Ücretsiz güvenlik

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Bekir 65
Megabyte3
Megabyte3

Ücretsiz güvenlik

Mesaj gönderen Bekir 65 »

McAfee'den ücretsiz koruma

McAfee, İnternet'teki zararlı içeriklerden etkilenmemeniz için Site Advisor'u ücretsiz sunuyor.

Resim

Site Advisor isminden de anlasıldıgı gibi aslında bir Internet danısmanı. Internette sörf yapan kullanıcıları zararlı içerikli sitelere karsı, sitede dolasmaya baslamadan önce uyarıyor. McAfee Site Advisor, McAfee adresinden ücretsiz olarak temin edilebiliyor.

Intellect'in Türkiye dagıtıcısı oldugu Mcafee, Site Advisor ile Internet'te sörf yapanları zararlı içeriklerden koruyor. Site Advisor, birnevi Internet danısmanı olarak görev yapıyor. Amacı web üzerindeki herseyi Site Advisor yazılımı ile test edip raporlayarak kullanıcıların çevrimiçi güvenligini saglamak.

Site Advisor Internet'te var olan hakaret edici içerigi degil, güvenlik emniyet ve çevrimiçi rahatsızlıklar için test ediyor. Bunu yaparken de 3 güvenlik derecesi kullanıyor. Yesil, kırmızı ve sarı güvenlik dereceleri ile son kullanıcıya o sitenin güvenilir olup olmadıgı konusunda bilgi veriyor. Renklerin anlamı ise yesil iyi ve güvenli, kırmızı güvenilir olmayan anlamında.

McAfee site denetimleri ile ilgili özellikle su konunun altını çiziyor; "Olası hakaret edici içerigi degil, güvenlik, emniyet ve çevrimiçi rahatsızlıklar için test ediyoruz. Bu nedenle lütfen 'yesil' güvenlik derecelendirmelerimizi bir Web sitesinin belirli içerigi veya genel konusunu onaylama ya da Web sitesinin genel kalite derecelendirmesi olarak yorumlamayın. Güvenlik derecelendirmelerimiz ve önerilerimiz belgelenen test sonuçlarımızı temel alan yönergelerdir, ancak bir web sitesinde gezindiginiz, bir dosyayı karsıdan yüklediginiz veya çevrimiçi olarak kayıt bilgileri verdiginiz her durumda neler olacagının garantisi verilemez."

Site Advisor ile ilgili daha genis bilgiye Türkçe olarak http://www.siteadvisor.com adresinden ulasabilir, programı ücretsiz olarak edinebilirsiniz.

kolay gelsin :)
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 12466 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Avast Home edition (ki benim tercihimdir) un ücretsiz oldugunu biliyormusunuz , kaydolun ve 1 yillik ürün anahtarinizi alin ,ve her yil yeni anahtariniz gelsin ;)
( Not: sanirim Pc imdeki tek legal yazilim )
Kullanıcı avatarı
Bekir 65
Megabyte3
Megabyte3

bende Avast kullaniyorum ama daha önce nod 32 kulllandim ama nod´da update istiyordu,ama cok gec yapmaya caslisdim, ama olmadi,onun icin avast yaptim :D
ibanez
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen ibanez »

Ben avast'ın home versiyonunu 1 ay kadar kullandıktan sonra Nod32 2.7'yi yükledim tabiki ilaçleyerek. Sistemi tamamen tarattım hiç bir sey bulamadı. Evet Nod32 daha az hafıza yiyor fakat yasal olarak avastı kullanmayı tercih ederim. Bir de Sygate firewall kullanıyorum çok memnunum. İçerden dısarıdan ne olursa hepsini haber veriyor. Tavsiye derim.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

@ibanez: Tebrikler Her ikiside Mükemmel secimler :D
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen daddy_cool »

ibanez yazdı:Ben avast'ın home versiyonunu 1 ay kadar kullandıktan sonra Nod32 2.7'yi yükledim tabiki ilaçleyerek. Sistemi tamamen tarattım hiç bir sey bulamadı. Evet Nod32 daha az hafıza yiyor fakat yasal olarak avastı kullanmayı tercih ederim. Bir de Sygate firewall kullanıyorum çok memnunum. İçerden dısarıdan ne olursa hepsini haber veriyor. Tavsiye derim.
Peki İsrarla Avast'ı kullanmanın sebebi nedir?Bence NOD32 Avast'tan daha iyidir.+ Bunun yanında Sistem kaynaklarını da daha az kullanıyo...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Ben Pc min en az rahatsizlik duydugu Antivirüsü kullanirim , ayrica update leri en sorunsuz olani , yeni sürümlerini bilemem ama O NOD32 nin en son kullandigim sürümü gerek tarama gerek update ler yönünden tam bir iskence idi (en son 6-8 ay önce denemistim yanilmiyorsam)
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen daddy_cool »

ewet adminim haklısınız o zamana kadar iskenceydi.Fakat smidi ise bu kadar rahat update yapan Antivirus görmedim.Çok rahat update yapmak.Ben hiçbiseye ellemiyorum.O kendi update yapıyo ve bana sadece İmza sürümünüz iste su sürüme yükseltilmistir diyo.Bu kadar basit update yapması da.Hemde sana bunu saatin yanında bir baloncukla söylüyo...
ibanez
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen ibanez »

Israrla Avast'ı kullanmamın nedeni tabiki yasal olması, NOD32'nin avasttan iyi oldugu dogru ancak sanırım bu biraz da programlara ısınma isi.Ben Nod32'ye ısınamadım, ayrıca dedigim gibi avastın korudugu bilgisayarda da ekstra bir sey bulamadı. Sanırım benim interneti kullanma seklim ile avastın yakalama gücü uyusuyor. Umarım basıma bir sey gelmez, gelirse de ghost 10 kurulu :)
Umarım açıklayıcı bir cevap verebilmisimdir. Saygılarımla.
Kullanıcı avatarı
Bekir 65
Megabyte3
Megabyte3

neyse yaw bizim ne antivirüs kullandimizi önemli degil. Yeter ki antivirüs olsun :D :D
kemistiri
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen kemistiri »

herkesin antivirüsü kendine :)