Bilgisayar hızlı ama internet yawas çalışıyor!:(
- NetQurd
- Byte4
Bilgisayar hızlı ama internet yawas çalışıyor!:(
Arkadaslar bilgisayarımda 80 gb nin yarısı bos ve fazla programda yok fakat internetim yawas çalısıyor sorun nerden kaynaklanıyor sizce?:S
İsletim Sistemi Adı Microsoft Windows XP Professional
Sürüm 5.1.2600 Service Pack 2 Yapı 2600
Sistem Üreticisi INTEL_
Sistem Modeli D915GAV_
Sistem Türü X86-based PC
İslemci x86 Family 15 Model 4 Stepping 3 GenuineIntel ~3000 Mhz
Donanım Soyutlama Katmanı Sürüm = "5.1.2600.2180 (xpsp_sp2_rtm.040803-2158)"
özellikler kısaca böyle internet olarak ie 6.0 kullanıyom ve msn de çok yawas görüntülü konusmada kamera falan donuypr yardımlarınızı bekliorum:(
İsletim Sistemi Adı Microsoft Windows XP Professional
Sürüm 5.1.2600 Service Pack 2 Yapı 2600
Sistem Üreticisi INTEL_
Sistem Modeli D915GAV_
Sistem Türü X86-based PC
Donanım Soyutlama Katmanı Sürüm = "5.1.2600.2180 (xpsp_sp2_rtm.040803-2158)"
özellikler kısaca böyle internet olarak ie 6.0 kullanıyom ve msn de çok yawas görüntülü konusmada kamera falan donuypr yardımlarınızı bekliorum:(
- Mighty Mouse
- Kilobyte1
Bilgisayarınız yeterice hızlı sorunun bilgisayardan kaynaklanmadıgını sanıyorum.bunun bir sürü nedeni olabilir
-Modeminizde sorun olabilir
-Modeminizle bilgisayar arasında 90m den uzun ethernet kablosu kullanıyorsanız bu neden olabilir
-Bir ag balantısı ile baglantınızı paylasıyorsanız diger bilgisayarların download sırasında baglantı hızınız düsebilir
-Sisteminiz yeterince hızlı olmasına ragmen bilgisayarınızda baglantınızı yavaslatabilecek zararlı yazılımlar olabilir
aklıma gelenler bunlar arkadaslarım eminim ekleme yapacaklardır
-Modeminizle bilgisayar arasında 90m den uzun ethernet kablosu kullanıyorsanız bu neden olabilir
-Bir ag balantısı ile baglantınızı paylasıyorsanız diger bilgisayarların download sırasında baglantı hızınız düsebilir
-Sisteminiz yeterince hızlı olmasına ragmen bilgisayarınızda baglantınızı yavaslatabilecek zararlı yazılımlar olabilir
- Bekir 65
- Megabyte3
sende bi saglam antivirüs varsa,virüs veya spyware vb... senin pc`ne girmez.
ama belki format attin icin. sende saglam antivirüs yoksa,sana avast terchi ederim
Download:
kolay gelsin
ama belki format attin icin. sende saglam antivirüs yoksa,sana avast terchi ederim
Download:
Kod: Tümünü seç
http://www.programlar.org/download/avast.4.home-download.html
En son Bekir 65 tarafından 10 Mar 2007, 23:31 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
- Mighty Mouse
- Kilobyte1
- NetQurd
- Byte4
Sevgili "Mighty Mouse"Mighty Mouse yazdı:Bilgisayarınız yeterice hızlı sorunun bilgisayardan kaynaklanmadıgını sanıyorum.bunun bir sürü nedeni olabilir
-modemle bilgisayar arasındaki uzunluk 30cm:D
-adsl tek port kimseylen paylasmıyorum...
-Zararlı yazılımlar virüsler dısında (yane virüs varsa bilmiyorum..)bütün programlar lisanslı yane zararsız diye düsünüyorum...
