Dizüstünü ssd ve işlemci ile yükseltiyorum

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 3902 kez

Re: Dizüstünü ssd ve işlemci ile yükseltiyorum

Mesaj gönderen root@localhost »

Evet msi bu modeli bana çok tirt geldi. Lenovo daha oturaklı duruyor. Msi artisi işlemci ve max 64 gb ram.

Yarın da bakayım biraz. Birini seçeriz artık. Maksat isim görülsün.

I7 li acer nitro var 16 gb ram 512ssd rtx 3040 ve 20 bin bandında. Yarın onada bakayım. Peşinatı denkler isem takside ananayım onu değerlendireyim. Değerlendirmeye alayım.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19101 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

MSI yi bende beğenmedim ne yalan söyleyeyim :arrow:
yarın belki indirimde birşeyler daha buluruz
Kullanıcı avatarı
tn82
Moderator
Moderator
Teşekkür etti: 67 kez

Mesaj gönderen tn82 »

velociraptor yazdı: 21 Nis 2023, 02:02 MSI nin işlemcisine lafım yok , harika gel gelelim i7 ye sadece bir fan koymuşlar. :?:

Satın almış olanların birisi ekranın 60Hz olduğunu yazamış , ilginç
https://www.hepsiburada.com/msi-gf63-th ... 1&filtre=3

Resim

Bu ne yaa ben bunu almam açıkçası. Nedenleri:

1- Açılışı. Kapaktan açılması sıkıntı. Bende Lenovo IdeaPad Gaming 3 var. Ben SSD için açmıştım Laptop altındaki vidaları söktün mü tamam hepsi bu kadar. Kapağın oradaki kısımlardan sökülmesi çok riskli. Kesinlikle bu işe bulaşmam. :pckir:

2- O bakır kablolarını hiç beğenmedim. Lenovo IdeaPad Gaming 3 'deki bakır kablolar daha iyi. :lol:

3- Hem i7 hemde tek fan. Çok komik. Asla olmaz. :kafasalla:
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3

Haklısınız. Msi ' in bu modeli olumsuz.

Lenovo ve acer ikilisi güzel. Lenovo bir tık önde.

Şimdi Son Durum 500TL kuponu da düşünce, rakamlar cihazların altında.

1-lenovo-ideapad-gaming-3-intel-core-i5-10300h-8gb-512gb-ssd-gtx1650ti
https://www.hepsiburada.com/lenovo-idea ... epsiburada
15499TL

2-lenovo-ideapad-gaming-3-intel-core-i5-11320h-16gb-512gb-ssd-rtx3050
19499TL

3-lenovo-ideapad-gaming-3-intel-core-i5-11320h-16gb-512gb-ssd-rtx3050ti
19499TL

4-acer-nitro-an515-58-intel-core-i7-12700h-16gb-512gb-ssd-rtx3050
https://www.hepsiburada.com/acer-nitro- ... 00003uch7p
19499TL

1.Seçenek Fiyat-Performans Ürünü - Yakın zamanda 8 GB yahut 2x16GB ram eklenmeli. Ekran kartı 1650Ti olması.

2.Seçenek 11.nesil i5, 16gb ram avantajı, rtx3050 avantajı

3.Seçenek 11.nesil i5, 16gb ram , rtx3050ti

Son seçenek 12.nesil i7 ile geliyor , 16gb ram ve rtx 3050 (Sırf Lenovo markasına hürmeten için 11.nesil i5 alınabilir)

Sizlerin yorumu nedir ? 1.seçeneği hemen alabiliyorum. Diğerlerine bugün biraz uğraşmam gerekli. Hesap kitap vb.

Oyun ilk seçeneğim değil, stabil bir kullanım için makine arıyorum.

4000TL artı sizce 8 gb ram fazlası ve 3050ti yahut i511.nesi için değer mi ? ne dersiniz ? :?: :-) Sağolun varolun iyi bayramlar :yupii:
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

2 yi eliyorum , 1 in fiyat avantajı var , 3 te ti ekran kartı var 4. ünün içine bakalım , Güzele benziyor.

Resim

Acer Nitro 5 (AN515-58)

1 ile 4 ün grafik kartları performansı hemen hemen aynı gibi. ama işlemci ve Ram farkı var ayrıca Acerdeki dahili ekran kartı Intel® Iris® Xe , bu genelde , Intel® UHD Grafik kartlarından biraz daha iyi diye biliyorum.
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3

Alacağım lenovonun içi ; bunda 11.nesil i5 var diğer tüm özellikler aynı ;

https://www.youtube.com/watch?v=thKvdjmLHIE

Resim

Acer nitro ile birebir neredeyse

1 ucuzluktan yırtıyor

3 ve 4 kapışır.

