McDonalds, Burger King, Pizza Hut tan yiyenler DİKKAT

Diğer bölümler ile alakasız konular buraya
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21773 kez

Re: McDonalds, Burger King, Pizza Hut tan yiyenler DİKKAT

Mesaj gönderen velociraptor »

Malesef , Durum diğer ürünlerde de öyle mesela Berlinde yediğiniz bir döneri Türkiyede yiyemezsiniz Lezzet , büyüklük... , genelde aldığım döneri bitiremiyorum, üstelik hemen hemen her aşamada denetleniyor. Türkeyede herşeyin tadı uzunca bir süredir bozuk yada ben o şekilde düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Mesaj gönderen shampuan »

Muhabbet uzuyor.
Söylemesi ayıp, annemin uğradığı bir kasap vardı aile kasabımız diyeyim. Geçen "yav ta oraya gitmeyeyim şimdi" diyerek eve yakın bir kasaptan ilk defa olarak biraz et almış gelmiş. Pişirdi koydu sofraya. Kusura bakma anne sorun sende değil, ben bunu yemem dedim. Yiyemedim yani. Siz anlayın. Aile kasabı dediğimiz yer de yüzde yüz beğeni listemde değildi bu defa daha kötüsü çıktı.

Yav etin kötüsü mü olur? Oluyor. Yedirmiyor böyle...

Nasıl anlatayım, ben çocukken et güzel birşeydi. Gerek kurbanda gerekse kasaptan gelen ette bir tuhaflık var. Kokusunda, tadında... Yani anlatamıyorum tiksindiriyor böyle. Millet et bulamıyor sen bulmuşsun beğenmiyorsun demeyin yani ondan söyledim. N'oluyo anlamadım. Yeminden sanırım.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Mesaj gönderen feuer »

lord_leo yazdı: 02 Kas 2021, 18:52 Hiç sevemedim bu fast food ürünlerini, tercihte etmem ama arada yediğimiz oluyor.
Tr deki ürünler yurtdışı ürünlere göre hem daha küçük hemde daha lezzetsiz.
aynı marka hamburgerin aynı menüsü hiç abartmadan malum yerde tr dekinden 4 katı daha büyük geliyor.
Özellikle cola tr de iyice sulu şerbete döndü.

Gidemedik kaldık gene burada , umarım en kısa zamanda bu sefer uzun soluklu giderim.
Nişasta bazlı şeker kullanımına kota getirmişlerdi bizde, obeziteye savaş açtık, kronik hastalıkları önleyici tedbirler alıyoruz, dünya bizi kıskanacak, yürü be şekline haber olmuştu penguen medyasında, 1 yıl olmadı yanlış hatırlamıyorsam bu kotaları komple kaldırdılar yine, maliyeti az oluyor ama bu şekerli mamullerin hiçbirinn eski tadı kalmadı gerçekten. Cola, çikolata, hatta mentollü şekerlerin hiçbirinin eski tadı yok.

Bu arada cola da birşey fark ettim, 2,5 litre şişelerdeki colanın tadı daha güzel, bir deneyşin bakın...
Kullanıcı avatarı
wonder
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 181 kez

Mesaj gönderen wonder »

Küçük teneke kutular da cam şişelerden güzel :)
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Mesaj gönderen shampuan »

Coca ile başlayan ...si ile bitenden daha iyi. Si ile biten resmen bal gibi. Şekeri fazla, aroması az.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21773 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

wonder yazdı: 03 Kas 2021, 16:44 Küçük teneke kutular da cam şişelerden güzel :)
Ne birayı ne kolayı teneke kutuda içebiliyorum , hayret zevk meselesi demekki