Veri Yürütme Engellemesi (DEP) Sorunu (Cözüldü)
-
- Byte2
Elimde xp cd side mevcut, benim o dedigim iki cd laptopun içindeki recovery dosyasının yedeklenmis halleri yani bir nevi ghost gibi bisey ben normal bir xp cdsinden format atmayı biliyorum ama böle recovery dosyalarıyla laptopa format atmayı bilmiyodum ama biraz arastırdım zaten harddiskteki recovery dosyasıyla çok rahat xp kuruluyomus laptop açılırken f11 e basınca tamamen türkçe bir menü sizi yönlendiriyor bazı temel programlar ve tüm sürücüler yüklenip laptopu ilk alındıgı zamana döndürüyomus son çare bunu yapıp sonrasında kendime göre programları ekleyip kaldırırım artık
Birde bu sorunla ilgili son olarak codecleri silip yeniden yüklemeyi deniycem çünkü film divx film oldugu için bi ihtimal bu codecler yüzünden sorun çıkartıyor olabilir baska bir yerde biri avi dosyalarını açamamıs sonrasında codec tweak tool diye bir program kurup tarama yapmıs iki dosyada hata bulmus onları silmis düzelmis falan bende bunu bir deniycem bakalım bu sekilde bir codec tweak tool programı bilen varmı
Birde bu sorunla ilgili son olarak codecleri silip yeniden yüklemeyi deniycem çünkü film divx film oldugu için bi ihtimal bu codecler yüzünden sorun çıkartıyor olabilir baska bir yerde biri avi dosyalarını açamamıs sonrasında codec tweak tool diye bir program kurup tarama yapmıs iki dosyada hata bulmus onları silmis düzelmis falan bende bunu bir deniycem bakalım bu sekilde bir codec tweak tool programı bilen varmı
En son magicstigvolki tarafından 08 Mar 2007, 19:45 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- velociraptor
- Yottabyte4
- Teşekkür etti: 9985 kez
-
- Byte2
-
- Byte2
Hocam en sonunda zafer senin =) tam olarak dedigin gibiymis media player classici sildim ve sorunlar düzeldi tüm sorun codeclerdenmis =) valla hersey için çok saolun
Bu arada yaptıgımız seylerden olabilir makinede ekran koruyucu ayarlı olmamasına ragmen ekran koruyucu devreye giriyor enter tusuna basıncada sifre ekranı çıkıyor bu su bakımdan kötü oluyor evde yokken emule downlad yapıyor ve bu sekilde ekran koruyucu devreye girince bütün downloadlarım duruor koca gün bosa gidiyor =) bide bunu hallettikmi hiç sorunum kalmıycak sayenizde
Bu arada yaptıgımız seylerden olabilir makinede ekran koruyucu ayarlı olmamasına ragmen ekran koruyucu devreye giriyor enter tusuna basıncada sifre ekranı çıkıyor bu su bakımdan kötü oluyor evde yokken emule downlad yapıyor ve bu sekilde ekran koruyucu devreye girince bütün downloadlarım duruor koca gün bosa gidiyor =) bide bunu hallettikmi hiç sorunum kalmıycak sayenizde
- burak_dalkir
- Gigabyte2
- İletişim:
-
- Byte2
- velociraptor
- Yottabyte4
--------------- Asagidakini kopyala -------------------------
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop]
"ScreenSaveActive"="0"
--------------- Yukaridakini kopyala -------------------------
üstteki ayari bir deneyelim , üstteki mavi ile olan kismi notepad e yapistirip uzantisini .reg yapalim sonrasinda cift tiklayip cikan uyariya ok diyelim ve pc yi kapatip acalim.
Egerki üstteki ise yaramadiysa :
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Windows\Control Panel\
Desktop]
üstteki anahtara gidelim ve yeni bir DWORD degeri olusturalim Asagida :
"ScreenSaveActive"="0" ve degerini sifir olarak verelim
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop]
"ScreenSaveActive"="0"
--------------- Yukaridakini kopyala -------------------------
üstteki ayari bir deneyelim , üstteki mavi ile olan kismi notepad e yapistirip uzantisini .reg yapalim sonrasinda cift tiklayip cikan uyariya ok diyelim ve pc yi kapatip acalim.
Egerki üstteki ise yaramadiysa :
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Windows\Control Panel\
Desktop]
üstteki anahtara gidelim ve yeni bir DWORD degeri olusturalim Asagida :
"ScreenSaveActive"="0" ve degerini sifir olarak verelim
-
- Byte2
- velociraptor
- Yottabyte4
Kod: Tümünü seç
http://kempele.fi/~skyostil/etc/disable-screensaver.exe
-
- Byte2
Pardon ama ben sanırım yanlıs yönlendiriyorum çünkü bu ekran koruyucu degilde aptopun kendi kendini bekleme moduna alması gibi bisey olablr çünkü bu sekildeyken sol üstteki power tusunun ve sol alttaki power ısıgının mavi renkleri yanıp sönüyo ve sadece enter tusuna basıldıgı zaman tekrar açılıyor bilgisayar ?
-
- Byte2
- velociraptor
- Yottabyte4
-
- Byte2