra aygıt yöneticisine git.. yanında sarı ünlem işareti olan ve sistem tarafından henüz tanımlanamamış olan wus 300'ünü bul... sağ tıkla update driver de...

aşağıdaki gibi bir pencere göreceksin.. Burada alttaki ikinci seçeneği seçiyoruz (Browse my computer for driver software).. yani sürücüyü kendim yüklicem diyorsun...
Resim

daha sonra alttaki pencerede gördüğün kısım ekrana gelicek oradanda bilgisayarında bir arama yapmıyorsun alttaki seçeneği seçiyorsun tekrardan (Let me pick from a list of device drivers on my computer)... no Turkish :)
Resim

daha sonra ekrana alttaki gibi bir pencere gelecek ama seninkinde airties wuss 300 driver gibi birşey yazıyor olması lazım.. burada benim ekranda işletim sistemi 64bit olduğu için benimkini yükleyemiyor.. ama 32bit işletim sisteminde sorunsuz çalışıyor... sen seninkini seçip next yada ileri diyorsun ve sürücü yükleniyor ve aygıt kullanıma hazır hale geliyor...
Resim

güle güle kullan....