Maddiyatıma uydurursam 3 ve 4 den biri. Uyduramazsam 1'i almalıyım.(Bende baktım abi afaki bir fps artışı yok.10-15+ - Kaldı ki fps ile aşırı işim yok ) Ayrıca 3050 ve 3050ti daha fazla ısınıyor. Oyun performanslarını izledim.

Ya herro ya merro :)

Sağol abi. :kafasalla:

https://gpu.userbenchmark.com/Compare/N ... vsm1091296

///////////// Şurada bir test var çok güzel /////////////
https://www.youtube.com/watch?v=GNslsLjLwps

En az ısınan 1650ti
Resim

fps oranında 3050 ile arasında 10-15
3050ti ile 15-20 fps fark var.
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3

Resim

Resim

Aldım, Yeter artık. Hadi hayırlısı. :)

7500 peşin çekti. Onuda 500 tl farkla 6 taksit yaparım.

3 Ay ertelemeli şekilde Temmuzda 1057 t olarak ödeyeceğim. 1057x10 ay :-)
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Hadi hayırlısı olsun , umarım sıkıntısız ve daha da önemlisi istediğin gibi çıkar , şimdiden güle güle kullan :kafasalla:
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3

Abi çok teşekkürler. Emekleriniz, uyarılarınız, hayat tecrübelerinizi aktardığınız için. Umarım uzun vadede götürür beni. Pişman olmayız. 2008 model emekliye ayrılsın artık. Ona bir xp x64 edition kurup köşeye kaldırayım, arada bir nostalji için takılırım. Yahut çocuklar youtube için kullanır. Evde tv-telefon paylaşamıyoruz. :D
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Bende olsam aynını alırdım :arrow:
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3

Doğruyu seçtiğime sevindim. Abi senin ve Trwe abimin ısrarı, vardır bir bildikleri dedirtti. Youtube da görüyorum ki haklısınız. Her ne kadar ryzen 5 5600 h , i510300h a göre bi tık yüksek olsada intel hep öndedir. Ve videolarda ısınma olarak gerçekten amd ye göre soğuk çalıştığını gördüm.

Lenovo servisi ile görüşüp bunun taksidi bitince. 1x8GB yahut gözü karartıp max destek olarak 2x16GB İle ömürlük makina moduna geçirtirim.

Ben zaten söylediğim gibi oyun amacı ile almıyorum. Günlük işlerimde , web sitelerinde , forumlarda rahat bir kullanım istiyorum.

10+ sekme açayım kafama göre takılayım bana yeter. Zaten yemek masasına koyuyorum , orada rahat kullanıyorum, önceki mesajlarda dediğin gibi ben casper'ı bile 10+ senede max 100 defa ekranını kapatmışımdır. Hep açık durur. Zaten o şekilde bu zamana kadar kullanabildim. Emektarın ekmeğini yedik yeter. :D :D
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Ozaman tam isabetli seçim olmuş , yeterki fabrikasyon hatası olması , bendeki laptop Medya tuşlarından 3 tanesi çalışmaz vaziyette geldi , oralı bile olmadım , ama ölü pixel falan olsa iade ederdim , sende satıcı hepsi burada ve bildiğim kadarı ile en sorunsuz satıcı , kısmet diyelim :-)
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3

Aynen abi , bir sorun olursa 14 günde iade yahut değişim yaparım. Hepsiburada o konu direk alıyor.

https://www.amazon.com.tr/Corsair-Venge ... TP4R0OZYXZ

İleride Direk 2x8 yaparım. Elimdeki ni de yedeğe alırım.

Lenovo ile görüşeyim. 1x8GB eklemek için ne isteyecekler. 2x16 için ne isteyecekler.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte4
Exabyte4
Teşekkür etti: 2428 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

root@localhost yazdı: 21 Nis 2023, 18:36 Doğruyu seçtiğime sevindim. Abi senin ve Trwe abimin ısrarı, vardır bir bildikleri dedirtti. Youtube da görüyorum ki haklısınız. Her ne kadar ryzen 5 5600 h , i510300h a göre bi tık yüksek olsada intel hep öndedir. Ve videolarda ısınma olarak gerçekten amd ye göre soğuk çalıştığını gördüm.

