Blog Kurmak

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
lord_leo
Megabyte3
Megabyte3

Re: Blog Kurmak

Mesaj gönderen lord_leo »

velociraptor yazdı: 21 Oca 2021, 19:01 Arada tema değişikliği şart , eline sağlık , umarım hatayı halledersin
Muhabbet uzadı ama google amca iyi hoşta kardeşim güncelleme yapmadan bir test yap sonra uygula.
blogger api yi günceliyorlarmış, tam değişiklik ona denk geldi, mobil uyumsuz hataları , diyorum nerede yanlış acaba bulamadıkça bezdim. sonra serch consol hatalı diyorun testler normal.

Neyse google forumdan bir kaç kişi daha aynı sorunu yaşamaya başladığını çözüm aramışlar,
sonun da yönetici açıklama yaptıda bekliyoruz.

ISO 8601 güncellenmiş. Bekliyoruz düzelmesini.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Mesaj gönderen shampuan »

Çocuklar bıktım usandım.

Editör gerçekten berbat, bugün emin oldum. Bu tesbiti yapmak konusunda, kusura bakmayın, sizden daha iyi olduğuma kani oldum.

Şimdi şöyle bir durum var, eski bir klavyeyle yazıyorum, tuşlar sıkıntılı, basarken takılıyor, bir yere sürtüp "gırrrç" yapıyor basmıyor. İyi de kardeşim o senin sorunun diyebilirsiniz. Hayır sorun değil bu. Daha doğrusu ben bunu sorun yapmıyorum. Corona nedeniyle zaten sınırlı olan alış-verişimi tamamen bitirdiğimden şu anda klavye neyin almayacağım.

Sorun bu değil.

Klavyemdeki sorunun yazma hızıma sekte vurmasının dışında blogger'in editörü inanılmaz kötü. Bakın, bugün bu yazıyı 7 defa editledim:

Resim

Yazıda iki yerde gereksiz boşluk, bir yerde de ENTER ile bölünme var. Bu hatalar, ben editördeyken görünmüyor. Düzeltiyorum, titizce işliyorum, yayınlandıktan sonra ortaya çıkıyor. Her düzeltmede başka bir yerden bir maraza patlak veriyor.

Sayfanın "yazım aşaması" gerçekten amelelik. Bir resim atıyorum, resmin yerleştirilmesi bir sorun. Resmin etrafındaki yazıların düzgün oturması bir sorun. Anlatamam, anlatmaya mecalim yok. Tümünü seç diyorum, tüm metin resimlerle bir seçiliyor, metin biçimlendirme'den "iki yana yasla" diyorum yaslamıyor, hala bazı paragraflar dağınık. Tek tek, enter ile oluşturduğum tüm paragrafları elle seçip, o saçma, erişimi yanlış yerde ve erişip iş bittikten sonra kendiliğinden kapanmayan menüdeki "iki yana yasla" butonuna basmak, cidden beni benden alıyor. İki yana yasla gibi temel paragraf ayarları hemen bold, italic.. gibi ayarların yanında olur orada değil!

Resim ekliyorum metnin(sayfanın) en sonuna. Gidiyor ortalarda, hiç alakasız bir yere yerleşiyor. Sürüklenmiyor. Siliyorum. Ama bu defa yazının biçimi bozuluyor, paragraf oluşturuyor. Ortada tuhaf, basınca bir link aktif etme menüsü şeklinde bir şey çıkıyor. Geri al fonksiyonu yazıyı değil teeeeee işin en başında yazdığım konu başlığını geri alıyor. Resim eklemek, paragraf sitilini bozuyor ve düzeltmek inanılmaz zor. Mümkün ama zor.

Şu an aklıma gelmeyen, hatırlanması, anlatılması çok zor bir sürü sıkıntısı var.

Şimdi belki beni ukala, böyle gıcık görüp, neden daha iyisini yapmıyorsun gibi bir yaklaşımla tepki verebilirsiniz.

Vermeyin!

Yazılım bilsem inanın BİN! kat daha iyisini yaparım. GUI konusunda kendimi sanatçı gibi değilse de iyi bir yerde görüyorum. Endütriyel bazı tasarımlar yapıyorum. Bu nedenle bazı yanlışları çok çabuk tesbit edebiliyorum. Nerde geri zekalı, yeteneksiz varsa internet ortamının canalıcı yazılımından sorumlu. İnanamıyorum!..

Yani bana blogger blogger dediniz ama inanın böyle bir durum olduğunu bilseydim, blogdan en başında vazgeçerdim. Ben şu yazıyı yazarken harcadığım zamana 5 tane makale sığdırabilirim!
https://ceryanlidevreler.blogspot.com/2 ... vresi.html
Ama bakın sabahın köründe neyle uğraşıyorum...

Aşağıda verdiğim site, Türkiye çapında çok yaygın kullanılan, önemli bir site:
https://hizliresim.com/

Sizce de tasarım biraz kötü değil mi? Seçilen renkten ikonlara kadar yani... Ne bileyim, tamam ben bu işin uzmanı değilim ama, bir Allah'ın kulu da gidip bu adamları uyarmıyor mu? Kendi içlerinden birisi "abi burda bir terslik yok mu?" demiyor mu?

