Uygulama Kapandığı Anda Scriptin Otomatik Çalışması - Çözüldü (Dolaylı Olarak)

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
mehmet.akif.simsek
Byte1
Byte1
Teşekkür etti: 2 kez

Re: Uygulama Kapandığı Anda Scriptin Otomatik Çalışması

Mesaj gönderen mehmet.akif.simsek »

trasmus yazdı: 07 May 2021, 20:12

Monitoring yapan bir yazılım veya kod grubu gerekecek. Tıpkı antivirüsler gibi her uygulamanın kimliğini işlemlerden okuması gerekecek. Bu da kaynak kullanımı demek.
Tasklist komutu ile çalışan işlemler listesinden regedit.exe çalışıyorsa süzülebilir.
"tasklist /fi "imagename eq regedit.exe" /fo list"
if ve else ile de programlama kısmı tamamlanabilir.
Fikir güzel ama olup olamayacığını bilemiyorum çünkü kodlama hakkında malesef bilgim yok, anca hazıra konuyorum :(
Gene sizlerin bilgisinden faydalanıp hazıra konmuş olacağım herhalde
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21726 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

mehmet.akif.simsek yazdı: 07 May 2021, 16:37 Benim durumumda "do until" mi oluyor hocam öyle anladım?
Until dersek ikinci çalıştırmada ne olacak Loop ta sürekli çalışıyor , şimdi ben Regedit.exe ye odaklandığım için pek alternatif çözümler üzerinde kafa yormadım , Trasmusun dediği de akla yatkın lakin senin istediğin biraz farklı gibi :?:
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Mesaj gönderen feuer »

Ben regedit kapandıktan sonra vbs çalışsın istediği için o şekilde belirttim.
Kullanıcı avatarı
mehmet.akif.simsek
Byte1
Byte1

velociraptor yazdı: 07 May 2021, 21:41 0000000
Until dersek ikinci çalıştırmada ne olacak Loop ta sürekli çalışıyor , şimdi ben Regedit.exe ye odaklandığım için pek alternatif çözümler üzerinde kafa yormadım , Trasmusun dediği de akla yatkın lakin senin istediğin biraz farklı gibi :?:
Regedit 'den önce ya da sonra farketmez öenmli olan beni ekstra başka bir bat vb şeye bağımlı yapmaması.

örneğin yukardaki bat ile denedim ve çalıştı converter ile exe ye de çevirdim bat'ı ama birden çok regeedit açtığımda "/m" ile 2. açılan regedit penceresinden sonra yapılan işlemler için script geçerli olmuyor.

Öyle bir şey olsun ki(eğer mükünse) her regedit penceresi için aynı işlemi yapsın.

Mesela Regjumper yahut regscanner'den regedite atlayınca bat dosyasının bir etkisi olmuyor.
"basitçe" bundan ibaret.
feuer yazdı: 07 May 2021, 21:53 Ben regedit kapandıktan sonra vbs çalışsın istediği için o şekilde belirttim.
Hocam bat normal kullanımda faydalı fakat ben biraz farklı senaryolar kurduğumda etkisiz kalıyor, fakat gene de elinize sağlık.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

Tabiki sadece bat to exe ile hazırladığınız exe yi çalıştırınca geçerli olacaktır. Diğer regedit çalıştırmalarınızda geçerli olmaz.

Anlık istemiyorsanız diğer bir öneri de esatizin dediği gibi kapanışa ya da açılışa koymak olabilir scripti.

Ayrıca bu scriptin ne yaptığını tam olarak açıklarsanız. Belki o sıkıntıyı yaşatan durumu tamamen kapatmak için bir alternatif olabilir.

Başlık sonuca ulaşırsa benim içinde yararlı olur. Bir exenin kapanmasından sonra bir scriptin devreye girmesi schtask ile (ya da bat dışında tanımlanabiliyorsa) ayrıntılı bir şekilde öğrenmek isterim.

regedit.exe de işleyebileceğini sanmam ayrıca önemli bir bileşen olduğu için önermem ancak bazı kaynak kodu editlenebilen uygulamalara kendiniz kapanması durumunda çalışacak eylemler ekleyebilirisiniz.
Kullanıcı avatarı
mehmet.akif.simsek
Byte1
Byte1

feuer yazdı: 08 May 2021, 00:27 Ayrıca bu scriptin ne yaptığını tam olarak açıklarsanız. Belki o sıkıntıyı yaşatan durumu tamamen kapatmak için bir alternatif olabilir.
Konu başındaki iletimde link eklemiştim tekrardan ekleyim https://www.sordum.net/1743/rgedit-in-h ... etleyelim/
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

Bir kolaylık olsun orayı değiştirmek bu komutu kullanabilirsin; yönetici hakkı istemiyor.

Kod: Tümünü seç

start regedit
REG ADD "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Applets\Regedit" /v "LastKey" /d "" /f
Ben bu komutu açılmasını istediğim yeri belirtip sonra regediti açarak, Format sonrası manuel olarak değiştirmem gereken yerlere açmak için kullanıyorum. Start regedit sende komuttan önce yer almalı. Ben sonrasında kullanıyorum.

