Touch Pad sorunu

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Re: Touch Pad sorunu

Mesaj gönderen feuer »

Konuyu takipteyim, sorunu çözerseniz ben de uygulayacağım.
arastirmacibirey
Bit
Bit

Mesaj gönderen arastirmacibirey »

Ben driver kaynaklı bir problem olduğunu düşünüyorum ancak belli olmaz. ÖZellikle yeni yüklenen Windowslarda bu durum çok yaşanıyor. Windows ilaçlı değilse problem yok da yine de şu kaynaklara göz atmanızı önermekteyim.

https://www.youtube.com/watch?v=DDEP9LDf6u0 (videodan da anlaşılacağı üzere yaygın bir problem)
https://www.youtube.com/watch?v=x3r6p2jBUOY
https://support.microsoft.com/tr-tr/win ... 6ea75ee756
https://www.teknohall.com/windows-10-to ... sin-cozum/
Windows 10'da çok yaşanan bir sorun bence

https://bettilt.tech/
alper520
Bit
Bit

Mesaj gönderen alper520 »

driver booster ile tüm sürücüleri güncellemeyi denediniz mi? bende işe yaradı.
Mustafa_
Byte3
Byte3
Teşekkür etti: 4 kez

Mesaj gönderen Mustafa_ »

Alper kardeş driver booster ücret talep ediyor ve dolayısı ile güncellemeyi kesiyor.Bende ilacı yok. Ama ücretlide olsa alıp deneyeceğim buradan bildiririm olumlu olumsuz.Yalnız benim sistemimde ''dokunmatik yüzey'' diye bir şey yok.İşte ben bunu anlamadım.Windowsum lisanslıdır...
Mustafa_
Byte3
Byte3

Alper kardeş driver booster ile denedim touchpad yüklüyor fakat aygıt yöneticisinde sarı ünlem işareti var ne kadar uğraştıysamda olmuyor.Ben bu dokunmatik yüzey işinden bıktım usandım.Vaz geçtim artık.Bu sitede bir çok arkadaş yardımcı oldu fakat ne yaptıysamda bir türlü çalıştıramadım.Hatta şöyle bir düşüncem var olur mu bilmem.Buradaki bilgisayar işinden anlayan arkadaşlardan birine uzaktan erişilecek bir program ile benim bilgisayara erişimini sağlayıp bu touchpad denen şeyin kurmasını rica etsem olurmu acep?
Böyle bir babayiğit arıyorum bu forumda:))
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

Ben ücretsiz driver güncelleme programları ile deneme yaptığımda bilgisyarım açılmama, monitör çalışmama dolayısıyla format atma sorunlarıyla karşılaşmıştım.
Mustafa_
Byte3
Byte3

SORDUM isimli OKUL

Herkese kolay gelsin.Bu forum'u ilk keşfettiğimde!!,ne kadar sevindiğimi anlatamam.Çünkü bu forumda bilgisayar işinden pek anlamadığım halde burada paylaşılanları okudukça , sanki bilgisayar işinden biraz anlar gibi olmaya başladım.Ama son zamanlarda bu forumda bir şey dikkatimi çekti.Onu yazmak istiyorum.Artık forum'a ilgi mi azalıyor yoksa insanların başka sorunlarından kaynaklı mı artık millet pek yazmaz oldu.Halbuki bilgisayar ile ilgili bir sıkıntı olunca buraya yazdığımda anında uzman olan veya bu işten anlayan arkadaşlar hemen çözümü için cevap yazarlardı.Fakat son zamanlarda bu ilginin azaldığını görüyor ve çok üzülüyorum.Çünkü bu site bu forum sitesi gerçekten tam olarak bir OKUL gibi.Bilemediğim (bilgisayar ile ilgili) bir çok konuyu bu OKUL da ki hocalarım sayesinde öğreniyordum.Dedim ya sanki artık ilgi azalıyor gibi.Yazılanlara bakıyorum en son 4 ocak 2022 tarihinden sonra yeni mesaj yeni bir program paylaşımı yok.Sadece bazı arkadaşların Nostalji adını verdiği paylaşımlardan başka yeni bir şey yok gibi.
Mesela ben bir sorunu yazayım kalıplaşmış cevaplardan uzaklaşarak bana çözüm için ne gibi önerileriniz olacak!!!
Ben windows 11 tpm siz olarak kurdum.Daha önceleri Ayarlar kısmında ''hassas dokunmatik yüzey'' adında bir bölüm çıkıyordu ,şimdilerde bu yok.Bunun bana faydası ise labtopumdaki touchpad i bu ayar ile çalışır oluyordu.Aygıt yöneticisinde fare kısmını genişletince sadece harici taktığım mouse görünüyor.Gizli aygıtları göster kısmına tik atınca ''delltouchped'' sarı ünlem şeklinde görünüyor.Ne ettim ne yaptıysam Dell sitesinde ne kadar touchpad ile ilgili sürücü driver varsa indirdiysemde bir türlü çalıştıramadım.Yok mu bana yardımcı olabilecek ACAR bir BABAYİĞİT...
Sürçü lisan ettiysem affola...
Not:Uzaktan yardım ile bağlanarak sorunu çözmek isteyen olursada kabulumdür.
Saygılarımla
Mustafa_
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Re: SORDUM isimli OKUL

Mesaj gönderen shampuan »

Merhabalar, sorununuzun çözümünü bilmiyorum.