Google drive'ı ele alalım. Son derece kullanışlı. Ama yıl kaç olmuş kardeşim, hala bir video oynatılamıyor, ses açılamıyor, bir rarı açıyorsun içindeki dosyayı açmıyor; dahili editörü yok. Program bağla özellikleri bir dıtıma yaramıyor.

Bu kadar mı sandınız?

Ehehe! Güldürdünüz.

Bir dosya paylaşacağım. Sağ-tık paylaş deyip işi bitirmem gerek. Yooooook öyle olmaz! Sağtık paylaş menüsü uzuuuun uzun düşünerek açılıyor. Dur acele etme çünkü aşağıda herkesle paylaşıp paylaşmayacağını belirleyecek bir seçenek var, dikkat etmezsen bir daha uğraşırsın, sana paylaşım izni gönderdik diye geri bildirimler alırsın. O menünün açılıp, doğru seçeneği işlemesi ve sana bağlantıyı vermesi, yoğun çalışan insan için zaman kaybıdır. Nasılsa bu sabah dosya yüklerken o menüyü değiştirdiklerini, varsayılan olarak linke erişen herkes'in difolt hale geldiğini gördüm. Efferüm, bu da bi başarı...

Bakın burası da aramızdan birinin kendi sitesi:
https://www.ceofix.com/

Belki kendisini ifşa etmemi istemeyebileceği için, kim olduğunu yazmayacağım. Site tertemiz. Logo, logo rengine uyumlu tondaki menü kuşağı çok hoş ve yakışklı durmakla beraber, aranan her kategori düzgün yerleştirilmiş. Konu başlıkları ile resimler zaman zaman uyuşmasa da, kısaca toplam işe bakıldığında ortada cillop gibi bir site var. Biz buna "güzel iş" diyoruz.

Editöre dönecek olursak, blogger oldukça eski sayılabilecek bir platform. Şu yılda hala bu kadar berbat bir durumda olması, sahiplerinin nasıl bir anlayışa (en azından bu işle ilgili doğru kişiler olmadıklarını anlıyoruz) oldukları hakkında çok net bir bilgi veriyor.

Evet, sonuç. Klavyem beni uyuz ediyor. Bir yazıyı yazmak bu klavyeyle zor. Depomda bir tane daha olacaktı birazdan ona bakacağım... Neyse, bloggerin yazı editörünü gördükten sonra, canım, sevgilim diye okşuyorum şu anda klavyemi... Linkteki yazıma gelince, artık editlemeyeceğim, bıktım. Planımda 4-5 sayfa eklemek vardı, yapamadım. Bezdim.

İyi çalışmalar...
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

:?:

Sabahın köründe (3.50gibi) saçma bir rüyayla uyandım. Boş kalmayayım, blog'a yazı ekleyeyim dedim. Bir de bu durumlar olunca öfke patlaması yaşadım.

Yukarıda yazdıklarımı şimdi sakin kafayla tekrar gözden geçirince, okuyanın yanlış anlayacağı ifadeler kullanmışım, yeni uyandım.

Özür dilerim.

Laflarım sizde değil. Nankörlük etmiyorum. Ben yardım istedim, siz de yol gösterdiniz, teşekkürler. Yine önerilerinizi sürdürün.

Ama şu konuda sabitim: Blogger gerçekten berbat! :x
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19102 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Örnekteki site wordpress alt yapısı ile ücretsiz bir tema kullanıyor, lakin yıllık domain gideri Hosting ücreti gibi masrafları var , Blogger ücretsiz ve sunduğu server birçok shared hosttan 10 gömlek üstün lakin elbette olumsuz yönleri çok.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Ben biraz takılayım da hostu mostu halledicem. Daha bu işlerden anlamıyorum hırs yaparsam ilerletirim. EDA bilmiyordum bir zamanlar. İnsanlara yalvarıyordum. Nalet nalet tavırlarla karşılaşınca hırs yaptım, öğrendim. Şimdi kendi bloğumda kendi seçtiğim EDA ile kendi devremi istediğim gibi çizip kendi kendime paylaşıyorum. Az sabır. Güzel olacak bence.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19102 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Aynen öyle
Kullanıcı avatarı
trasmus
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen trasmus »

@shampuan Kurşun-asit aküye 16Volt gerilim 700mA akım mı uyguluyorsun?
Kullanıcı avatarı
lord_leo
Megabyte3
Megabyte3

Ama şu konuda sabitim: Blogger gerçekten berbat! :x
Daha öncede dediğim gibi hepsinin eksi yönü çok fazla.

Daha önce dedim mi hatırlamıyorum, hepsini dene kendine uyan ile devam et. Ama bazı platformlarda para harcamadan bir şeyleri yapman zor.

Blogger konusunda ne istersen yapabilir , sevmediğin yönleri değiştirebilirsin. Mesala paneli sevmedin, değiştir, temayı sevmedin, değiştir. yükleme yolunu sevmedin vs. vs. hepsini kendine göre değiştirebilirsin.

