Windows 10 Multiboot bir türlü Flash Disk üzerinden çalışmıyor - Çözüldü

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
GOG
Gigabyte2
Gigabyte2
Teşekkür etti: 19 kez
İletişim:

Re: Windows 10 Multiboot bir türlü Flash Disk üzerinden çalışmıyor - Çözüldü

Mesaj gönderen GOG »

şuana kadar bir sorun yaşamadım ben hiçbir dosyamı silmediler.
fasionn
Bit
Bit

Mesaj gönderen fasionn »

merhaba,
Multiboot usb kullanmaktayım ve şimdiki uefi windows aio işletim sistemlerinde install.wim dosyasını ikiye bölüp paylaşım yapmaktalar. Bu durumda Nt6 Iso Setup ile hazırladığım windowsda yükleme sırasında dosya bulunamadı hatasını alıyorum bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum. iyi çalışmalar
avsar18
Bit
Bit

Mesaj gönderen avsar18 »

s.a. Ben Windows 10 Pro RTM Orjinal İSO German indirdim fakat wim hatasi aliyorum 2015_10_07_Nt6IsoSetup ile sorunumu nasil cözerim. Tesekürler
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19689 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

İndirdiğiniz ISO sıkıntılı olabilir , bunun sebebi bazen inerken dosya değişime uğrayabiliyor , mümkünse tekrar indirip deneyin
hilmi42
Bit
Bit

Re: Windows 10 Multiboot

Mesaj gönderen hilmi42 »

BlueLife yazdı:@Pars

Aşağıdaki paket ile NT6BOOT.ISO oluşturup tekrar denersin. Ilgili çalışmada sadece install.wim hatası için düzeltme yapıldı.
Onun haricinden herangi bir değişiklik yapılmadı.

https://www.dropbox.com/s/08dcn1dfrzf6q ... p.zip?dl=0

Sonucu yazmayı unutma. Kolay gelsin...
hocam link te sorun var düzeltebilirmisiniz.

windows 10 kendi sitesinden indirdim 32-64 bit ikisini de seçince install.wim olmuyor oluşturduğu iso da.
onun için düzenleme yaptığınız nt6boot.iso lazım elinde olan varsa onlar da link verebilirlerse memnun olurum.
Kullanıcı avatarı
BlueLife
Kilobyte1
Kilobyte1
Teşekkür etti: 45 kez

Mesaj gönderen BlueLife »

@hilmi42

Ilgili dropbox hesabından çok fazla veri çekildiği için dosya indirilmesi engellenmiş. Önceden kısa bir sürede açılıyordu lakin uzun bir süredir halen engel mevcut. Aşağıdaki linki kullanabilrsiniz.
https://www.dropbox.com/sh/5eqzbpg8uld0 ... SETUP?dl=0

Ana klasör linki;
https://www.dropbox.com/sh/5eqzbpg8uld0 ... Adv5a?dl=0
hilmi42
Bit
Bit

Mesaj gönderen hilmi42 »

hocam teşekkürler ilginiz için.
ama bu link'teki program install.wim hatası düzeltilen programmı?
install.wim hatası alıyorum.
Kullanıcı avatarı
BlueLife
Kilobyte1
Kilobyte1

@hilmi42

En son 2015_10_07_Nt6IsoSetup.zip dosyası düzenlenmişti. Sendeki sorun farklı bir sorun olabilir. Bununla iso dosyalarını yeniden oluşturup kullanman gerek. Yaşadığın sorunu tam olarak nerde hangi sistemle alıyorsun? Sorun hakkında biraz daha detay vermelisin.
hilmi42
Bit
Bit

Mesaj gönderen hilmi42 »

benim sorunum iso dosyası içinde instll.wim olmaması.
windows 10 'u windowsun kendi indirme aracı ile indiriyorum.sadece 64 bit veya 32 bit indirince sıkıntı yok install.wim dosyası olduğu için boot yapılıyor.ama 32-64 bit ikisini de indir seçeneğini seçtin mi .esd formatında dosya oluşturuyor.
sizin gönderdiğiniz linkteki dosyayı denedim install.wim bulunamadı hatası alıyorum.
yukarıda install.wim hatası düzeldildi demişsiniz de onun için sordum hocam.
Kullanıcı avatarı
BlueLife
Kilobyte1
Kilobyte1

@hilmi42

Programla iso dosyalarını sorunsuz hazırlayıp, hazırladığınız isoyu önyükleyerek kuruluma geçtiğinizde install.wim hatası veriyorsa bu düzeltilmişti.
\sources\install.wim, \sources\install.esd, \sources\install.swm, \sources\install.vhd varsa doğru iso olarak kabul ediyordu. Bence atladığınız bir yer var veyahut eksi programla hazırlanmış isoyu kullanıyorsunuz... Ben denemedim lakin benzeri sorunu yaşayan arkadaşlar denemiş ve sorunsuz çalıştığını yazmışlardı...
ogrsh
Bit
Bit

