Eski Bilgisayara Windows10 Kurmaya Çalışmakla Boşa Vakit Kaybetmeyin

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Re: Eski Bilgisayara Windows 10 Kuramazsınız!

Mesaj gönderen shampuan »

Forumda bizden başka kimse yok ki herşeyi bilen arkadaşı nerden bulucaz... :?:

Atom işlemciler zaten "win10'la çalışıyor" diye biliyordum ben. Geçen yıllara kadar atomlu win10lu sistemler vatanda, yatanda herkese kakala.. pardon herkese satılıyordu zaten.

Öte taraftan bilgisi format atacak düzeyde olan kullanıcı anlatılan şeyleri yapıp win10'u sorunsuz kurup kullanamaz. Hatta çoğunluğu kuramaz bile. Driver yazma yeteneği olan birinin burda "bunu da herşeyi bilen arkadaşlar cevaplasın" demesi ana konudaki olayla ilgisi yok ki.

Windows 10, çok eski sistemlere uygun değildir. Sıradan bir kullanıcıysanız böyle bir yola girmeyin. Konunun özeti bu.

Ve tekrar alınlılıyorum:
Belki, arada istisnalar vardır, eski donanımlarda sorunsuz çalıştırabilen vardır, ya da birkaç ufak ayar istiyordur, yapınca kullanılıyordur. Ama genel ilke, bunun mümkün olmayacağıdır.
Ben söylediğim şeyden sorumluyum; insanların ne anladığından değil.

Başlığı düzeltiyorum.
Kullanıcı avatarı
lord_leo
Megabyte3
Megabyte3

Re: Eski Bilgisayara Windows 10 Kuramazsınız!

Mesaj gönderen lord_leo »

esatiz yazdı: 01 Şub 2021, 23:01
lord_leo yazdı: 01 Şub 2021, 22:29 Burada çekirdek kilidini merak eden arkadaşlar olabilir.
Benim atom işlemciye bu engeli nasıl aşıpta w10 kurdum?
Yada yeni çıkan işlemcilere nasıl eski nesil özellikle iş dünyasında Xp nasıl kurulur diye.

Olay kısaca şöyle
Bir ara anlatın hocam :-D
İleride anlatırım çünkü intel 9. nesilden sonrakilere XP kurulmuyor. Kurulmuyor derken sıradan bilgisayar kullanıcısı kuramasın diye işi uzatmışlar lakin hala günümüzde okadar çok sanayi aleti , makinası falan XP ile çalışan sonra güncellenmeyen devre kartları ve yazılımları var ki adam binlerce dolar verip birde üstüne yeni yazılım öğrenmek istemediğinden illa XP yada 7 kurun diyor.
Tabi işi bilmezler virtualbox vb. ile sanal makine oluşturup içine başka işletim sitemi kurup olayı daha da karışık ve bazı başka sorunlara boğuyorlarki.

İşte burada "Bilgi güçtür" adama istediğin ücreti iste gık çıkaramıyor çünkü işler duracak yada binlerce dolar para harcayacak.

Bir de laptoplardan ekran kartı söküp çalıştırma var . Çok fazla deneyimim olmadı ama eski laptoplarda çok sık rastlanan bir sorun ekran kartı bozulması. Reballing, ısı uygulaması falan yapılabiliyor ama işlemci destekliyorsa ekran kartı çipini tamamen söküp dahilide çalıştırılabiliyor. Denendi oluyor ama bios müdahalesi gerekiyor.
Bu konuda bilgisi deneyimi olan varsa kendimi geliştirmek isterim.

“Genel bilgiler ve ipuçları” sayfasına dön