Uzun Bir Aradan Sonra (yaklaşık 3 ay) GNU/Linux Mint 21.1 x64 Tarafına Geçtim...

Diğer bölümler ile alakasız konular buraya
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 3902 kez

Re: Uzun Bir Aradan Sonra (yaklaşık 3 ay) GNU/Linux Mint 21.1 x64 Tarafına Geçtim...

Mesaj gönderen root@localhost »

Ram konusunda hiç birinize katilmiyorum. Ram varsa kullanacak bu net. Ram i kullanmayıp ne yapacaksınız. Vistadan beri bu artık çözüldü. Sistem ne kadar ram fazlaysa o kadar kullanıyor. O kadar da hızlanıyor. Ram kullanimini 1GB ALTINDA tutup 6Gb 8Gb 16 32Gb Rami ne yapicaz.

Varsın kullansın. Cihaz hızlı tepki versin.

Ben bayadir ne ayar yapıyorum. Ne trim ne defrag. Son kullanıcı modundayim. Hiç bir şeyde olmuyor.

Laptop u hanıma verdim
Hunharca kullanıyorlar şirkette. SSD hala aynı yerde. Cihaz hala aynı şekilde.

Evde ki asıl kasam da hiç bakmıyorum ayarlara. Yaptığım ilk 3 şey. Wub ile update i kapadım. Ki Lenovo da açık. Ona update şart.

Genelde update kaparım. Defenderi kaparim
Sordum sağolsun. Win search ü kaparım. Tamamdır. Kullanırım gitsin.

Çok tefarruat çok yorar. Zamandan çalar. Zaman değerli. Başka seylere harcayın. Salın pcleri.

Burak geçen sen yazmistin 720p de sistem kasıyor. Maalesef i7 işlemcinin onboard grafik kartı yüzünden oluyor.

İlginç bende i5 661 1.nesil de dahili grafik kartı ile 1080p _de kasmıyor.

Muhtemelen mobil in dandikligi ile alakalı.

Zamanla mobil onboard chiplerde gelişti tabi.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 861 kez

Re: Uzun Bir Aradan Sonra (yaklaşık 3 ay) GNU/Linux Mint 21.1 x64 Tarafına Geçtim...

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Herkesin görüşüne saygım sonsuzdur isteyen düşük kullanır isteyen yüksek kullanır ben kullanıcının tercihlerine odaklananlardanım. Yüksek ram kullanımı isteyen işlemlerde ram kullanımı 4 gb ye kadar çıkarsa o zaman sistemin eskiyse mecburen düşük tutmak zorundasın yoksa o zaman ram sıkıntısı oluşur darboğaza girerse sistem o zaman ben ne anladım ki o sistemden ağır yavaş ram performansı az sistemi kullanmamam benim için daha mantıklıdır.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10105 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Ram konusunda kimseye katılmıyorum. Boşta 800 mb ram kullanan win 7 sistemim vardı. birçok program yazılım açar kullanırdım.
Bi süre sonra o açtığım programları yazılımları kapatınca sistem tak diye ram kullanımını yine 800 mb lara düşürürdü.
Fakat aynı şey windows 10 da olmuyor. Neden acaba ? 8 8.1 10 ve 11 çöp olduğu için mi ? bence öyle.
Yazılım donanımı deli gibi sömürecek olduktan sonra eksik olsun öyle işletim sistemi.
Üstelik windows 10 la uğraştığım kadar uğraşmadım bile win 7 ile. Sadece driverlarını ve güvenlik güncellemelerini yükledim.
Birde kullanmadığım service ve taskleri kapattım o kadar.