Mesaj gönderen ogrsh »

Merhabalar,
Bugun bilgisayarıma format atmak için başına oturdum usb'ye win10 attıp format atacaktım.
Ama sabahtan beri uğraşıyorum Sources\Boot.wim sorununu aşamadım.
Blue_Lifenın daha önceden göndermiş olduğu dropbox linki kırık.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Kullanıcı avatarı
BlueLife
Kilobyte1
Kilobyte1

@ogrsh

Ilgili linkten çok fazla veri çekildiği için, dropbox tarafından erişim engellendi. Aşağıdaki linkten ilgili dosyalara ulaşılmakta.

https://www.dropbox.com/sh/5eqzbpg8uld0 ... Adv5a?dl=0
https://www.dropbox.com/sh/5eqzbpg8uld0 ... SETUP?dl=0

Sadece win10 kurmak istiyorsanız mb-usb.exe ile flash belleği ayarlayıp, win10 iso dosyasını usbnin rootona çıkartın. Yeterli olacaktır.
Ayrıca microsoftun usb download tool gibi bir programı da olacaktı.

Neyse yapamazsan tekrar yazarsın yardımcı olmaya çalışırım. Kolay gelsin.
gazi06
Bit
Bit

Mesaj gönderen gazi06 »

BlueLife hocam iyi günler. Biz sizin NT6 isodan kurulum yöntemini geliştirerek direk kurulum saglamayı başardık. ilgili konunun linkini aşagıda paylaştım. Çalışmanın daha da iyileştirilebilmesi açısından sizden nt6iso kurulumunda isonun yerini soran start exe'nin source kodlarını rica edecegiz. Yardımlarınız için teşekkür ederiz.

ilgili konu :
https://goo.gl/lnfqBQ
Kullanıcı avatarı
BlueLife
Kilobyte1
Kilobyte1

Hayırlı geceler. İlgili wim içinde çalışan programın içindeki, bazı kod blokları bir arkadaşımla hazırladığımız ortak çalışmalarda kullanıldı. Haliyle onun izni olmadığı için paylaşamam. Diğer hazırlama aşamasında kullanılan exenin kodlarını verebilirim tabi.

Uzun bir süredir multiboot konularıyla ilgilenmiyorum/ilgilenemiyorum. Lakin projenize destek vermek isterim takıldığınız yerde. Tabi geç dönüş yapabilirim. Bu yüzden kusura bakmayın.

Ilk aşamada boot.wim içindeki \Windows\System32\ içinde winpeshl.exe varmı diye bakıyorduk. Bazen wim içinde birden fazla index olabiliyordu. Varsa winpeshl.ini yoksa oluşturup çalıştırılacak programın konumunu giriyorduk.

[LaunchApp]
AppPath = %SYSTEMDRIVE%\test.exe

https://technet.microsoft.com/en-us/lib ... 25046.aspx

tabi çalışacak programın kapanmaması gerekiyor sistemin reset atmaması için. Oluşturacağınız uygulama işlemleri yaptıktan sonra bir döngüde kalmalı.
Kapanmamamlı.

while 1
sleep(100)
;other command
wend

FileOpenDialog ile de wim, iso dosyasını vs. seçim yaptırabilirisiniz. Wim dosyası seçince galiba setup.exe ye komut olarak çalıştırılma kodları giriliyordu.
iso dosyası için ise imdiski kurdurtabilirsiniz. Sessiz kurulum parametreleride vardı diye hatırlıyorum. Yani zorlanmazsınız. Otomatik kendisi boş sanal sürücüye takılabiliyordu hatırladığım kadarıyla. Şuan net hatırlamıyorum.

Kısaca yukarıdaki seçim işlemlerini yaptıktan sonra kurulumu çalıştıran setup.exe çalıştırılıyordu.

Özet geçeyim.
- Çalıştırılacak program için winpeshl.ini ye ekleme
- Çalışan programın wim veyahut iso dosyasını seçmesi.
- Iso seçilirse imdisk kurulumu ve kurulduktan sonra mount işlemi.
- setup.exe nin çalıştırılması. wim dosyası seçilmiş ise uygun parametre ile çalıştırılması. Aklımda değil parametreler.
- Programın kapanmadan döngüde kalması. Boş bir şekilde beklemesini istemezseniz hotkey atamaları yaparsınız.

Başarılar dilerim, kolay gelsin...
gazi06
Bit
Bit

Mesaj gönderen gazi06 »

Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Verdiginiz en ufak bir bilgi bizim için çok degerli, sayenizde windows kurulumunda sorunsuz bir yöntem keşfettik. Hem modifiyeli ve MSDN ISO'dan hemde wim'den kurulum için artık herhangi bir engelimiz kalmadı. Hakeza grub2 ve gurb4'de de görsel anlamda birçok degişiklik oldu. Çalışmalarımızı test etme imkanınız olursa sizden geri dönüş ve tavsiye almak bizi mutlu edecektir.

Teşekkür ederiz..