Bunu kapatmanın yolu olup olmadığına araştırıyım. Büyük ihtimal group policy ayarı falan vardır bunu kapamak için. Ancak izleme yöntemini bilmiyorum. :?:

EDIT
tweaks.com da buldum, tenforums ta sordum aynı öneriyi aldım. Bu davranışı tamamen kapatmak istersen;

Resim

Önce bu LastKey girişindeki veriyi sil (komutu da kullanabilirsin,
sonra bu Regedit klasörüne sağ tıkla HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Applets\Regedit
İzinler e tıkla
Bende 4 kullanıcı görünüyor, her biri için tam denetim karşısında yer alan izin verme kutucuklarını işaretle,
uygula

Bundan sonra regedit son kullandığın anahtarı kayıt etmeyecek çünkü o klasöre erişimi tüm kullanıcılar için kaldırmış olduk.
Ancak View anahtarı var orada ayrıca, onada erişim kapalı olduğu için, görünüm ayarlarında değişmeyecek.
Regedit herzaman ilk açtığın görünümde başlayacak.

Umarım sorununu çözer.
Kullanıcı avatarı
mehmet.akif.simsek
Byte1
Byte1

feuer yazdı: 08 May 2021, 01:42 Bir kolaylık olsun orayı değiştirmek bu komutu kullanabilirsin; yönetici hakkı istemiyor.

start regedit
REG ADD "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Applets\Regedit" /v "LastKey" /d "" /f
Ben bu komutu açılmasını istediğim yeri belirtip sonra regediti açarak, Format sonrası manuel olarak değiştirmem gereken yerlere açmak için kullanıyorum. Start regedit sende komuttan önce yer almalı. Ben sonrasında kullanıyorum.

Bunu kapatmanın yolu olup olmadığına araştırıyım. Büyük ihtimal group policy ayarı falan vardır bunu kapamak için. Ancak izleme yöntemini bilmiyorum. :?:

EDIT
tweaks.com da buldum, tenforums ta sordum aynı öneriyi aldım. Bu davranışı tamamen kapatmak istersen;

Resim

Önce bu LastKey girişindeki veriyi sil (komutu da kullanabilirsin,
sonra bu Regedit klasörüne sağ tıkla HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Applets\Regedit
İzinler e tıkla
Bende 4 kullanıcı görünüyor, her biri için tam denetim karşısında yer alan izin verme kutucuklarını işaretle,
uygula

Bundan sonra regedit son kullandığın anahtarı kayıt etmeyecek çünkü o klasöre erişimi tüm kullanıcılar için kaldırmış olduk.
Ancak View anahtarı var orada ayrıca, onada erişim kapalı olduğu için, görünüm ayarlarında değişmeyecek.
Regedit herzaman ilk açtığın görünümde başlayacak.

Umarım sorununu çözer.
Teşekkür ederim feuer talebim dolaylı olarak çözüme ulaştı, uğraşlarınız ve değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim fakat gene de forumdaşlarımızdan birisi başlıkta belirttiğim şekilde bir çözüm bulursa paylaşmasını istirham ediyorum hepimiz öğrenmiş oluruz.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

Evet o şekilde bir çözümü bende merak ediyorum.
Başka konularda işe yarayabilir.
Kullanıcı avatarı
mehmet.akif.simsek
Byte1
Byte1

feuer yazdı: 08 May 2021, 02:53 Evet o şekilde bir çözümü bende merak ediyorum.
Başka konularda işe yarayabilir.
Bu arada şunu da sormak istiyorum

HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Applets\Regedit
burada yaptığımız izinler ile ilgil işlemi nasıl script haliine getirebiliriz.

Ben regshot ve regscanner ile yapılan değişiklikleri bakıp denedim ama olmadı.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

Registry üzerinde yapılan izin değişiklikleri 3 .parti yazılım olmadan gerçekleştirilemiyor.
setacl.exe ya da nsudo.exe ile komut satırı kullanarak yapılabiliyor.
Biraz araştır yapamazsan birkaç script bakalım.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21726 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Sorun çıkarsa PowerRun u bir deneyin,
https://www.sordum.org/9416/powerrun-v1 ... rivileges/
Bu arada araştırırken bende izinleri değiştirme çözümünü bulmuştum lakin hani tam içime sinmedi, çünkü Anahtarlar içindeki Kayıt Defteri Değerleri izinleri desteklemiyor , bu nedenle izinleri doğrudan Değerlere uygulamanın bir yolu yok üst anahtardan izinleri değiştirmek gerekiyor veya aşağıdaki yöntemi kullanmak gerekiyor.
https://superuser.com/questions/712392/ ... batch-file
https://docs.microsoft.com/en-us/troubl ... ermissions
bu arada,ana sayfadaki başlık ta dökülüyor , yenilesem iyi olacak.