trwe yazdı: 27 Eki 2018, 17:59
HP Notbookların özel seçimli boot menüsü bulunur.Sistemi açarken sık aralıklarla F9 tuşuna basın.Karşınıza bir text ekranı gelecek orada usb flash belleğin marka ismini klavyenizdeki yön tuşları ile buulun ve Enter Tuşuna basın .Artık bundan sonra sistem USB Önyükleme yapacak ve karşınıza Windows 7 Setup Ekran Penceresi çıkacaktır.
Flash kartdan başlatmak üçün buradan ne yapmalıyım?
Lecany Boot Order yazan yede yön tuşları ile gel enter şuna bas karşına gelen sıralama ekranın da usb flash kartı en başa, cd-rom 2.sıraya, hard diski 3.sıraya getir.İşin bitikten sonra tekrar orjinal sıralamaya geri dön.Eğer dönmezsen sistem hep karttan açılmaya çalışacaktır.Bu daha fazla güç ve enerji demektir.
trwe yazdı: 27 Eki 2018, 18:57
Lecany Boot Order yazan yede yön tuşları ile gel enter şuna bas karşına gelen sıralama ekranın da usb flash kartı en başa, cd-rom 2.sıraya, hard diski 3.sıraya getir.İşin bitikten sonra tekrar orjinal sıralamaya geri dön.Eğer dönmezsen sistem hep karttan açılmaya çalışacaktır.Bu daha fazla güç ve enerji demektir.
Bu videodakı gibi etdik yükleme işlemi başladı ve diski biçimlendirdik ve ileri deyib kuruluma başladi amma aynı işlemi 3 kere tekrarlıyor, bunun sebebi ne ola bilir acaba?
İnternet bağlantın yok demi eğer bağlantı varsa direkt microsoft sunucuna bağlanıp donanımındaki gömülü lisansı kontrol ediyor eğer eşleşme bulamazsa böyle başa döndürüyor......Onun içn UEFI Biosları sevmiyorum......
Aslında bir çözüm var ama yaparmısın bilmem ama ben genede buraya not düşeyim
Bana böyle bir şey olsa
1.UEFI Secrutiy Boot özelliğini kapatırdım.
2.Sisteme geçici Windows XP sp3 64bit yüklerdim.
3.Tekrar Windows XP 'den Windows 7 'e sistemi temiz kurulumla kurardım.
Ah Allah ....! Allah ömrünü uzun etsin.Tabi ki kapat....Tekrar dene ve Bios'dan Secrutiy Boot (Güvenli Önyükleme özelliğini devre dışı bırak) tekrar yüklemeyi dene....