Lenovo servisi ile görüşüp bunun taksidi bitince. 1x8GB yahut gözü karartıp max destek olarak 2x16GB İle ömürlük makina moduna geçirtirim.

Ben zaten söylediğim gibi oyun amacı ile almıyorum. Günlük işlerimde , web sitelerinde , forumlarda rahat bir kullanım istiyorum.

10+ sekme açayım kafama göre takılayım bana yeter. Zaten yemek masasına koyuyorum , orada rahat kullanıyorum, önceki mesajlarda dediğin gibi ben casper'ı bile 10+ senede max 100 defa ekranını kapatmışımdır. Hep açık durur. Zaten o şekilde bu zamana kadar kullanabildim. Emektarın ekmeğini yedik yeter. :D :D
Aklın yolu birdir.

Lenovo candır, bunu aldığından ve kullandığında sende göreceksin.

Şimdi geldik fasulyenin faydalarına (yani zurnanın zııırt ettiği yere)

1.Bütün Levono'larda panel tipi IPS panel ve bu IPS panellin bir olumsuz yanı kenarlarından beyaz ışık sızdırması'dır.Ne yazık ki bu doğal bir şey, Levono donanım mühendisleri bu sorun üzerinde kafa yormaktalar.Bende de az olsa da var.Sende de olacak az veya çok, sakın buna canın sıkılmasın.

2.Muhtemelen Windows 10 kuracaksın (sakın sakın Windows11'e bulaşma, yazık edersin yeni donanıma), işletim sistemini kullandıktan sonra ;

Takas Dosyası (pages.sys)
Değişim Dosyası (swapfile.sys)
Uyutma Dosyası (hiber.sys) (hazırda beklet dosyası)

kullanma diyecektim , bir daha baktım Ram miktarına 8GB'mış, 16GB olsaydı bu .sys dosyalarını ( pages.sys ; swapfile.sys) kullanma , bunlar SSD 'İN anasını ağlatıyor, sıcaklığı yükseltiyor, sürekli yazıyor diyecektim....

3.IPS Panel temizliğini sistem kapalı iken yap ki, ışık sızma oranı artmasın. (Hafif nemli yumuşak bezle fazla bastırmadan yüzeyi temizle)

4.Sakın böyle yapıp sistemi yeniden başlatma
Resim
Bu ayar yalnızca mekanik disklere göre olup Levono Donanımlarında ters tepiyor (sistem , açılıyor ama 1 saat sonra)....Bunun temelinde sistemin UEFİ olması var.Ayrıca SSD ilk darbesi alıyor.%100 sağlık oluyor mu sana %99....!!!

5.Sistemi kullanmadığın da ya kapat yada uyuya yatır.Samsung SSD 'ler uykuyu çok seviyor.

6.Bir adet soğutucu fan al, sisteminin altına , bu sistemi serin tutacak ve sıcaklık yönünden yıpranmasını yavaşlatacaktır.

Bu kadar uyarılarım ve kullanıcı tecrübelerim....

Güle güle kullan....Hayırlı olsun sana, uğur getirsin senin PC dünyasına....
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3

Çok sağol abi. Tavsiyeleriniz gerçekten önemliydi. Benim işimi görür diye düşünüyorum. Gönül isterdi i7 olsun , almışken tam olsun ama hayat işte her şey bir anda olmuyor. Bu dizüstü belki bir hayat getirir bana. Belki kendi forumumla da daha fazla ilgilenme oradan getiri elde etme şansı doğurur.

Dediklerini tek tek uygulayacağım. Evet secure tpm olsa da win10 kuruluyor. Youtube da izledim hemen gelir gelmez usb den win10 kuruyorlar. Win 10 ile gittiğimiz yere kadar giderim. 1607 yapı bunda uçak modunda olacaktır.

Soğutucu alırım ama oyun açmayacağım için önce bir günlük kullanımda bakarım ihtiyaç var mı diye. Çünkü günlük kullanımda fan açmıyor muş bile.! (bilmiyorum-yorumlar öyle diyor)

Bunda gördüğüm kadarıyla çift fan var fakat tek egzoz çıkış var. sol da. Arkada 2 çıkış daha var.

bunun fanları 2 köşeye konuşlandırılmamış.

İnş bu dez avantaj sağlamaz.