80gb die bi harddisc alaıdm arkadastan ama bilgisayarımda 31.4 olarak görüno kapasite
anakartımdan dolayı bööle bi durum olabilir mi?
tskler
80 Gb Hdd 31.4 olarak görünüyor
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19104 kez
viewtopic.php?t=632
anakartla bir ilgisinin olabilecegini sanmam, helede sp2 li Xp kullaniyorsaniz sorunun HDD te olma ihtimali yüksek fakat yinede , bastan bicimlendirin derim
anakartla bir ilgisinin olabilecegini sanmam, helede sp2 li Xp kullaniyorsaniz sorunun HDD te olma ihtimali yüksek fakat yinede , bastan bicimlendirin derim
- burak_dalkir
- Gigabyte2

- İletişim:
bilgisayarim sag tiklayin yonet deyin sonrasinda sag tarafta bulunan depolama ya iki kere tiklayin sonra disk yoneticisi ne girin orada taktiginiz hdd yi goreceksiniz bir bakalin bakalim kac gb gorunuyor eger sadece 31.4 gb gorunup diger yarisi bicimlendirilmemisse sag tiklayip o bicimlenmemis hdd ye bicimlendir deyin ama yok sadece 31.4 gb sadece hdd gorunuyorsa hdd yi yerinden cikarin arkasinda 2 kablo cikisi vardir bunlarin arasinda bir bir yer daha vardir orada jumper varsa onu da cikarin birde oyle deneyin
-
kemistiri
- Byte3

internette uzunca yaptıgım arastırmada isime yarayacak br sy bulamadım bende gece 1gibi artık yeter diyip kapadım bilg.
sabah hdnin üzerindeki yazıları tekrar okudum bu sefer farkettim ki o jumperı tamamen kaldırmak gerekiormus meger ben 32gblık limit kapasiteli hale atlatmısım jumperi
burak_dalkirin da forumda aynı seyleri söyledgini görünce sordum'dan sasmamak lazımmıs dedim
bu sorunda halloldu çok sükür..
sabah hdnin üzerindeki yazıları tekrar okudum bu sefer farkettim ki o jumperı tamamen kaldırmak gerekiormus meger ben 32gblık limit kapasiteli hale atlatmısım jumperi
burak_dalkirin da forumda aynı seyleri söyledgini görünce sordum'dan sasmamak lazımmıs dedim
bu sorunda halloldu çok sükür..
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19104 kez
-
kemistiri
- Byte3

aldıgımda jumper master konumunda bulunuordu
ben ikinci hdd olarak açmaya çalıstım
bu yüzden jumperi slave konumuna atlatmam gerekli
fakat hata da tam burada baslıor hddnin üzerindeki semada slave için jumperi tamamen kaldırmam gerektigi gösterilmis
ben ise altındaki semayı yani 32gb limit kapsaiteli kullanımı uygulamısım :)
dediginiz gibi slave takmayı denemistim
ben ikinci hdd olarak açmaya çalıstım
bu yüzden jumperi slave konumuna atlatmam gerekli
fakat hata da tam burada baslıor hddnin üzerindeki semada slave için jumperi tamamen kaldırmam gerektigi gösterilmis
ben ise altındaki semayı yani 32gb limit kapsaiteli kullanımı uygulamısım :)
dediginiz gibi slave takmayı denemistim