Gerçekten de ben bile bu kadar özelleştirme yapamazdım.Adam resmen Windows'un içinde ne varsa ayıklıyor.Resmen MS-Cabinet Programı gibi....!!!
Burak Tweak (Kendi Kullandığım Registry Derlemem)
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2742 kez
Re: Burak Tweak (Kendi Kullandığım Registry Derlemem)
- burak35
- Zettabyte4

- Teşekkür etti: 10587 kez
Herkese teşekkürler. Burak Tweak güncellendi.
Windows başlangıç sesini aç / kapa yapan reg kayıtları diğer kaynaklara eklendi.
Tablet moda geçme engellendi. Tablet moda geçmeyi engelleyen 3 reg kaydıda eklendi.
Windows ink çalışma alanı düğmesi kapatıldı.
Windows ink çalışma alanı düğmesini açıp / kapatan reg kayıtlarıda eklendi. (Görev çubuğunda sağ alt tarafta bulunur).
Disketle ilgili 2 hizmet kapatıldı. Disket sürücüsü ve Disket sürücü kontrolcüsü.
Disket sürücüsünü ve disket sürücü kontrolcüsünü açıp / kapatan reg kayıtlarıda eklendi.
Not ; disket sürücüsü windows 10 un 1507 sürümünden 22H2 sürümüne kadar tüm sürümlerde bulunuyormuş.
Bende geçen gün tesadüfen farkettim. Ve sinirlenip kapattım.
Ayrıntılar için bakınız;
https://batcmd.com/windows/10/services/fdc/
https://batcmd.com/windows/10/services/flpydisk/
Son olarak indirme linkleri yenilendi. 3 Yeni indirme linkide konunun başına eklendi.
Bu sayede burak tweak in bir windowsta yaptığı değişiklik sayısı toplamda 341 den 347 ye çıkmış oldu.
Umarım kullanacak olan herkesin işine yarar. İyi geceler.
Windows başlangıç sesini aç / kapa yapan reg kayıtları diğer kaynaklara eklendi.
Tablet moda geçme engellendi. Tablet moda geçmeyi engelleyen 3 reg kaydıda eklendi.
Windows ink çalışma alanı düğmesi kapatıldı.
Windows ink çalışma alanı düğmesini açıp / kapatan reg kayıtlarıda eklendi. (Görev çubuğunda sağ alt tarafta bulunur).
Disketle ilgili 2 hizmet kapatıldı. Disket sürücüsü ve Disket sürücü kontrolcüsü.
Disket sürücüsünü ve disket sürücü kontrolcüsünü açıp / kapatan reg kayıtlarıda eklendi.
Not ; disket sürücüsü windows 10 un 1507 sürümünden 22H2 sürümüne kadar tüm sürümlerde bulunuyormuş.
Bende geçen gün tesadüfen farkettim. Ve sinirlenip kapattım.
Ayrıntılar için bakınız;
https://batcmd.com/windows/10/services/fdc/
https://batcmd.com/windows/10/services/flpydisk/
Son olarak indirme linkleri yenilendi. 3 Yeni indirme linkide konunun başına eklendi.
Bu sayede burak tweak in bir windowsta yaptığı değişiklik sayısı toplamda 341 den 347 ye çıkmış oldu.
Umarım kullanacak olan herkesin işine yarar. İyi geceler.
- Kayserilifatih
- Exabyte1

- Teşekkür etti: 973 kez
Disket ayarlarını ben iso dosyasından kapatıyorum zaten iso dosyasında bu disket ayarları manuel olarak geliyor otomatik ayarda olmadığı için çok fazla sorun yaratacağını düşünmüyorum. Bazı servisler var önyüklemede başlıyor onları kapatırsak bilgisayar rahat ediyor mesela Windows Defender'in servisleri hep önyüklemede başlıyor bunları kapatmak sistemin belirgin şekilde hızlı önyüklenmesini sağlıyor ve sistemi belirgin şekilde hızlandırıyor. Neden böyle gereksiz hizmetleri önyüklemeye koyarlar da sistem açıldıktan sonra başlatmazlar da sistemin yavaşlamasına sebep olurlar bilemiyorum.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 21333 kez
Kendi ülkelerine tuvalet yapamayan adamlardan Wİndows kodlamalarını beklememek gerek.
- burak35
- Zettabyte4