Bunlar sadece birer altyapı sağlayıcısı. Yani sana boş kağıt veriyorlar sen ne istersen o kağıda resim çiziyorsun gibi düşün.

Şunun farkındayın kodlama bilmediğinden mevcut yapıyı değiştiremiyorsun, mevcut yapıda hiç kullanıcı dostu değil.
Evet bencede öyle.

Şimdi senin bilgin az olduğundan fikrin çok olur. Diğer platformlarıda dene biraz bilgin biriksin sonra şunu anlayacaksın "hepsi aynı"

Bu benim 10 yılın üstünde tüm altyapılarada az çok uğraşmam sonucu geldiğim nokta. Aslında benim değil tanıdığım bir çok webmaster aynı yere geldi.

Ekleme: Birde sadece bir platformu bilip en iyisi o zanneden var , hepsinde bir seviye geçecek kadar bilme lazım karşılaştırma yapmadan önce.
Kullanıcı avatarı
lord_leo
Megabyte3
Megabyte3

https://www.webkenti.net/2014/11/wordpr ... ger-m.html

Ayrıca daha basit bir yapı istiyorsan google sities veya tumblr de kullanabilirsin.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

trasmus yazdı: 25 Oca 2021, 04:43 @shampuan Kurşun-asit aküye 16Volt gerilim 700mA akım mı uyguluyorsun?
Merhaba @trasmus,
UPS aküsü olayını örnek olarak verdim. Bu aküler 12V - 7Ah (Oniki volt, yedi amper-saat kapasite, bilmeyenler de okumuş oldu.)
Bu aküyü maksimum şarj geriliminin üzerinde bir gerilim, 7Ah kapasitesinin onda biri yani 0,7A (700mA) şarj akımıyla şarj edersek, buna "Normal Şarj" Deniyor...

Anlamadılar :-D Blog içinde geçen bir konuyu soruyor, ben de yanıtlıyorum.

Bu aküyü 1A ile de şarj edebilirsin.
Üzerindeki etikette aksi belirtilmemişse 2A ile de.
Kurşun-Asit derken sulu aküyü kastetmedim, neticede jel aküler de asitli.

Bir akünün tam dolu hali ya da "doldu-şarj tamam" gerilimi jel akülerde 14.4V , Sulu akülerde ise 15,6V civarıdır.
Bu seviyeye kadar aküyü tırmandırabilmek için kaynak geriliminin bu değerlerin çok üzerinde olması gerekir.
12V bir aküyü 18V kaynağına da, 24V kaynağına da,... hatta 220V kaynağına da bağlayabilirsin; Akımı düşürmek şartıyla.

* * *
@lord_leo,
Teşekkür ederim şimdi anladım.
Hiç şikayet etmeden paşa paşa konu yazayım ben.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

trasmus yazdı: 25 Oca 2021, 04:43 @shampuan Kurşun-asit aküye 16Volt gerilim 700mA akım mı uyguluyorsun?
Tekrar merhaba, konunun dışına çıktık ama... bir önceki mesajımda yazmıştım, şurada konu açtım:
https://ceryanlidevreler.blogspot.com/2 ... vresi.html
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 399 kez

Mesaj gönderen esatiz »

Tekrar görmüşken söyleyeyim. Shampuan hocam ceryanlı devreler güzel isim aslında. Fakat biraz uzun veya iki kelime olduğu için uzun gözüküyor. Tek kelimelik yine Türkçe ve cerYan ile ilgili bir kelime bulsanız daha iyi olur.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Teşekkürler.
Ceryan ile, elektronik teknolojisi ile ilgili tüm ideal isimler önceden kullanılmış.
Ben ismi bulurken, biraz espiri (zaten yazım şekli de yanlış; cereyan olacak) biraz da eskilerin deyişini kullanmak istedim. Önceki mesajlarda belirtmiştim.
Bir şeyler yaparız...
O değil de, okunma sayısı SIFIR lan?.. Tamam başlar başlamaz yüksek ilgi beklemiyordum ama SIFIR nedir abi?
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 399 kez

Mesaj gönderen esatiz »

shampuan yazdı: 25 Oca 2021, 18:03 Ben ismi bulurken, biraz espiri (zaten yazım şekli de yanlış; cereyan olacak) biraz da eskilerin deyişini kullanmak istedim. Önceki mesajlarda belirtmiştim.
Evet mesajı görüp cevap verememiştim
shampuan yazdı: 25 Oca 2021, 18:03 O değil de, okunma sayısı SIFIR lan?.. Tamam başlar başlamaz yüksek ilgi beklemiyordum ama SIFIR nedir abi?
:-D :-D Son birkaç gündür hiç girmiyorum blogUnuza :-D Herhangi bir yazıya tıklayınca 1 okunma mı sayılıyor?
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Evet. Hatta yazdıktan sonra sıfır görüyorum, kontrol amaçlı açarsam benimkini de sayıyor.