-geriye modem kalıyor modem de ne sorun olabilrki kaç defa kaldırdım yeniden yükledim
Modem markası

Modem için kuıllandıgım program:Globersan Virata Dsl modem...
==??
- NetQurd
- Byte4
F-Secure kullanıyordum su ana kadar bi pisligini görmedim...Bekir 65 yazdı:sende bi saglam antivirüs varsa,virüs veya spyware vb... senin pc`ne girmez.
Download:kolay gelsinKod: Tümünü seç
http://www.programlar.org/download/avast.4.home-download.html
- daddy_cool
- Megabyte3
Bende sizin kullandıgınız anakartı kullanıyorum.Anakart Gerçekten çok saglmadır.Anakartta bisey olamaz.Diger arkadaslarında dedigi gibi bunun birçok nedeni olabilir.Önce yazılmdan baslamak gerekir nedenini aramayı.Eger yazılımdan olmadıgı anlasılırsa sorun o zaman Donanımsaldır.Yani Sorun eger donanımsalsa Herhangi bir donanımınız bozuk da olabilir.Veya Donanım çakısması vs. de olabilir.Bence siz bunun nedenini ilk olarak yazılımsal olarak arayın.1. Normal masaüstündeyken ve açık tüm programlar kapalıyken (F-secure'yi kapamayın Çünkü F-secure de yavaslatıyo olabilir) Görev yöneticisini bi açın bkalım.Orda islemci kullanımınız ne kadar diye + ordan bi de bakın bakalım Fazla RAM kullanan uygulama hangisi diye? YAni Belki bir zararlı program yemis olabilirsiniz ve donaımlarını da siz bilmeden kullanıo olabilir.Bunun yanında kaynaklarınızı kullanmayıp sadece internetinizi de kullanıyo olabilir.Tüm açık programları kapatıp internet trafiginizi de bi kontrol edin derim. Baslat-cmd-net stat yaparak.olabilir msla. Veya bunu yapan programalr da var.Bunlarla da bakabilirsizi.Yine hiç olmadıysa bir format atın derim ben son çare olarak.Eger formattan sonra da aynı sorunu yapıyosa bu sefer sorunu donanımlarınızda ararsınız...(son olarak da eger sisteminizde güvenlik duvarı kullanıyorsanız bunu kapatmanızı öneririm.eger F-Secure'nin güvenlik duvarı varsa bunu da kapatın ve bi de öyle dneyin derim)
- daddy_cool
- Megabyte3
- NetQurd
- Byte4
- daddy_cool
- Megabyte3
olabilir.Sonuçlar dediklerine göre biraz otarafa dogru gidiyo...Ama Tam olarak Yani Sorunun %100 Donanımsal oldugunu anlamak için bi format gereklidir.Yani suan sorun donaımsal gibi görünüyo belki de öyle fakat Bundan %100 tamamen emin olmak için Bir format atıp tekrar denemek gerekir.Belki Bilgisayarında Yanlıs Driver yüklü olabilir.Bu da bi ihtimal.Bazen bu da olabiliyo.Yanlıs bi driver yüklü olunca bu tür sorunlarda yapabiliyo.Peki ne zaman oldu yani durup dururken birden bire mi oldu bu sorun?
- daddy_cool
- Megabyte3
Birden bire yavasladıysa Muhtemelen yazılımla ilgili bir sorundur.Sana önerim.Eger virus taraması ve spyware taması yaptın ve bisey bulamadıysan. Hiç ugrasma derim.Al bütün yedeklerini ve at bir format.Sonrasında tahminice yani büyük ihtimalle bilgisayarın düzelecektir.(Bu arada Format atarken Tam format at.Yani HDD deki bilgileri silerken Çabuk olarak degilde yavas olarak sil.Böylece daha saglam bir format atmıs olursun makineye) Çünkü makinenin birden bire yavaslaması, Bilmem bana donanımsal bir sorun olarak pek gelmedi.Bu yüzden dediklerimi yapmanı öneneririm...