Herkese merhaba. Burak Tweak güncellendi.
Cortana kapatıldı. Cortanayı açan / kapatan reg kayıtları burak tweak e eklendi.
Cortananın sürekli çalışması, internette arama yapması, konum bilgilerine erişmesi Ve web sonuçlarını göstermesi kapatıldı.
Bildirimler kapatıldı. Bildirimleri açan / kapatan reg kayıtlarıda burak tweak e eklendi.
Canlı kutucuk bildirimleri, bildirimlerin başka cihazlara yansıtılması, Bulut bildirimleri,
Uygulamalardan gelen açılır pencere bildirimleri, kilit ekranı bildirimleri Ve başlangıçta çalışan bildirimlerde kapatıldı.
Son yapılan değişiklerle Burak Tweak in sistemde yaptığı değişiklik sayısı 347 den 359 a yükseldi.
Burak Tweak için indirme linkleride güncellendi. 3 yeni indirme linkide konuya eklendi.
Kullanacak olan herkesin umarım işine yarar. Herkese iyi günler dilerim.
Cortana kapatıldı. Cortanayı açan / kapatan reg kayıtları burak tweak e eklendi.
Cortananın sürekli çalışması, internette arama yapması, konum bilgilerine erişmesi Ve web sonuçlarını göstermesi kapatıldı.
Bildirimler kapatıldı. Bildirimleri açan / kapatan reg kayıtlarıda burak tweak e eklendi.
Canlı kutucuk bildirimleri, bildirimlerin başka cihazlara yansıtılması, Bulut bildirimleri,
Uygulamalardan gelen açılır pencere bildirimleri, kilit ekranı bildirimleri Ve başlangıçta çalışan bildirimlerde kapatıldı.
Son yapılan değişiklerle Burak Tweak in sistemde yaptığı değişiklik sayısı 347 den 359 a yükseldi.
Burak Tweak için indirme linkleride güncellendi. 3 yeni indirme linkide konuya eklendi.
Kullanacak olan herkesin umarım işine yarar. Herkese iyi günler dilerim.
- velociraptor
- Yottabyte4

- burak35
- Zettabyte4

Teşekkürler. Burak Tweak kusursuza yakın bir çalışma oldu bence. Umarım uzun yıllar kullanırız.
Şaka maka tarih yazdım resmen.
Ayrıca windows 10 da programlardan kalkan simgesini kaldıran tweak te burak tweake eklendi.
Ayrıntılar aşağıdaki linkte. Umarım herkesin işine yarar.
viewtopic.php?t=227750
Şaka maka tarih yazdım resmen.
Ayrıca windows 10 da programlardan kalkan simgesini kaldıran tweak te burak tweake eklendi.
Ayrıntılar aşağıdaki linkte. Umarım herkesin işine yarar.
viewtopic.php?t=227750
- burak35
- Zettabyte4

Windows 10 pro 1709 64 bit sistemimde ram kullanımı bugün 921 mb a düştü.
Bu bugüne kadar windows 10 da gördüğüm en düşük ram kullanımıydı.
Tabi bu gelişmede en büyük pay sahibi bana göre yine Burak Tweak tir.
Kullanalım kullandırtalım. Mis gibi tertemiz sapsade windows arayüzü. E daha ne olsun ?

Bu bugüne kadar windows 10 da gördüğüm en düşük ram kullanımıydı.
Tabi bu gelişmede en büyük pay sahibi bana göre yine Burak Tweak tir.
Kullanalım kullandırtalım. Mis gibi tertemiz sapsade windows arayüzü. E daha ne olsun ?

- Kayserilifatih
- Exabyte1

Benim de dediğim buydu toplamda 1.1 gb civarına düşürebildim ram kullanımını ram kısmında gerisi Windows 10 22H2 ile pek mümkün görünmüyor.
Çalışmanı ihtiyacım olsa denerdim fakat bende ayarların hepsi iso dosyasında yapılı olduğu için kullanmaya ihtiyacım kalmıyor maalesef.
Çalışmanı ihtiyacım olsa denerdim fakat bende ayarların hepsi iso dosyasında yapılı olduğu için kullanmaya ihtiyacım kalmıyor maalesef.
- velociraptor
- Yottabyte4

- burak35
- Zettabyte4

Teşekkürler. Sistem artık 1 gb ın da altında ram kullanımı ile açılıyor. geçen gün 990 mb gördüm mesela.
Boş vaktim oldukça burak tweak e yeni eklemelerde yapacağım. Ama şu sıralar farklı programlar deniyorum tabi.
Bazı programlar istediğim gibi verimli olmadı. Bazıları ise güzel. Mesela geek uninstaller hoşuma gitti.
Ama biraz tehlikeli program. :) dikkatli kullanmak lazım geek uninstallerı. Geçen gün store u sağtuş kaldır yaptım.
çıkan pencerede bitire basmamama rağmen store kayboldu. :) sistemi resetledikten sonra arama kutusuna store yazdım.
Baktım silmemiş. Başlat menüsünden silinen ikonu geri geldi. bitire bassaydım sanırım kalıcı olarak silip atacaktı store u.
Biraz dikkatli kullanmak lazım geek uninstallerı. Bu programıda arşive ekleyeceğim. İlerde lazım olabilir.
Boş vaktim oldukça burak tweak e yeni eklemelerde yapacağım. Ama şu sıralar farklı programlar deniyorum tabi.
Bazı programlar istediğim gibi verimli olmadı. Bazıları ise güzel. Mesela geek uninstaller hoşuma gitti.
Ama biraz tehlikeli program. :) dikkatli kullanmak lazım geek uninstallerı. Geçen gün store u sağtuş kaldır yaptım.
çıkan pencerede bitire basmamama rağmen store kayboldu. :) sistemi resetledikten sonra arama kutusuna store yazdım.
Baktım silmemiş. Başlat menüsünden silinen ikonu geri geldi. bitire bassaydım sanırım kalıcı olarak silip atacaktı store u.
Biraz dikkatli kullanmak lazım geek uninstallerı. Bu programıda arşive ekleyeceğim. İlerde lazım olabilir.
- Kayserilifatih
- Exabyte1