Forumda çok az kişiyiz. Her birimiz bir ya da birkaç bilişim konusunda iyi seviyedeyiz. Elimizden geldiği kadar da arada bilgi paylaşmaya çalışıyoruz. Ancak son zamanlarda kullanıcı ilgileri "windows sorunlarına" çok yoğunlaştığı için yaptığımız, yazdığımız bilgiler arada çok dikkat çekmiyor. Bu aralar ben de görsel editleme dersleri hazırlamak için plan yapıyorum. Evet, paylaşımlar azalmış olabilir. Ama eski yıllara baktığımda son yıllardaki kadar çok açıklayıcı makale de yazılmamış. Son 3-5 yılda neredeyse geçmiştekilerin toplamı kadar makale oluşturmuşuz diyebilirim. Yine de eskiden daha kalabalıkmış.

Günümüzde sosyal medyaların yaygınlaşması forum sitelerinin gerilemesine neden oldu. Ondan olabilir.

Sarı ünlemin iki nedeni olur:

1-Elektronik arıza ya da doğru monte edilmemiş donanım.
2-Yanlış kurulmuş donanım sürücüsü. (hiç kurulmazsa sarı soru işareti çıkar). Eğer bunu tüm çabalara rağmen çözemediyseniz, maalesef şahsen söz veremem. Geçmiş mesajlarınıza baktığım zaman bir türlü çözüme kavuşamamış bir başlık gördüm. Hatta iki başlığa yayılmış aynı konu. Ne yapabiliriz inanın bilmiyorum. :(

GÜNCEL: Driver Booster denemiş, denedikten sonra ilk mesajınızda ücret istediğini söylemişsiniz. İkinci mesajda ise bunu bir şekilde çözüp çalıştırabilmiş, ancak programın daha başka sorunlara da neden olduğunu yazmışsınız.

Lütfen önce şunu indirip çalıştırın ancak acele etmeyin:
https://driverpack.io/tr/info/driverpack-online

Programdan donanımlarınızı tanılamasını ve adlarını bulmasını sağlamak için tarama yaptırın. Tekrar hatırlatıyorum; size bunun driveri var bunun driveri var indireyim mi? Kurayım mı? diyecek, kurmayın. Bulduğu o touchpad driver'ının marka modelini yani ful donanım profilini not alın. Microsoftun güncelleme ile yükleyip arızaya neden olduğu donanım windowsta ne olarak görünüyor? Driverpack solutionla windowsunki TAM OLARAK uyuşuyor mu?

Yanıt önemli olmaksızın driverpack solutionun ana ekranında kurucuklar var bu kutucukların tamamını boşaltın. AMAN DİKKAT! Antivirüs, winrar, zart zurt tonlarca yazılım kurmaya çalışabilir, yazılımın tüm detaylarını inceleyip kutucukları boşaltın uzaktan ancak bu kadar uyarabiliyorum dikkat gösterin.

Ardından sadece sorunlu dokunmatik pad donanımının kutucuğunu doldurarak indirip kurmasını isteyin.

Programı kapatım sistemi yeniden başlatın.

Tekrar buraya dönüş yapın.
Kullanıcı avatarı
esatiz
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 399 kez

Mesaj gönderen esatiz »

Hocam ben meşgul olduğum için foruma bakamıyorum, ayrıca Windows 11 konusunda tecrübem sıfır desem yeridir. Sadece kurup biraz incelemiştim. Güncelleme yaptıysanız Microsoft o ayarı kaldırmış olabilir ancak bilmiyorum tahmin yürütüyorum şu an. Windows 10 kullanınca sorununuz çözülüyor mu?
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Mesaj gönderen shampuan »

Farkındayım :-)
Konu çözüme kavuşursa birleştirir ya da düzenleme yaparız.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

Bu sorunu ben de yaşıyorum, hatta çözüldü sandım tamamını okumadan önce.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19689 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Windows 11 hala sorunlu bir sistem malesef umarım üstteki videoda anlatılanlar işe yarar
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

touchpad'in çalışmaması değil sorun,
touchpad çalışıyor ancak aygıt yöneticisinde ünlem var.
Windows 10da da yaşanıyordu bu sorun.
Mustafa_
Byte3
Byte3

İyi akşamlarShampuan kardeş söylediğin programı kurdum çalıştırdığımda bana sunduğu şıkların içerisinde benim arıza ile ilgili bir kutucuk bulamadım.Dolayısı ile driverpack ten bir sonuç alamadım.Daha doğrusu nasıl çalıştığını bile anlamadım,kusura bakma lütfen.Benim sorunumu Feuer
viewtopic.php?t=212548 te belirtmiştim tam olarak sorunum orada görünüyor.Tek fark windows 10 değil windows 11 kurulu bilgisayarımda.Gerçi windows 10 da da aynı sorun vardı.Sadece bir defa ''gizli simgeleri göster'' kısmında synaptics işaretleme aracının ikonu çıkıyordu ve oradan ayar yapabiliyordum.Zamanla yapılan güncellemeler ile o ikon da kayboldu.Artık hiç çalışmamaya başladı.Her neyse arkadaşlar daha fazla kafanızı şişirmiyeceğim ve bu sorunu bende bir daha açmayacağım .Çok çok teşekkür ederim verdiğiniz yanıtlar için.Sağlıklı kalın ,işleriniz başarılı,zihniniz hep açık olsun...,saygılarımla