...kalkan001 yazdı: 13 Ağu 2022, 12:45Ben de orijinal kullanamıyorum inanır mısın, telefon alırım rom atmadan root atmadan kullanamam. Bilgisayar bulurum, orijinal Windows silerim çünkü içinde envai çeşit gereksiz marka için program var, kendi editledigim Windowsları kullanırım tabi bunları ntlite ücretli olan var ya onunla yapıyorum.Saffet yazdı: 13 Ağu 2022, 12:05Startisback,Windows7'nin başlat menüsünü temsil ediyor diye konuştular,Fakat bence bu başlat menüsündeki sorunlar çok önceden biliniyordu diye düşünüyorum,ve ayrıca,sonradan ekleme yama gibi hiç hoş degil,herşeyin orjinali iyidir..Kaptan60 yazdı: 13 Ağu 2022, 09:49 Startisback baktim çok güzel duruyor ama menüler ingilizce galiba windows 10 21g2 ile güzel kullanilir ama 21h2 tam stabil değil gbi![]()
Başlat Menüsü Hataları
Re: Başlat Menüsü Hataları
En son Saffet tarafından 23 Ağu 2022, 22:46 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- kalkan001
- Byte1

- Teşekkür etti: 20 kez
Saffet yazdı: 13 Ağu 2022, 19:37kalkan001 yazdı: 13 Ağu 2022, 12:45Eyvallah kardeşim, vermedi xml yi de merak ettiğim NTlite de kinghaze tam olarak ne yapıyor, yoksa ben de biliyorum hemen hemen her detayını.
Benim Disqus hesabını 3,4 kişi kullandığı için bazen kuzenler falan da yazıyor. Karışık benim Disqus olayı :) en iyisi burası.
Tarkan üstadım,saglam çözüme ulaştıgıma inanıyorum :)
Bu sorun için alternatif çözümlerin tutarlı olamadıgını söylemiştim,vede haklıydım aynı çözüm windows 10'nun farklı sürümlerinde işe yaramıyordu,İki başlıkta ele aldım,Başlat menüsünü yedekleyip sonrasında PowerShell ile kodu okutarak denedim,sonuçlar gayet güzel...
ÇÖZÜM
Tek yapmamız gereken mevcut başlat menüsü ayarlarını yedeklemek,sonrasında da kodu işlemek,işlem tamamlandıktan sonra,sistemi birkez yeniden başlatmak,başlat menüsünün eskisi gibi çalıştıgını göreceksiniz..
1.Adım=https://www.sordum.net/45228/windows-10 ... ekleyelim/
2.Adım=''Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register
"$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}''
UYARI=Çalışır vaziyetteyken yedek alınır,Bozulan başlat menüsünün yedegi işe yaramıyor..!
Bu sorun için alternatif çözümlerin tutarlı olamadıgını söylemiştim,vede haklıydım aynı çözüm windows 10'nun farklı sürümlerinde işe yaramıyordu,İki başlıkta ele aldım,Başlat menüsünü yedekleyip sonrasında PowerShell ile kodu okutarak denedim,sonuçlar gayet güzel...
ÇÖZÜM
Tek yapmamız gereken mevcut başlat menüsü ayarlarını yedeklemek,sonrasında da kodu işlemek,işlem tamamlandıktan sonra,sistemi birkez yeniden başlatmak,başlat menüsünün eskisi gibi çalıştıgını göreceksiniz..
1.Adım=https://www.sordum.net/45228/windows-10 ... ekleyelim/
2.Adım=''Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register
"$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}''
UYARI=Çalışır vaziyetteyken yedek alınır,Bozulan başlat menüsünün yedegi işe yaramıyor..!
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19101 kez
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10105 kez
Hmm Garip bir durum. Başlat menü tepki vermiyor donuyor ise bunu sebepleri şunlar olabilir.
1 işletim sistemi modifiyeliyse (yapılan herangi bir ayar başlat menüde yan etki yaratmış olabilir kendiniz modlamıyorsanız çok öneremem)
2 Sistem kraklıysa (buda bazen sistemin işleyisinde soruna neden olabiliyor olabildiğince uzak durmak lazım bunuda önermem)
3 Kullanılan yazılımlar Kraklıysa (bu tarz yazılımlarda bazen sistemin en olmadık yerlerindeki bileşenlere zarar verebiliyorlar bunuda önermem)
Bunları kontrol edin. Sorun belki bunlardan kaynaklanıyor olabilir. Olabildiğince bunlardan uzak durmak lazım.
1 işletim sistemi modifiyeliyse (yapılan herangi bir ayar başlat menüde yan etki yaratmış olabilir kendiniz modlamıyorsanız çok öneremem)
2 Sistem kraklıysa (buda bazen sistemin işleyisinde soruna neden olabiliyor olabildiğince uzak durmak lazım bunuda önermem)
3 Kullanılan yazılımlar Kraklıysa (bu tarz yazılımlarda bazen sistemin en olmadık yerlerindeki bileşenlere zarar verebiliyorlar bunuda önermem)
Bunları kontrol edin. Sorun belki bunlardan kaynaklanıyor olabilir. Olabildiğince bunlardan uzak durmak lazım.