Ben Hibit Uninstaller kullanıyorum hepsine karşı tek geçtiğim tek efsane yazılımdır.
İşletim sistemlerini indirip inceledim çalışmada iki sistemde esd sıkıştırma yapılmış bu da eski bilgisayarların bu sistemi kurarken epey zorlanacakları anlamına geliyor ve çoğu bileşen kaldırılmış. Bu iki sistem şahsen bana hitap etmedi
İşletim sistemlerini indirip inceledim çalışmada iki sistemde esd sıkıştırma yapılmış bu da eski bilgisayarların bu sistemi kurarken epey zorlanacakları anlamına geliyor ve çoğu bileşen kaldırılmış. Bu iki sistem şahsen bana hitap etmedi
- burak35
- Zettabyte4

Herkese merhaba. burak tweak güncellendi. Ve içine bazı yeni özellikler eklendi.
Alt+tab menüsü yarı şeffaf hale getirildi. Örnek aşağıdaki gibidir.

AlwaysunloadDll geliştirildi. 2 reg kaydı daha eklendi.
Başlık çubuklarında tema rengini göster gizle yapan reg kayıtları eklendi.
Bildirim alanında bazı simgeler gizlendiyse, onları gösteren reg kayıtları eklendi. Mesela saat tarih güç ses gibi.
Herhangi bir program yazılım veya tweak etkisiyle devre dışı kalan sistem fonksiyonları veya sistem özellikleri varsa,
Bunlarıda etkinleştiren reg kayıtları eklendi. Mesela görev yöneticisi, registry, sağtuş menüsü, komut satırı, denetim masası gibi.
Masaüstünde rahatsız edici ikonlar var ise bunlarda kaldırıldı. Mesela dropbox, ev grubu, onedrive gibi.
Görev çubuğunu şeffaf hale getiren reg kayıtları eklendi.
Not : görev çubuğunu şeffaf hale getiren tweakin düzgün çalışması için "ayarlar" kişiselleştirme, renkler bölümünden,
"saydamlık efektleri" özelliğinin açık olması gerekir.
Son olarak burak tweak indirme linkleride güncellendi. 3 yeni indirme linkide konunun başına eklendi.
Umarım beğenirsiniz ve hoşunuza gider. Herkese iyi geceler.
Alt+tab menüsü yarı şeffaf hale getirildi. Örnek aşağıdaki gibidir.

AlwaysunloadDll geliştirildi. 2 reg kaydı daha eklendi.
Başlık çubuklarında tema rengini göster gizle yapan reg kayıtları eklendi.
Bildirim alanında bazı simgeler gizlendiyse, onları gösteren reg kayıtları eklendi. Mesela saat tarih güç ses gibi.
Herhangi bir program yazılım veya tweak etkisiyle devre dışı kalan sistem fonksiyonları veya sistem özellikleri varsa,
Bunlarıda etkinleştiren reg kayıtları eklendi. Mesela görev yöneticisi, registry, sağtuş menüsü, komut satırı, denetim masası gibi.
Masaüstünde rahatsız edici ikonlar var ise bunlarda kaldırıldı. Mesela dropbox, ev grubu, onedrive gibi.
Görev çubuğunu şeffaf hale getiren reg kayıtları eklendi.
Not : görev çubuğunu şeffaf hale getiren tweakin düzgün çalışması için "ayarlar" kişiselleştirme, renkler bölümünden,
"saydamlık efektleri" özelliğinin açık olması gerekir.
Son olarak burak tweak indirme linkleride güncellendi. 3 yeni indirme linkide konunun başına eklendi.
Umarım beğenirsiniz ve hoşunuza gider. Herkese iyi geceler.
- burak35
- Zettabyte4

Güncelleme : Burak Tweak ten 4 hatalı satır silindi. Hatalı satırları Reg Converter ile tespit ettim.
Burak Tweak Default sisteminizde 526 değişiklik yapar.
Burak Tweak Enable sisteminizde 411 değişiklik yapar.
İndirme linkleri tekrar yenilendi. Herkese iyi akşamlar.
İndirme linkleri tekrar yenilendi. Herkese iyi akşamlar.
- root@localhost
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 3975 kez
Eline sağlık.burak35 yazdı: 28 Ağu 2025, 19:46 Güncelleme : Burak Tweak ten 4 hatalı satır silindi. Hatalı satırları Reg Converter ile tespit ettim.
İndirme linkleri tekrar yenilendi. Herkese iyi akşamlar.![]()