Acronis, Secure Zone, Partition ve olasi sorunlar

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
yasarcik
Byte3
Byte3

Acronis, Secure Zone, Partition ve olasi sorunlar

Mesaj gönderen yasarcik »

Arkadaslar lütfen Acronis kullanıyorsanız ve Secure Zone özelligi açıksa asla partitionlarla ugrasmayın. Güvenlik en önde gelir diyerek acronis kurdum ve yedekleme islemini Secure Zone üzerine yaptım. (Secure Zone acronis tarafından olusturulan ve diger programlar ile girilmesi engellenen bir partition). Pardus kurmak istiyordum ancak hiç bir partition bölümleme programının çalısmadıgını gördüm. Yaklasık 1 saat ugrasıp yedekler için kullandıgım 60 Gb lik disk bölümünü uçurmayı basardıktan sonra vazgeçtim. Secure Zone bölümünü kaldırdıgımda ise tüm partition bölümleme programlarının karın agrısının geçtigini farkettim. Bu yüzden acronis ve secure zone kullanıyorsanız asla partititon islerine girmeyin.

Son bir uyarı eger diskiniz ntfs ise kıyıda kösede bir 4-5 GB lik kısmı Fat32 bölümü olarak bırakın. Dvd'ye almadıgım yedekleri kurtarmak için elimdeki tüm programları hatta Hiren's Boot Cd'nin tüm programlarını kullandım. Ancak nedense ntfs-fat32 okuyucularını kullanmama ragmen veri kurtarma programları ntsf'li disklerde verimsiz oldular. Diski okuyabildiler ancak kurtarılan verileri yeniden ntfs disk üzerine yazamadılar. Daha sonra yaptıgım veri kurtarma tatbikatlarında da kurtarma islemleri sırasında dos altında ntfs okuyan programlar verimsiz oldu ve olusturdugum fat32 partition ntsf'li partitiondan silinen dosyaları devralarak verilerimi kurtardı.
En son yasarcik tarafından 08 Mar 2007, 01:02 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 11277 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Bilgilendirme icin tesekürler , cok kisinin isine yarayacagina eminim